1

(502 replies, posted in Algemeen)

Dat men vanaf nu dan maar begint om buitenlandse onderzoeken te stellen. Er zijn voldoende aanwijzingen om dit niet zomaar te negeren.

2

(502 replies, posted in Algemeen)

Youssou N'Dour wrote:
Bossi wrote:

Als je geen dossier hebt en maar enkele flarden van een PV kan men moeilijk iemand in verdenking stellen.

En of dat kan en of je op basis van een DNA-vondst een (nieuw) strafdossier kunt opbouwen!

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie- … rkrachtte.

Voor alle duidelijkheid, nogmaals, we weten niet of er DNA is gevonden, we weten niet of er sporen zijn aangetroffen op het voertuig als op het stoffelijk overschot. Het globaal dossier is verschwunden. Het enige dat we weten is de kogelinslag van binnenuit het voertuig naar buiten toe en de identiteit van het stoffelijk overschot dat men heeft aangetroffen. Het sporenonderzoek is ook verschwunden. Ik weet niet of het in Nederland mogelijk is of men op basis van een verloren dossier en verloren sporenonderzoeken iemand zou kunnen vervolgen. Niet volgens mijn gedacht.

Wat de burgerlijke partijstelling van Murcielago betreft, baseerden wij ons op een totaal ander vlak. Er gebeurden nog mysterieuze zaken die in de richting van Kaplan uitwezen op basis van de modus operandi.

Veel succes al jij een nieuw dossier kan opstellen en samenstellen op basis van verdwenen overtuigingsstukken en een verdwenen dossier. We zijn inmiddels 2024. 40 / 42 jaar later.

3

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Ben wrote:

Er zijn zelfs ooit mensen voor het Hof van Assisen verschenen voor sommige misdaden van de Bende van Nijvel. Daarnaast zijn ook Tinck, Libert, Harry Moelants, Hendrik Rauwens, ... officieel in verdenking gesteld voor misdaden van de Bende van Nijvel.

In 1995 kregen de Burgerlijke Partijen te lezen dat men geen daders had gevonden. De advocaten oordeelden dat de Raadkamer in Charleroi in Februari 1996 niet in staat was om de zaak ten gronde te wijzen. Door onderzoek handelingen die nog konden gebeuren.

De verdachten waren:

Robert Becker, "Balou", verdacht van de inbraak te Temse, wapenhandel Dekaize en de juwelierszaak te Anderluez.

Jean Claude François, verdacht van overval Colruyt Nijvel

Jean Louis Dramaiz, verdacht van de feiten te Nijvel en Anderluez

Francesco Nardella, verdacht van overval Nijvel en de moord op uitbater Restaurant Les Trois Canards te Ohain

El Barajraji, medeverdachte van de feiten te Ohain.

Harry Moelants, medeverdachte als typgever van Robert Becker i.v.m. te feiten in Temse.

4

(502 replies, posted in Algemeen)

Youssou N'Dour wrote:

Wellicht is er sprake van DNA van Murat Kaplan dat  past op de deur, met daarachter de oplossing van de zaak.

Als je geen dossier hebt en maar enkele flarden van een PV kan men moeilijk iemand in verdenking stellen.

5

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Zonder dank, Scaramouche. Ik heb deze ook in mijn bezit maar ik plaats geen PV's of stukken in het openbaar.

6

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Verslag betreft René De Jonghe » tueriesdubrabant.1fr1.net

7

(502 replies, posted in Algemeen)

Believer Murcielago wrote:

Ja dat was het dan. Bossi heeft mij hier al een tijdje geleden voor verwittigd. De onwettige overheveling van het dossier van Dendermonde naar Charleroi alsook de ruimschootse overschrijding van de wettige verjaringstermijnen, zouden voor het federaal parket moeilijk worden bij het vervolgen van Daders. Uiteindelijk werd ons dit bevestigd door meerdere bronnen.

Waaronder Hugo Coveliers en Marc VDS, Advocaat Generaal Hof van Beroep Antwerpen als bronnen.

Believer Murcielago wrote:

Het was ook de bedoeling dat DDC mij het artikel vooraf zou laten lezen ter verbetering. Helaas is dat niet gebeurt. Vandaar de fouten in het artikel.
Bossi en de cel zijn in het bezit van mijn dossier en kennen de werkelijke versie. Ik ga niet de fout maken en pv’s op het forum plaatsen.

Zoals ik reeds schreef. 6 fouten in het persartikel.

Believer Murcielago wrote:

Beste leden, omdat niet iedereen het forum op Facebook volgt, wens ik hier bijkomend één en ander toelichten. Het is dankzij het forumlid Bossi dat voor mij de deuren naar de Cel in Charleroi zijn opengegaan. Hij zorgde voor de contacten. Bossi bracht mij uiteindelijk ook in contact met de juiste advocaten. Uiteraard staat hij ook nog ander slachtoffer uit dit dossier bij. Dankjewel Bossi.

Believer Murcielago wrote:

Beste leden, ik begrijp jullie vragen en opmerkingen. Er zijn jaren verloren gegaan in dit onderzoek maar ik mag nu wel stellen dat ik meer weet. Een gesprek met de onderzoekers gedurende 3 uur hebben voor mij veel opgeleverd. Advies ingewonnen bij 2 strafpleiters, waar ik per advocaat eveneens meer dan 2 uur in gesprek was. Dat heeft geleid tot mijn burgerlijke partijstelling. Details over het dossier mag ik en kan ik niet bevestigen. De rest laat ik over aan de onderzoekers.

Believer Murcielago wrote:

Duidelijke kogeluitslag van in de auto naar buiten. Dus het slachtoffer werd vermoord in de wagen. Mijn auto was licht aangepast om het signalement van de Ordediensten te verwarren. Maar verder geen sporen van een aanrijding of een ander ongeval. Er waren zelfs geen inbraaksporen op te zien. Vandaag weet men dat die dief, MK, gebruik gemaakt heeft van valse sleutels. Hoe deed hij dat? Simpel een stroman in de garage waar mijn voertuig ter herstelling stond 3 weken voor de fameuze diefstal. Er wordt hier lustig aan interpretatie gedaan. Het klopt dat het initieel PV, opgesteld in Aalst, verdween. Doch vond men een deel terug bij een politieman in Aalst, anno 2022.

Onbegrijpelijk maar waar. Over procesvoering gesproken met verdwenen PV.'s, verdwenen wapens, verdwenen overtuigingsstukken, verdwenen dossiers, weggeschopte overtuigingsstukken (stille getuigen), langdurige overschrijding van de redelijke termijn(en), tussenkomst minister voor de overheveling, enz... enz... .

8

(502 replies, posted in Algemeen)

Django68 wrote:

Het gaat hier over Murat Kaplan. Een naam die verschillende keren in dit dossier opduikt. Als het verhaal van Murcielago klopt, en ik heb geen reden om daaraan te twijfelen speelt hij een niet onbelangrijke rol in het bendedossier. Dat zijn dossier is verdwenen / zoekgemaakt verbaast me anderzijds niet.

Ik ben samen met Murcielago naar de CWB geweest. In Dendermonde, Aalst PC, Brussel, was er geen enkel dossier aan te treffen op naam van Murat Kaplan. Enkel en alleen een PV nummer maar ook geen dossier wat het voertuig en het stoffelijk overschot betrof. Dat onderzoek was nochtans verder overgenomen door de Gerechtelijke Politie van Brussel.

Twee Commissarissen van de cel hebben de dossiers van Kaplan proberen op te vragen dat nuttig kon zijn voor hun onderzoek. Nergens heeft men stukken of het globaal dossier van Kaplan kunnen terug vinden. Ik ben erin tussen gekomen omdat Dendermonde aanvankelijk zijn medewerking niet verleende aan Murcielago. Eén van de Commissarissen heeft nog op verschillende zaken van Kaplan gewerkt toen hij nog op de Gerechtelijke Politie van Brussel dienst deed.

Als het dossier Kaplan nergens is terug te vinden dan kunnen we alleen maar besluiten dat het gewoon is vernietigd. Wie daarvoor verantwoordelijk is is een andere vraag.

Zelfs in het CSR is nergens nog iets vermeld over Kaplan. Als politiediensten deze persoon aantreft en navraagt komt er geen melding tevoorschijn en heeft men te maken met een 'zeer gewone brave burger'. C'est Tout. Onbegrijpelijk.

9

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Toch wel. De vraag is alleen of we de feiten van 1977 kunnen koppelen aan de Bende van Nijvel.

10

(1,135 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Vanaf het moment dat ze deze kogelvrije vesten hebben, worden hun misdaden nog roekelozer, nemen ze nog grotere risico's en worden hun feiten nog bloediger. Met Nijvel als eerste voorbeeld.

Vandaar, onder andere, dat er niet kan gesproken worden over gewoon banditisme.