1

(527 replies, posted in Hypotheses)

Wat achtergronden over interdoc

http://www.stichtingargus.nl/bvd/pub/publicaties.html

http://www.stichtingargus.nl/bvd/i/soev.pdf

En weet niet of dit all eerder geplaatst is een artikel over de coup in Suriname pag 15.

http://www.stichtingargus.nl/bvd/m/cid004.pdf

2

(99 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Belgische connectie van Henk Romy is Fouad Haji Abdullah Abbas (Bombay, 1939). Hij is een Pakistaanse crimineel die in België en Nederland bekend is geworden door drugshandel en door zijn rol als kroongetuige in het proces tegen Johan Verhoek, alias 'De Hakkelaar. Werd beschermd door een politiechef uit Antwerpen en is later kroongetuige geworden in het proces tegen Johan Verhoek.

3

(527 replies, posted in Hypotheses)

Insider, Henk de broer van Cees die in NL een rol speelde in de IRT affaire? Was dit niet in een hele andere tijd?

4

(26 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een paar opvallende details aan deze man zijn dat hij groter was dan 2 meter, veel verstand van wapens heeft en vermist is sinds 2002. Verder wordt hij omschreven als iemand met blond haar en blauwe ogen door de Nederlandse politie. Dit alles zegt misschien wel helemaal niks maar het blijft mij een beetje bezig houden.

5

(784 replies, posted in 1982)

Het is idd een zeer onwaarschijnlijk verhaal, snap dan ook niet waarom mensen deze verhalen de wereld in brengen.

6

(784 replies, posted in 1982)

Klopt inderdaad, ga dat topic even doorlezen. Plaatste het in dit topic omdat er beweerd wordt dat Vanden Eynde en Angelou zouden zijn geliquideerd na het doorspelen van informatie over een coupe.

7

(784 replies, posted in 1982)

Goedenavond, volg al enkele jaren dit forum met erg veel interesse en bewondering. Ben hier ooit eens terecht gekomen door mijn interesse in Gladio in Nederland. Ik Google nogal eens wat af hierover en las vol verbazing de volgende post:

Begin december 1982 kreeg de toenmalige bevelhebber Desi Bouterse van zijn vroegere mentor kolonel Hans Valk te horen dat er rond kerst 1982 een coup gepleegd zou worden in Suriname. Kolonel Valk stuurde Bouterse documenten toe op welke wijze die geplande staatsgreep zou plaatsvinden en welke Surinamers uit de oppositie daar bij betrokkenen waren.

De gevolgen zijn bekend. Bouterse of zijn gevolg liet de vermeende tegenstanders ophalen en op onze vriend, de mol Derby na heeft geen van de vermeende coupplegers het overleeft. Of eigenlijk toch wel, andere betrokkenen zoals  Ab  Juddel, Cyril Karg, Edgar Wijngaarde  e.a., waren te Pittsburg in Amerika bij Chin a Sen en hebben het overleefd. Alleen waren zij te laf om toe te geven waar ze mee bezig waren.

Rest nog te vertellen hoe  kolonel Valk wist van de te plegen coup. Een Belg die hand en span diensten verrichtte voor de Belgische deelnemers aan de coup wist de hand te leggen op documenten die aantoonden dat er een staatsgreep aan zat te komen. Ook wist hij de namen te achterhalen van de Surinaamse betrokkenen uit vergaderverslagen. Hij heeft deze informatie verkocht aan Valk die op dat moment als inlichtingen officier bij de NATO in Evere bij Brussel werkzaam was.

De Belg die de informatie aan kolonel Valk verkocht, was José Vanden Eynde. Hij is op 23 december 1982 in een restaurant te Beersel vermoord na eerst gemarteld te zijn. Zijn handlanger, de Brusselse taxichauffeur Constantin Angelou werd op 12 januari 1983  in Bergen ook in België, met hetzelfde wapen geliquideerd. Kolonel Hans Valk is enige tijd geleden overleden, de president kan nu opening van zaken geven. Hij kan zijn vriend en mentor niet meer in moeilijkheden brengen. Of denk je dat dit een andere Anansi tori is. Ik zou zeggen zoek het uit en ontdek de waarheid.

Bron » forum.waterkant.net

Nu heb ik op dit forum wel meer gelezen over Suriname en de bende maar dit lijkt mij toch wel heel sterk.