1

(40 replies, posted in Wapenhandel)

Sommige beweringen van Bouten kloppen inderdaad niet maar geen rook zonder vuur. Dat "zaken doen" was in de zeer ruime zin van het woord en daar zit de auteur wel in de goeie richting ...

2

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

LEO wrote:

Kenza, een vraagje. Ik wil het niet minimaliseren, maar hoe ben je te weten gekomen dat de R4 in Ronquieres gele koplampen had? Aan een gestationeerd voertuig kan je dit niet opmerken.

Ook al werken de koplampen niet kan je door het glas heen de gele gloeilamp zien. Het is minder opvallend dan wanneer ze branden maar toch is het tot op zeker afstand zichtbaar.

» www.google.be

3

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Hij lijkt op deze die momenteel te koop staat op tweedehands » www.2dehands.be

Oude militaire kledij en bepaalde uitrusting vond of vind je in elke provincie wel in één of andere "Stock Américain". Het label dat er in staat verwijst volgens mij naar de fabrikant / leverancier met de datum van productie.

4

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

club_le-happy-few wrote:

En ook de eventuele link met Overboelare - Everbeek. Drugs, wapensmokkel

Overboelare en wapensmokkel, dan kom je uit bij A. Coesens ...

5

(47 replies, posted in Wapenhandel)

De vrouw van Armand Coesens zou na het verschijnen van het boek van Guy Bouten de voorraad hebben opgekocht in de plaatselijke boekhandel ...

6

(40 replies, posted in Wapenhandel)

Armand Coesens handelt of handelde officieel in onderdelen en toebehoren voor machines in wegenbouw en graafwerken. Hij verloor beide handen tijdens een ongeval met springstof (sommigen hadden twijfels of het werkelijk om een ongeval ging). In een ver verleden handelde hij in oude leger voertuigen en ander (!) legermateriaal achter de schermen ... Op een dag gaat plotseling zijn verzameling oldtimers met o.a. een Ferrari in vlammen op. Ook hierbij stellen sommigen vragen. M.a.w.: niet alles was wat het leek.

7

(4 replies, posted in Getuigen)

Hij was geen betrokken speurder in de zaak maar had gepraat met een collega die dat wel was.

Wat me opviel was dat de man met wie ik sprak heel voorzichtig was in het zoeken naar de juiste woorden. Mij leek het dat sommige mensen weten in welke richting moet worden gezocht maar dat er geen bewijzen (meer) zijn. Verschillende keren haalde hij aan dat de in de criminaliteit vaak rookgordijnen worden opgetrokken of dingen gebeuren om andere te maskeren.

8

(4 replies, posted in Getuigen)

Onlangs raakte ik toevallig in gesprek met een oud-speurder die er veertig jaar dienst had op zitten. Op een gegeven moment raakte ik het onderwerp "Bende Van Nijvel" aan. 

Hij wikte en woog zijn woorden, dacht zeer goed na vooraleer hij iets zei en wou enkel een paar algemeenheden kwijt wegens beroepsgeheim. Veel nieuws onder de zon kwam er niet. Wel bevestigde hij dat de overvallen een dekmantel waren voor "iets anders" en dat het geen toeval was dat verschillende verdachten nadien zijn omgekomen. Ook had hij het op een gegeven moment over het feit dat de Bende de werking van politie/centrales/interventies goed moest kennen om verwarring te kunnen stichten bij een overval. Deze stellingen zijn hier meermaals bevestigd maar toch blijft het intrigerend dat de waarheid nog steeds niet aan het licht is gekomen.

9

(1,219 replies, posted in 1985)

Bedoel je Aarschot of Waarschoot? Waarschot bestaat volgens mij niet.

10

(40 replies, posted in Wapenhandel)

Armand Coesens is bij mijn weten een zestiger of zeventiger, nog in leven en actief in de verkoop van tweedehands onderdelen voor graafmachines. Naar mijn mening klopt het verhaal niet dat hij een hand verloor bij een crash met een vliegtuig. Zoals te lezen staat in het blog verloor hij beide handen door de verkeerde afloop van het dynamiteren van een bunker uit WO II. Daarover doen geruchten de ronde dat het niet zeker was dat het om een ongeval ging ...

Over wapenhandel en drugstransporten weet ik niets. Alleen is de vraag of je (enkel) met de afbraak van graafmachines en verkoop van onderdelen een kapitaal kan opbouwen ...