Topic: Frank Diepers

Achttien personen werden door de Cel Jumet verdacht van de Bendereus te zijn. Ze werden gearresteerd en ondervraagd of kregen een huiszoeking. Eén daarvan was Frank Diepers.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Meer info ontbreekt maar via google kwam ik wel op de volgende merkwaardige link! Zie ook dit topic.

Re: Frank Diepers

Baron van Münchhausen leeft van het OCMW. Gaat het om dezelfde man? In elk geval vertoont het beroepsleven van deze man gelijkenissen met deze van andere prominenten rond de Bende van Nijvel (Van Baelen, Pourtois, Rossignol, Dubois, ...).

Baron van Münchhausen leeft van het OCMW

Het thema van Jambers Magazine donderdag is: van rijk naar arm. Volgens het bekend model worden enkele typegevallen opgevoerd. Daaronder Limburger Frank Diepers. Ooit maakte hij zeer grote sier. Het kon niet op. Hij hing de grote seigneur uit, gaf buitenissige feestjes en gooide met het geld. Nu woont hij in een studiootje en leeft van een OCMW-uitkering.

BR>Het keerpunt in het leven van Diepers situeerde zich in mei 1986. Toen ontdekten douaniers op de luchthaven van Wenen dat de papieren bij een bepaalde lading hoog technologische apparatuur niet klopten. Officieel ging het om een computerinstallatie voor de Turkse ambassade in Wenen; in werkelijkheid was ze, via een omweg langs Bulgarije, bestemd voor de Sovjetunie.

De Amerikaanse krant Wall Street Journal bracht de feiten aan het licht, weekblad Time en nieuwszender CNN speelden er prompt op in: om het toenmalig embargo te omzeilen, was Amerikaanse spitstechnologie via een Belgische firma verkocht aan de Russen. De speurders kwamen al vlug uit bij het bedrijf Electro Import-Export, dat in 1985 door Genkenaar Diepers was opgericht. In eerste instantie werd hij niet aangehouden, maar later werd hij veroordeeld wegens spionage. In de periode 1992-93 zat hij een jaar gevangenis uit.

Researcher Véronique Huyghebaert: "Diepers heeft verschillende bedrijfjes gehad in de import-export-sfeer. Doorgaans hielden ze niet lang stand. Volgens anderen deed hij zaakjes waar een reukje aan zat, maar volgens hemzelf was het allemaal legitiem. Hij beweert ook dat het versassen van de apparatuur naar de Sovjetunie buiten zijn medeweten is gebeurd en dat hij dus ten onrechte werd veroordeeld."

Diepers wordt ook een fantast genoemd. Huyghebaert: "Hij is ongetwijfeld heel intelligent, maar hij vertelt ook zo veel sterke verhalen dat een nuchter mens denkt: dit bestaat niet. Tekenend is misschien dat ze hem in Limburg, in de periode dat hij rijk was, de Baron van Münchhausen noemden. Nu is hij arm, maar dat is niet de eerste keer. 'Ik heb de kick van de armoede nodig om echt te leven', beweert hij. Hij is met een aantal dingen bezig en maakt zich sterk dat hij er over een jaar weer helemaal bovenop is. Hij is nog relatief jong, 48 jaar, maar de gevangenis heeft hem wel getekend." Frank Diepers zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Gazet van Antwerpen

Re: Frank Diepers

https://i.imgur.com/vvFaNvJ.jpg

4

Re: Frank Diepers

Misschien was Frank Diepers deze stelende kok:

Stelende kok gestraft te Brugge

De 25-jarige Gentse kok Frank D. werd door de Correctionele Rechtbank van Brugge veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en 6.000 fr. boete. Die straf kreeg hij omdat hij op 29 juni van dit jaar een kelner van 181.000 fr. had beroofd, tijdens een inbraak in een Wenduins restaurant waar de man een tijdlang was tewerkgesteld. Voor Frank D. was het niet het eerste contact met de gerechtelijke diensten. Wegens verscheidene diefstallen werd hij reeds veroor-deeld tot 18 maanden cel, waarvan 15 maanden met probatieuitstel.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Augustus 1984

Het gaat in onderstaand artikel waarschijnlijk over dezelfde Frank D.:

Bende van vijf pleegde diefstal te Oostende

In de nacht van zaterdag op zondag jl. werd ingebroken in de radio- en tv-zaak Cazaux langs de Vindictivelaan te Oostende, een minderjarige en twee meerderjarigen, Christian L. en Peter C., werden reeds aangehouden. De twee medeplichtigen die nog voortvluchtig waren, werden nu ok aangehouden. Het betreft Alain P. en Frank D., beiden uit Oostende. Ze worden ook verdacht een bromfiets opzettelijk in brand te hebben gestoken en van poging tot brandstichting in een auto in de Vlaanderenstraat. Deze feiten deden zich tijdens het voorbije weekend voor.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 November 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube