21

Re: Ghislain Hinderijckx

kenza wrote:

Ghislain Hinderijckx is gevonden op een berg kiezels op een werf van Aswebo. Kiezels komen meestal van de steengroeve van Lessines! Zou er geen link zijn aangezien nu zeker is dat de Bende van Nijvel daar actief was.

Er is niets zeker. Jij poneert je eigen aanname als waarheid.

22

Re: Ghislain Hinderijckx

kenza wrote:

Wat ik wil zeggen is dat ze zijn lichaam daar gelegd hebben om af te schrikken

Er werd vastgesteld dat Ghislain Hinderijckx doodgeschoten werd op de plaats waar hij gevonden werd. Zijn lichaam is daar dus niet gelegd maar hij is levend tot daar gebracht.

kenza wrote:

Kiezels komen meestal van de steengroeve van Lessines!

De groeve van Lessines is niet de enige die dit soort gesteente als ontginning heeft. Zelfs in België zijn er verschillende. Jij kent ongetwijfeld de groeven van Lessines 100x beter dan ik dus als jij zegt dat kiezels meestal uit Lessines komen zal dat wel zo zijn.

kenza wrote:

Zou er geen link zijn aangezien nu zeker is dat de Bende van Nijvel daar actief was.

Dat er een overval was in Aalst, het aantal slachtoffers, enz. Dat is zeker. Dat de Bende van Nijvel daar actief was: hoe is dat zo zeker? Vele getuigen? Gevonden bewijs dat onmogelijk tegenspreekbaar is? Of ik heb ergens iets in het dossier/gekende feiten gemist, of jij hebt iets verkeerd gelezen, of je schrijft leugens. Wat van de 3?

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Ghislain Hinderijckx

Bij zijn lijk werden 6 hulzen aangetroffen van het merk 9mm para GECO. (C.S.B 186.013 - 4/7/86). Volgens info vernomen van de cel GAMA, was betrokkene nauw bevriende met diverse bendeleden van Haemers.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

24

Re: Ghislain Hinderijckx

Deze Ghislain was een gebuur van Haemers en ook van Pilarski.

Re: Ghislain Hinderijckx

Kapllan Murat was een verdachte voor de moord op Hinderijckx. Ik meen dat ook Jean Vandenabeele, de man die naar alle waarschijnlijkheid Vandeuren vermoord heeft, een verdachte was. Ik blijf het ook bizar vinden dat de daders tot 1988 gewacht hebben om bepaalde getuigen uit de weg te ruimen.

26

Re: Ghislain Hinderijckx

Vermoorde man in Veurne was een BOB-informant

Het lijk dat op het industrieterrein van Veurne werd gevonden, kon gisteren geïdentificeerd worden. Het gaat om de 32-jarige Ghislain Hinderijckx uit Beersel. De man werd vermoord met zes kogels uit een automatisch 9mm-pistool.

Van bij het begin waren er aanwijzingen dat de moord wellicht een afrekening binnen het milieu was. Een woordvoerder van het parket in Brussel zei dat de neergeschoten man een "beroepsrelatie" had met de BOB. Daaruit kan worden afgeleid dat Ghislain Hinderijckx een informant van de BOB was en dat hij inlichtingen over het milieu doorspeelde aan de rijkswacht.

In Brussel deed maandag het gerucht de ronde dat Hinderijckx de rijkswacht tipte over de bende van Murat Kapllan die gespecialiseerd is in audodiefstallen. Kapllan is nog altijd voortvluchtig en, toeval of niet, uitgerekend vorige week heeft de rijkswacht nog eens met man en macht naar hem gezocht. Het lijkt helemaal niet uitgesloten dat Hinderijckx infiltrant en bendelid is geweest.

Het was de echtgenote van Ghislain Hinderijckx die zaterdagavond aangifte deed van de verdwijning van haar man. Hij had haar de nacht voordien omstreeks 1u30 gezegd dat hij vuilnis wilde gaan dumpen. Hij keerde echter niet naar huis terug. Toen het signalement van het slachtoffer, dat door de Veurnese onderzoeksrechter Vanmaele verspreid was, op het televisiescherm verscheen, herkende mw. Hinderijckx haar man op de getoonde foto.

De auto van Hinderijckx werd nadien in Sint-Jans-Molenbeek gevonden. Het wapen is nog steeds spoorloos en van de daders heeft men al evenmin een spoor. Bij de gerechtelijke instanties was men maandag karig met commentaar.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 Juli 1988

BOB Brussel ontkent dat Hinderijckx informant was

De Brusselse BOB zou een spoor volgen in de moord op de 32-jarige Ghislain Hinderijckx uit Beersel. Het lijk van die man werd zaterdag in Veurne gevonden. Momenteel houdt het gerecht zich ondermeer bezig met het onderzoek in Hinderijckx' relatiekring.

Diezelfde BOB ontkent dat Ghislain Hinderijckx informant was. Wel stond hij één of twee jaar geleden nog in contact met een rijkswachter. Omdat hij zich destijds als garagist met tweedehandsauto's bezig hield, is hij wel bij sommige diensten gekend.

In gerechtelijke kringen te Brussel sluit men zeker niet uit dat vrienden van Kapllan de man van kant hebben gemaakt. Hier en daar wordt intussen ook gefluisterd dat Kapllan zelf een informant zou zijn, maar dan van de gerechtelijke politie. In ieder geval blijft het een raadsel hoe Kapllan, die zich in het Brusselse zou schuilhouden, uit de handen van de recherche kan blijven.

De jongste tijd was Ghislain Hinderijckx actief bij de renovatie van gebouwen. Nu en dan ging hij sluikstorten en het was trouwens om die reden dat hij zaterdagnacht omstreeks 1u30 zijn woning verliet. Hij wilde met een bestelwagen vuilnis gaan dumpen. Dat wordt bevestigd door een getuige. Een buurman zou hem immers geholpen hebben bij het laden van de bestelwagen.

Toen de bestelwagen nadien werd gevonden in Sint-Jans-Molenbeek, niet ver van de plaats waar Ghislain Hinderijckx vroeger nog gewoond heeft, lag er geen vuilnis meer in. De man heeft het dus blijkbaar nog kunnen storten vooraleer hij met zijn moordenaar in contact kwam.

Men kan zich ook afvragen waarom hij naar Veurne werd gebracht. Volgens sommige politiemensen zou Veurne, als plaats voor de "terechtstelling", toevallig gekozen zijn, tenzij men moet veronderstellen dat de moordenaars Fransen zouden zijn.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 Juli 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Ghislain Hinderijckx

Op de eerste pagina van dit topic wordt de kermisklant Louis Capellen besproken. Vandaag stootte ik op een artikel over een zekere Louis Van Capellen (sic), maar ik ben er vrij zeker van dat ze dezelfde persoon bedoelen. Hij woont immers ook in de De Vrièrestraat in Laken en heeft volgens het artikel een misdaadkompaan met de initialen H.C., wat mogelijk naar Claude Hilger verwijst.

Rijkswacht stoot op wapenarsenaal te Laken

Na een tip, dat een drietal uit Laken in een schietpartij betrokken was te Eigenbrakel, heeft de rijkswacht drie mannen aangehouden en stootte ze daarbij op een wapenarsenaal.

Aan de hand van de autonummerplaat werd de naam van Louis Van Capellen uit de De Vrièrestraat 27 te Laken aan de rijkswacht bekendgemaakt, waarna diens woning omsingeld werd. Toen men op het punt stond binnen te vallen, trachtten twee kerels er met een auto van door te gaan. Ze werden in de Artiestenstraat echter klem gereden. Het ging om H.C. en G.F.

Van Capellen bood bij de nadien uitgevoerde inval geen verzet. In zijn huis werden riotguns, Winchester-geweren, pistolen en revolvers ontdekt. Munitie ontbrak evenmin.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 December 1984

28

Re: Ghislain Hinderijckx

Onbekende afgemaakt met zes kogels

Op het industrieterrein in Veurne, in het verlengde van de Albert I-laan, werd zaterdagochtend het lijk gevonden van een nog onbekende jongeman van ongeveer 25 jaar. Hij werd met zes kogels vermoord. Er zijn vermoedens dat het slachtoffer van Franse nationaliteit is en dat de brutale moord wellicht een afrekening is binnen het milieu.

Omstreeks 7u30 deed postbode Henri Vandaele de akeligste ontdekking van zijn leven. De postman was op weg naar landbouwer Willy D., toen hij op het bebloede lijk van een man stootte. Het slachtoffer lag op een voor het verkeer afgesloten weggedeelte, vlakbij een werfkeet, gebruikt door de NV Aswebo.

Het slachtoffer werd door zes kogels getroffen, één in de rug en vijf in het hoofd. Het moordwapen was vermoedelijk een automatisch 9mm-pistool. De jongeman had geen identiteitspapieren op zak en ook van zijn vingerafdrukken konden onze gerechtelijke diensten niets wijzer worden. Het is zeer goed mogelijk dat het slachtoffer, wellicht een Fransman, nooit in aanraking kwam met het Belgisch gerecht.

Er zijn nogal wat aanwijzingen dat het hier om een afrekening binnen het milieu gaat. De man zou eerst in de rug zijn geschoten en daarna nog vijf keer in het hoofd.

Landbouwer Willy D., die op een 300-tal meter van de vindplaats woont, had omstreeks 5u zaterdagmorgen schoten gehoord, eerst vier kort na elkaar en daarna nog een schot. Hij dacht dat er jagers op stap waren.

Wie is deze onbekende man?

Hij werd zaterdag in Veurne met vijf kogels in het hoofd aangetroffen. Het zou om een Fransman kunnen gaan, die een afrekening in het milieu met zijn leven betaalde.

Zondagmiddag werd op verzoek van onderzoeksrechter Vanmaele van Veurne en het commissariaat-generaal van de gerechtelijke politie een signalement van het slachtoffer verspreid.

Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar oud, 1m85 groot, stevig gebouwd, met bruin haar, bruin-rosse snor, vooruitstekende boventanden, een lidteken van een appendix-operatie en een lidteken aan de binnenkant van de rechterknie.

Hij droeg een grijs-zwarte trainingsvest van het merk Footing met ritssluiting, een groene t-shirt met korte mouwen met op de borst de vermelding Tipp-Ex Team, een blauw-wit geruite slip van het merk Eminence met vermelding Made in France, witte sokken met zwarte boorden en witte pantoffels van het merk Adidas-Stansmith. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 4 Juli 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube