1

Topic: Superclan

In 1970 hadden de extreemlinkse (maar vermoedelijk geïnfiltreerde) militanten Corrado Simioni, Duccio Berio en Giovanni Mulinaris, samen met Mario Moretti, beslist om "Superclan" op te richten. Dit plan ontstond nadat ze eerder getracht hadden om de Brigate Rosse een harde terroristische lijn te laten volgen. Superclan zou een internationaal coördinatiecentrum voor terroristische activiteiten moeten worden. Volgens journalist Mino Pecorelli zou (gebaseerd op een rapport van de SDECE) in 1973 een mondiale revolutionaire organisatie Think-Tank (TT) ontstaan zijn, als uitloper van de trotskistische, pro-Amerikaanse en Mossad-verbonden beweging rond de IVe Internationale.

Pecorelli werd in 1979 vermoord, volgens sommigen in opdracht van Giulio Andreotti. Interessant is dat ook Jean Gol, waarvan beweerd wordt dat hij banden had met de Mossad, uit deze IVe Internationale-beweging komt. Guido Giannettini had eerder al gesproken over de oprichting van deze Mossad-gecontroleerde terroristische centrale TT gesproken. De Mossad zou hierbij als doel gehad hebben filoarabische en anti-Israëlische stromingen te onderdrukken, gebruik makend van linkse politieke partijen. Zo zou de Mossad ook herhaaldelijk geprobeerd hebben om met de Brigate Rosse in contact te treden. Infiltranten in de Brigate Rosse waren ondermeer Francesco Marra, Marco Pisetta en Silvano Girotto.

2

Re: Superclan

Ben, ok dat je enkele van mijn bijdragen in stukjes hakt, maar zo riskeren lezers wel het verband tussen bvb superclan en hyperion kwijt te raken. Misschien moet je bij elk deeltje toch ook een link plaatsen naar de andere relevante luiken en/of ze op één of andere manier in de Wiki groeperen? Bvb alle "extreem-linkse" organisaties, alle paneuropese salons, ...

En voor de tracering (niet voor de glorie, couldn't care less) ook de identiteit van de oorspronkelijke plaatser meegeven bij de nu herschikte bijdragen (nu werd die vervangen door "Ben")? Je ziet maar.