Topic: Man beschiet schoonbroer

Ik weet niet goed waar ik dit moet plaatsen, maar ook vandaag gebeurt (er zou een mogelijke link zijn met zigeunerclans De Staerke/Becker):

Man beschiet schoonbroer

Een familieruzie is dinsdagochtend ontaard in een schietpartij op de Herhout in Tollembeek. De broer van de bewoonster kwam met enkele kompanen ter plaatse. Na wat over en weer geroep werden er door de aangekomen kerels schoten afgevuurd waarbij de vriend van de zus werd geraakt. De wagen kon in Schepdaal onderschept worden na het traceren van de enkelband van één van de inzittenden.

De N495-gewestweg die Edingen met Viane verbindt, was dinsdagochtend, ter hoogte van het kruispunt met de Pijpestraat (N249), het toneel van een meedogenloze schietpartij. Kort voor 9 uur stopte er een wagen aan de woning met daarin verschillende inzittenden, onder wie ook de broer van de bewoonster. Die broer zou overigens op de eerste verdieping van de woning wonen. Het zou om een zigeunerfamilie gaan. Zo'n twee minuten lang was er getoeter te horen, gevolgd door geroep en gescheld. Wat er zich precies afspeelde of waarover de discussie ging is niet duidelijk.

Plots nam één van de inzittenden een handvuurwapen en vuurde verschillende keren kogels af. Er zouden zeker vijf schoten gelost zijn. Bij het laatste schot werd de vriend van de vrouw geraakt in de bovenarm, terwijl hij zich verschool achter de wagen van zijn vriendin die voor de woning geparkeerd stond. De amokmakers sprongen nadien terug in hun wagen en vertrokken met een rotvaart. Er ontstond nadien nog een discussie tussen vrouw en haar vriend waarna ze de hulpdiensten belde. De man werd onder begeleiding van een MUG-team afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De wagen met de inzittenden kon niet veel later makkelijk ingerekend worden in Schepdaal. De broer van de vrouw draagt immers een enkelband en via het gps-systeem konden de vluchtende mannen snel getraceerd worden. Ze werden opgepakt en verhoord. Het was gisteren nog niet duidelijk wie welke rol speelde tijdens de ruzie en of er mensen voorgeleid werden bij de onderzoeksrechter. Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat daar woensdag meer duidelijkheid over zal zijn. De betrokken familie zou gekend zijn bij de politiediensten.

Het technisch labo van de federale politie kwam in de voormiddag al ter plaatse voor een sporenopname ter plaatse. De wagen van de vrouw werd getakeld. In de namiddag kwam ook nog een wapendeskundige de plaats delict onderzoeken.

Tijdens de vaststellingen was de Herhout ter hoogte van de woning enkele uren lang volledig versperd waardoor het verkeer diende om te reiden via Bever. Dat zorgde voor geen verkeershinder.

Bron: Het Laatste Nieuws | 22 april 2015