911

Re: Madani Bouhouche

fenix wrote:

Ik begreep ze pas na een gesprek met een kolonel die mij sprak over alle mogelijk voorbereidingen die er overal plaats vonden.

Kan je daarover iets posten, Fenix? Of heb je dat al gedaan?

912

Re: Madani Bouhouche

Heb ik inderdaad gedaan ja. Vraag is natuurlijk of die posts hier terug te vinden zijn. 'k zou maar niet gaan zoeken als ik jou was. Alleen op dit forum zit ik over de 3000 posts denk ik. Maar zal speciaal voor jou nog eens een zeer korte samenvatting maken. Niet vandaag, sorry? Maar je mag er op rekenen.

913

Re: Madani Bouhouche

Ik veronderstel dat het hierover gaat » p-magazine.com

De cover van zijn boek “De Hydra met vijf koppen” is intrigerend: wat hebben Leopold II (Congo) met Dutroux en de Bende van Nijvel te maken? 

Marlair hekelt en betreurt in zijn boek de afwijkingen van het Belgische democratische functioneren, aan de hand van vijf concrete voorbeelden: de algemene geschiedenis van het land, de kolonisatie van Congo, de moordenaars van de Bende, de genocide in Rwanda en de affaire-Dutroux. De Bende van Nijvel was overigens al in 1985 ontmaskerd. Bedoeling was niet om het raadsel op te lossen, maar het geheim zo lang als mogelijk te bewaren."

Dit boek is nergens te vinden,  maar ‘La grande peur des Belges : le roman des tueurs du Brabant De Jean-Claude Marlair is nog wel in de handel.

Waarschijnlijk hezelfde?

Hartelijk dank vr de tip Fenix!

914

Re: Madani Bouhouche

Graag gedaan Thomas. Heb Marlair voor de eerste keer ontmoet bij zijn boekvoorstelling. Wij zijn contact blijven houden tot zijn dood. Jammer genoeg te kort nadien. Maar op dat moment had ik al een andere kolonel ontmoet aan wie gevraagd werd mee te doen met hetgeen later de Bende zou genoemd worden. En dan spreek ik niet over de Bende zoals wij ze kennen. Daar moest oa Ronquières voor zorgen ( het zoveelste maar meest spectaculaire dwaalspoor natuurlijk) Natuurlijk heb ik die twee samen gebracht ttz via de telefoon. Verdere afspraken heeft Marlair niet gehaald.
( en tussen haakjes, dit heb ik niet alleen gedaan, soit, de anderen hebben een reden om hier niet over te schrijven maar alleen had ik dit niet gekund.)
Ik wil hier ook nog eens benadrukken dat dit geen "geheime contacten" waren, de cel werd altijd op de hoogte gebracht. Marlair was trouwens al veel eerder naar de cel getrokken. En had contacten met een groot aantal mensen hier op het forum genoemd. Van Lammers en ex Dianers tot en met bekende magistraten en een aantal slachtoffers, m.a.w zijn boek is niet tot stand gekomen van achter zijn bureau.

Belangrijk was ook dat hij zei dat de Bende al in 1985 ontmaskerd was. En magistraten hebben dit niet tegen gesproken. Integendeel zelfs, zij hebben verkondigd dat zij "de hoofddader" kenden.

Voeg daarbij de uitspraak " Belgie alleen kan niet bekennen " van Walter de Smedt en dan ken je de essentie.

915

Re: Madani Bouhouche

Verrassend en verhelderend!

Over eventuele betrokkenheid v 'hogere instanties' en het verdrag Belgische staat-Navo


uit Apache: https://apache.be/gastbijdragen/2017/12 … t-bekennen

Na de oorlog vroeg de chef van de Britse geheime diensten, Stewart Menzies, aan eerste minister Spaak om samen te werken. Spaak wou dat enkel indien ook de Amerikaanse diensten er in betrokken werden. Daaruit ontstond het verdrag van Brussel en later wat wij nu de NAVO noemen.

Deze verdragsorganisatie bestaat niet enkel uit een militair luik dat wij allen kennen omdat wij er als dienstplichtige deel van uitgemaakt hebben. Het andere facet, de aan elkaar verbonden Nationale Veiligheidsoverheden en Inlichtingendiensten zijn minder bekend maar even belangrijk.

Hierin zit de voornaamste reden dat de Belgische overheid de geheimhouding over het bestaan en de werking van aan de officiële diensten verbonden parallelle diensten niet kan bekennen. Het verdrag houdt immers een overdracht van soevereiniteit in. En er zijn ook werkingsregels die de geheimhouding opleggen.

Het zijn de inlichtingendiensten zelf die bepalen wat al of niet geheim is en als het over een bevriende dienst gaat speelt 'de derde regel' waardoor enkel de dienst van oorsprong het geheim kan declassificeren, de graad van geheimhouding kan opheffen.

Bovendien is het verbreken van die geheimhouding strafbaar.

916

Re: Madani Bouhouche

In verband met bovenstaande post een paar vreemde gebeurtenissen :

  • Er werd geen internationaal uitleveringsbevel uitgevaardigd nadat J-F Buslik bij verdtek tot de doodstraf werd veroordeeld in 1995

  • J-F Buslik kon zich ongestoord settelen in de VS onder de naam Sommerville tot wanneer het weekblad Humo hem eenvoudigweg via het internethad gevonden

  • Bij het "2de proces Buslik" in 2001 werd nagelaten om Madani Bouhouchete te verplichten om te getuigen

  • Onderzoeksrechter Freddy Troch stelt geen aanhoudingsbevel op lastens Martial Lekeu niettegenstaande hij overtuigd was van de betrokkenheid van Martial Lekeu

  • Martial Lekeu wordt niet aangehouden in België anno 1991 niettegenstaande Martial Lekeu werd geseind voor verhoor door onderzoeksrechter Freddy Troch

  • ... ... ...

917

Re: Madani Bouhouche

Nog vergeten

  • De Belgische speurders maken zich zogezegd ongerust over het blokkeren van de Amerikanen van verscheidene van hun onderzoeken waaronder het overhevelen van de informatie die Martial Lekeu had opgeslagen op zijn computer - zie Nieuws

Maar volgens mij is dat gewoon een spel dat gespeeld door zowel de Belgische als de Amerikaanse diensten om zodoende de bevolking zand in de ogen te kunnen strooien.

Re: Madani Bouhouche

Ik herinner me dat in Waregem een leegstaand huis staat in Algerijnse stijl. Hier zou Bouhouche tijdje kunnen verbleven hebben. De toenmalige burgemeester Vanryckeghem was iemand die het niet zo nauw nam met toekennen van ondernemingsnummers enzo.