Re: Hypothese Cobra

Llink naar Cobra's forum werkt niet meer. Het forum is momenteel verdwenen blijkbaar.

422

Re: Hypothese Cobra

Ik vind het heel bizar dat op het andere forum hypothese cobra niet meer te openen is. Waarom moest het er af? Hij heeft daar wel straffe zaken uit de doeken gedaan. Heeft hij teveel gezegd? Vrije meningsuiting? Zat hij er te dicht op?

423

Re: Hypothese Cobra

Vertel eens, over welke "straffe zaken uit de doeken" heb je het?

Wat is er daar (of in dit topic) verschenen over de Bende van Nijvel welke voorheen nog nergens te lezen was op dit forum of bij onze Waalse vrienden (Tueries & Annees) of in een van de PDF'en die velen onder ons bezitten (en gelezen hebben) zoals dit van Pinon/Latinus, Dossier Eurosystem, Bende-commissies, enz.?

Ik heb niets nieuws gelezen. (of kan het me toch niet herinneren). Ik heb wel fouten gelezen. Ik heb ook zaken gelezen waaruit je kon zien dat delen van de teksten overgenomen zijn van verouderde informatie welke bij het schrijven van die tekst de juiste info nog niet gekend was en nu wel.

Verder heeft Cobra veel tekst geplaatst en weinig vragen. Een van die weinige vragen herinner ik me en dat was een vraag welke iedereen die toegang heeft tot "het dossier" of toegang had en een klein beetje zaken heeft onthouden, weet of vrij eenvoudig kan opzoeken. Dan stel ik me de vraag over hoeveel dossierkennis er effectief aanwezig is. Ik ken Cobra niet in't echt, ik kan er dus niet over oordelen.

Voor mij is dit enkel een hypothese die gevormd wordt met een overvloed aan tekst, die even veel waard is als eender welke hypothese van eender wie.

Met de berichten welke werden geplaatst door Cobra in dit topic hier heb ik overigens geen enkel probleem. Zolang een hypothese in het subforum hypotheses wordt geplaatst kan dit nog wel.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Hypothese Cobra

Het meeste is idd al te vinden, maar hij bracht verschillende stukken samen om verband aan te tonen.

Begin anders maar eens te zoeken in de duizenden topics.

425

Re: Hypothese Cobra

sherlock wrote:

Ik vind het heel bizar dat op het andere forum hypothese cobra niet meer te openen is.
Waarom moest het er af? Hij heeft daar wel straffe zaken uit de doeken gedaan.
Heeft hij teveel gezegd? Vrije meningsuiting? Zat hij er te dicht op?

Die domein naam van die website van cobra was geregistreerd door cobra zijn eigen bvba. Zijn naam, adres, jaarrekeningen zijn publiek toegankelijk. Het IP adres van de server waar de domeinnaam naar linkt behoort toe aan een nogal schimmige Nederlandse stichting, meer dan waarschijnlijk een reseller van vimexx.nl hosting pakketten.

De kans lijkt mij bijzonder klein dat het om censuur gaat smile Eerder om server geknoei.

426

Re: Hypothese Cobra

Voor mij cobra direct terug komen naar hier!

Re: Hypothese Cobra

In zijn laatste posts vermeldde hij dat het slecht moment is om zaken aan het licht te brengen, met nieuwe Koude Oorlog in vooruitzicht. wink

Re: Hypothese Cobra

Ah, niets nieuws onder de eerste echte lentezon dus! En dat verwondert mij geenszins. Cobra en gelijkgestemde co's hebben nog geen enkele verdere stap in het onderzoek kunnen bewerkstelligen noch enige aanzet daartoe kunnen geven en dus...dat Cobra maar lekker blijft waar hij nu is, toch?

429

Re: Hypothese Cobra

Hetzelfde kan van "luk paard" en velen onder ons, waaronder ik, gezegd worden!

430

Re: Hypothese Cobra

club_le-happy-few wrote:

Het meeste is idd al te vinden, maar hij bracht verschillende stukken samen om verband aan te tonen.
Begin anders maar eens te zoeken in de duizenden topics.

Een hypothese neerschrijven met zaken die onbewijsbaar zijn of zaken die wel juist zijn maar daarom geen verband hebben, dat is zeer gemakkelijk. Het is echter extreem moeilijk soms om aan te tonen dat die hypothese onmogelijk kan.
Het wil dus niet zeggen dat als iemand een verband legt en tot op heden kan niemand aantonen dat dit onjuist is, dat het daarom juist is.

Als ik als hypothese zou hebben: "de daders van de overval hebben zich gaan bezatten door op kroegentocht naar Antwerpen te gaan"
Probeer dan maar eens aan te tonen dat dit NIET zo is en onmogelijk kan gebeurd zijn. Zeer moeilijk denk ik.

Net zoals een hypothese over de Bende van Nijvel is het is ook zeer eenvoudig om "ik was juist" en "ik zei dit al lang" te gaan verkondigen ALS er een dader van de Bende van Nijvel zou gevonden worden en vast zou staan (voor de duidelijkheid, dat deed Cobra niet en heeft niets met hem te maken of met iemand anders op dit forum). In dat opzicht is het enorm gemakkelijk een boek te schrijven rond de Bende van Nijvel en indien bepaalde dingen zou uitkomen, gelijk te hebben.

Zeer simpel, schrijf gewoon in je boek enkele die enorm veel kans maken: extreem-rechts/links, (ex)-rijkswachter, (ex)-staatsveiligheidslid, (ex)-militair of huurling, (ex)-WNP, (ex)-criminele-bendelid (zoals vb die van Haemers, B&B, Borains, enz), een garagist of rally-rijder, een buitenlandse bende, wapenspecialist of practical shooter, enz.
90% kans dat je prijs hebt en het dus "al altijd hebt gezegd".

Maar dus met een hypothese neer te schrijven in een hypothese-topic, daar is niets verkeerd mee zolang het duidelijk blijft dat het een hypothese is, en er geen verzinsels als feiten worden neergeschreven om die hypothese kracht bij te zetten.

kenza wrote:

Voor mij cobra direct terug komen naar hier!

Zolang de communicatie beleefd blijft en er geen opzettelijke verdeeldheid tussen forumgebruikers gecreëerd wordt, is iedereen welkom wat mij betreft. Met of zonder enige basiskennis van de Bende van Nijvel.

club_le-happy-few wrote:

In zijn laatste posts vermeldde hij dat het slecht moment is om zaken aan het licht te brengen, met nieuwe Koude Oorlog in vooruitzicht wink

Ik weet niet wat daar mee bedoeld wordt? Indien hij effectief "nieuwe koude oorlog" bedoelt wat wereldmacht-toestanden betreft: als een wereldmacht/leider er alle baat bij heeft iemand te laten zwijgen, dan zullen ze die wel weten te vinden en "maatregelen" treffen. Een van de weinige manieren om te ontsnappen aan de hardste maatregelen, dat is zorgen dat je zelf geen enkele invloed meer hebt of uw "systeem" geen enkele impact kan hebben voor als er een maatregen tegen u getroffen wordt (vb: Julian Assange of Snowden, waarbij het zinloos zou zijn deze uit te schakelen aangezien deze hun eigen opzet of uitgebrachte dingen niet meer in handen hebben).
Voor de rest kan er zich buiten België wellicht weinigen wat schelen wat er hier opgelost zou worden (of deels opgelost zou worden) na meer dan 30 jaar. Ook al is hun eigen land of landgenoot betrokken.

Als er ergens in het midden-oosten een zelfmoordaanslag is met enkele doden, komt het hier niet eens meer in't nieuws. Onlangs ging het op het forum hier over de moordaanslag op Patrice Lumumba waar ons land mogelijk betrokken bij was of op de hoogte van was. Het is erg om te zeggen, maar ik denk niet dat er veel Belgen daar van wakker liggen.

Ook op binnenlands niveau: in België kan je uw politiek & burgerrechten voor 5 jaar verliezen (voor een politicus zeer ernstig) en nadien gewoonweg terug verkozen geraken door de bevolking voor een politiek mandaat (is gebeurd). Mensen vergeten snel.

Een "slecht moment" om zaken rond de Bende van Nijvel aan het licht te brengen door een nieuwe "koude oorlog" die er aan zou kunnen komen. Ik denk dat dit toch beetje overdreven zal zijn van "reden". Wat een "nieuwe koude oorlog" betreft, daar geloof ik niet in (op deze moment). Maar dat is een persoonlijke mening.

Non semper ea sunt quae videntur