41 (edited by Boemerang 11-09-2011 20:44)

Re: Onbekende robotfoto's

Beste Dim, de "valse baard" is niet de enige baard. Er zijn nog NN1, NN11 en ook nog G7. De baard van deze NN6 is zo lang en dik en hij heeft zo'n dik bos haar op zijn hoofd, zo een loopt normaal gesproken alleen voorop bij de schutterij als bijleman. Omdat onder hem NN7 hangt, die op de baard na dezelfde gelaatstrekken heeft, hou ik er voorzichtig rekening mee dat het NN7 is met een baard, maar dat is gissen verder. Wat mannen met baarden betreft, die waren wat populairder in de eightees dan nu, ook Haemers staat bijvoorbeeld op foto's met een blonde baard.

's Ochtends besteld, 's avonds geleverd (met - afbeelding bekijken - wordt ie iets groter):

https://lh5.googleusercontent.com/-4rf0zrIJyzA/Tm0AVvitC_I/AAAAAAAABtU/uxrD8_OqpPw/Muur%252520totaal%252520copy.jpg

Ook aan de muur hangt die "nieuwe" NN13, NN11 (dikke baard) en in gedeeltes is G16 zichtbaar. Op deze 4 foto's van de muur zijn ze niet echt te onderscheiden. Het is moeilijk om er nog fatsoenlijke dingen uit te halen. Het wordt al snel een soort van vlek met dikke pixels.

Normaal kan ik creativiteit zeer waarderen maar de cameraman die dit gefilmd heeft had dus eerst het licht uitgedaan en het daarna gefilmd met enkel zijn cameralamp met een rode filter erop of zo. Ach ja...

Re: Onbekende robotfoto's

Weer nieuwe portretten?

https://lh6.googleusercontent.com/-8YQqMdENQ84/Tm4J2j49u_I/AAAAAAAABtg/jKZtT2jd9K0/NN%252520compi.jpg

In hoeverre deze portretten echte Bende van Nijvel-portretten zijn is ongewis. Het is waarschijnlijk echt materiaal maar er ontbreekt helaas een referentiepunt zoals een bekend portret. Zolang er geen andere beelden van deze figuren opduiken zou het ook zomaar kunnen dat de tekenaar even wat algemene voorbeelden voor de TV-crew neergooide. Echter omdat er één met een pietenpruik bij is denk ik aan Aalst.

Verder vind ik vooral de vrouw(en) opvallen. Er is vaker sprake van een vrouw geweest maar dit is de 1e keer dat er tekeningen van haar opduiken. Die linkse heeft aardig vlekken of vuil in haar gezicht. Natuurlijk een beetje frustrerend als je aan de ene kant probeert portretten te combineren en dat er aan de andere kant dan weer nieuwe opduiken.

Maar het is niet verwonderlijk dat er nog zoveel portretten zijn, ik schat het aantal getuigen van bijv. Overijse op zo'n 30 tot 50 personen. Er was (en is) zelfs een restaurant waarvan de gasten door een groot raam het drama op de "kleine parking" gezien zouden kunnen hebben. Zo af en toe zal er bij de NN-portretten ook wel eens een tussen zitten die daar gewoon toevallig liep en ook getuige was. Misschien zitten er ook "Bende van Nijvel gerelateerde" portretten bij zoals uit de zaken Vernaillen, Sie of Mendez.

43

Re: Onbekende robotfoto's

Boemerang wrote:

Echter omdat er één met een pietenpruik bij is denk ik aan Aalst.

NN17: Inderdaad, heel goed mogelijk dat dit een vroege schets van nummer 21 is.

NN16: De blonde vrouw die een paar keer in het verhaal opduikt? Het gezicht komt me trouwens bekend voor.

NN15: Duidelijk gebaseerd op het bekende schilderij van Edvard Munch.

Maar als je de robotfoto's bekijkt, krijg je het vermoeden dat enkel de bovenste op de stapel (baardmans met en zonder muts) de enige echte (of serieuze) robotfoto is. Doet me een beetje denken aan NN1.

Eigenlijk heeft het ook allemaal weinig nut als er geen enkele referentie is. Op basis van welke getuige is een robotfoto gemaakt? Wat waren de omstandigheden en wat is de reden waarom de onbekende robotfoto's onbekend zijn?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

44

Re: Onbekende robotfoto's

Ben wrote:

NN15: Duidelijk gebaseerd op het bekende schilderij van Edvard Munch.

Of Salesse (robotfoto 2010)?

Zonder context zijn we met deze foto's inderdaad erg weinig. Wel is dit een aanwijzing dat ook de speurders er mogelijk van uitgaan dat er vrouwen bij de Bende betrokken zijn, zoals sommigen hier op het forum ook al veronderstelden.

45

Re: Onbekende robotfoto's

Mocht de cel Waals-Brabant nu tenminste eens open kaart spelen wat betreft de foto's maar ze doen of ze niet eens bestaan. In Nijvel was er spraken van iemand met een (rossige?) ringbaard, misschien N18? Heeft iemand een foto van Josiane Debruyn?

46 (edited by Boemerang 27-09-2011 22:29)

Re: Onbekende robotfoto's

Eerst even een mededeling, de foto's van NN6, NN10 en NN13, die ik eerder op pagina 5 plaatste heb ik vervangen voor versies die wel in de 100% correcte aspect-ratio zijn. Mochten er fanatici onder jullie zijn die eerder deze foto's op hun computer op hadden geslagen, dan adviseer ik deze foto's weg te gooien cq. te vervangen. Mijn excuses.

Volgt bij deze nog een uitvergroting die weliswaar niet een denderende scherpte toont maar die toch ook niet langer ongezien mag blijven. NN8:

https://lh4.googleusercontent.com/-lWoI_E3r-Ro/ToInbOv1adI/AAAAAAAABzI/8QdR8dG8VlU/RB%252520onbekend%252520-%252520NN8%252520-%252520lijst.jpg

Zie ik daar wat trekken van een bekende verdachte?

47

Re: Onbekende robotfoto's

http://i10.servimg.com/u/f10/11/22/12/24/onbeke10.jpg

Variant op nummer 20?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

48

Re: Onbekende robotfoto's

De persoon in de foto van posting #13 mag men wel vergeten. Tot voorbij de laatste feiten van de Bende van Nijvel, maakte hij nog steeds dienst uit van een officiële militaire eenheid.

Re: Onbekende robotfoto's

https://lh4.googleusercontent.com/-zDFQ-JYokdw/VClFva19ecI/AAAAAAAAENs/gZEM0htS5zY/s711/NN18.jpg
Een foto (door mij als NN18 genummerd) die al in een eerder geplaatste foto viel te ontwaren. Bij het portret staat de tekst; foto 44a en foto 44b (?) met muts.


https://lh6.googleusercontent.com/-sMVi-ybHH5s/VClFxZbLLOI/AAAAAAAAEN0/dQOyWhHX5u8/s711/NN21.jpg
Deze tekening ligt onder de vorige, ik geef hem de naam NN21 mee.

Deze tekeningen laat men in nieuwsbeelden zien na de overvallen van Eigenbrakel en Overijse. Het is geheel onduidelijk of deze portretten daar daadwerkelijk mee te maken hebben of dat zij als "beeldbehang" werden getoond in de nieuwsuitzendingen. Ook als deze portretten er wel mee te maken hebben, dan is nog niet duidelijk of het randfiguren zijn (zoals de G-portretten van Aalst) of van hoofddaders (wat mij niet waarschijnlijk lijkt).

Re: Onbekende robotfoto's

Nounou... een hoop ontwikkelingen weer de laatste tijd, inclusief allemaal beelden.

https://lh4.googleusercontent.com/-xozPf13JDIs/VEf5TVG7g2I/AAAAAAAAEWE/OHWkVVmocSU/s508/RB%2520onbekend%2520muur%25203.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-ZvfCRlPYPr0/VEf6zFgJrGI/AAAAAAAAEWU/5HnbOoMzLso/s618/RB%2520onbekend%2520muur%25204.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-EIBV_cysprg/VEf5Tpww0_I/AAAAAAAAEWI/7rtBKK7STw8/s623/RB%2520onbekend%2520muur%25202.jpg

Dat wordt weer een aantal NN-etjes maken als ik tijd heb. Overigens G1, G3, P11, P20, NN20 en die nieuwe daar met dat hoedje... allemaal dezelfde, de man met de Centaure tijdens en na de overval op Dekaise.