31

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Wat mij in deze hele, hoogst dramatische zaak opvalt, is dat de moord op Christine Van Hees gebeurde in de 22 maanden dat de Bende van Nijvel ogenschijnlijk op non-actief stond. Het meisje werd vermoord in februari 1984. In die 22 maanden lieten ook nog het leven: onder meer het juweliersechtpaar Szymusik in Anderlues (1 december 1983), Vincent Louvaert (november 1983), Paul Latinus (24 april 1984), François Ertrijckx (22 januari 1985) en het echtpaar Vissers-Van Ruyskensvelde (camping La Hetraie in Oud-Heverlee). Heel wat onschuldige mensen, andere met boter op het hoofd. Het zou m.i. zinvol zijn om tot een zo exhaustief mogelijke lijst van 'relevante' overledenen te komen uit de periode tussen 7 oktober 1983 (Delhaize Beersel) en 27 september 1985 (Eigenbrakel).

32

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Forum » Liquidaties

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Woelige jaren. Het zou wel heel straf zijn als de Bende van Nijvel-leden ook nog eens bij die moorden zouden betrokken zijn.

Servo per Amikeco

34

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Wie weet iets meer over de "Woods", een groep van een 10 tot 20-tal gewelddadige extreem-rechtse skins/punks (en een aantal ervan volgende para-militaire trainingen of waren paracommando's!) die in nauw contact stond met een aantal namen uit het dossier zoals "Kleenex" (A.D.), "Vicious" (R.T.), "Popov" (V.S.), "Sid" (N.S.), "L'Anglais" (A.L.), "Riot" (D.C.), Sylvia R. en "Canari" (O.V.A.). Ze werden - in tegenstelling tot eerder genoemden - tijdens het onderzoek met rust gelaten.

Er circuleren geruchten dat ze bescherming genoten, maar van wie (gezien hun eerder marginale achtergrond)? Er was bij de Woods ondermeer sprake van een "Grand Charles", "Looping" (gewelddadig en geschift), "Pattex", "La bête", "le borrax", "bouboule", ... en een zekere Marc "para" (tiens, er was sprake van een "para" die met Christine optrok, een zekere Marc G.; mogelijk is "Para" hier een achternaam maar worden hier misschien dingen door elkaar gehaald "Marc le para" of "Marc P."?).

Er was ook een Baskische skin (M.P.) bij de Woods (in de kamer van Christine werd een ring gevonden met daarop "Euzaki-Maitea") en er is (volgens geruchten welliswaar) mogelijk sprake van banden met de ETA en een "overval op een kazerne" door de Woods ("grand charles" ondermeer). Mogelijk zijn er ook banden met Luc "Rocky" VKB (o.a., oï muziek). Nu het dossier werd afgesloten, zouden bepaalde mensen misschien eindelijk durven spreken?

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

dim wrote:

er was sprake van een "para" die met Christine optrok, een zekere Marc G.

Zou gaan om Marc Goossens.

36

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Vielsalm, 24 mei 1984?

37

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

dim, is dit een Belgisch allegaartje? Nooit van gehoord en voor mij totaal onbekend. Volgens internet zou hun oorsprong in de VS liggen.

38

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Wel je zou Vielsalm kunnen vermoeden gezien dit ook in het dossier Van Hees vernoemd wordt, maar het blijven slechts geruchten.

LEO, dit is wel degelijk Belgisch, maar er is bijzonder weinig over geweten, wat je vond in de VS is wellicht iets anders. Mensen die het Brusselse skin/punk/new wave-milieu van de jaren 80 kenden zullen er wel van gehoord hebben. Maar weinigen durven spreken.

39

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

dim, jij schreef een tijd geleden het volgende, in de rubriek theorie van geschiedenis op dit Forum, en het lijkt me meer dan de moeite waard om dat in deze bijgestelde context te hernemen » Forum

Zoals op het Franstalige forum eerder opgemerkt: er komen hier alvast twee bodyguards van Plastic Bertrand ter sprake: Ertrijckx en Friswa. Beide zijn dood.

40

Re: Oudergem: 13 Februari 1984

Enkele personages nog: Serge Clooth, Marc Duriau ("gezelfmoord" op 1 augustus 1986), Marc Goossens en Alain Lenglet. Serge Clooth ('De Irokees') vertelde aan de politie dat Christine van Hees op de hoogte was van de plannen voor Vielsalm, en dat dit haar lot heeft bezegeld.

Roland Kluger en Jean-Paul Wittemans... Nogal veel entourage van Plastic Bertrand in dit relaas. En ook nog een zekere Pascal Lamarque.