Re: Jean-Marie Tinck

Nieuws » Jean-Marie Tinck: "Je n'aurais jamais pu faire ça"

972

Re: Jean-Marie Tinck

Tinck reageert in een RTBF-interview » www.rtbf.be

973

Re: Jean-Marie Tinck

Hoe groot is de kans dat iemand in een onbewaakt moment zegt lid te zijn van de Bende van Nijvel, en dan nog eens een waarschijnlijke gedeeltelijke DNA match heeft met een van de daders (spijtig genoeg niet duidelijk genoeg), en daderkennis blijkt te hebben? En bovendien lijkt op een van de robotfoto's, en afkomstig is uit Henegouwen, dat het centrum leek van de allereerste bendefeiten, en woonde in Brussel, waar de logistiek (auto's) vandaan kwam.

Ik dacht ook eerst aan een wanhoopspoging om de verjaring tegen te gaan, maar ik moet zeggen dat ze met deze verdachte iemand hebben die gewoon past in het plaatje.

Maar het belangrijkste: het lijkt er toch op dat men via Tinck een lauw spoor heeft gevonden! Mocht Tinck niet betrokken zijn, wie is dan in godsnaam die medegevangene die de daderkennis aan Tinck heeft doorgegeven? Weet er iemand of 1 van de gekende verdachten per toeval in '95 in de gevangenis zat?

974

Re: Jean-Marie Tinck

CleverTrevor wrote:

U vergeet één ding: die 28 moorden werden niet in 2014 gepleegd, maar 29 tot 32 jaar geleden. In een tijd waarin niemand nog DNA-onderzoek deed en waarin je al blij zijn moest zijn met een mooie vingerafdruk (en dan mocht hopen dat het de afdruk van een dader was en niet een toevallige getuige). Er waren ook geen mobiele telefoons (tegenwoordig erg belangrijk in opsporingsonderzoeken). Bovendien was er in die tijd niet eens één politiedienst maar waren er allerlei naast elkaar werkende diensten die mekaar de loef probeerden af te steken en gegevens voor elkaar verborgen hielden.

Vandaag de dag zouden dit soort misdrijven als ze nu gepleegd werden vermoedelijk wel opgelost worden, maar de Bende van Nijvel pleegde haar daden in een andere werkelijkheid.

Inderdaad, case closed. Tinck was de laatste strohalm. Het verhaal van de Bende van Nijvel zal eindigen zoals de moord op JFK. Véél speculaties maar nooit de waarheid kennend. Spijtig voor de nabestaanden. Alleen de moordenaars kennen de waarheid, maar ze zullen het nooit zeggen. Dat schandaal nemen ze mee in hun graf. Als ze al niet onder de zoden liggen. 30 jaar is héél lang in zo een dossier. Dan komt er geen aap meer uit de mouw, van de daders noch van het gerecht. Spijtig.

975

Re: Jean-Marie Tinck

Vrijgelaten verdachte Bende van Nijvel: ‘Ik ben niet in staat tot dergelijke daden’

Jean-Marie Tinck, die werd aangehouden in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel en donderdag werd vrijgelaten, zegt in een interview met de RTBF dat hij niet in staat is tot de daden zoals die zijn gepleegd door de Bende van Nijvel.

Meer » Nieuws

976

Re: Jean-Marie Tinck

Werner wrote:

Tinck reageert in een RTBF-interview » www.rtbf.be

Ik ben ten zeerste benieuwd naar de mening van specialisten in non verbale communicatie hierover.

977

Re: Jean-Marie Tinck

Scaramouche wrote:

Ongelooflijk. Hij komt thuis en hij zet zijn visserspetje op.


Het viel mij ook op. Dat is toch niet echt normaal gedrag voor iemand die een stommiteit heeft begaan (door die 'valse' bekentenissen om zich interessant te maken) en daarover vol schuldgevoelens zit. Het lijkt eerder op gedrag van iemand die wil uitdagen. In het RTBF-interview komt hij anders over. Beter. Toch is het ook raar: wou hij niet de anonimiteit in?

978

Re: Jean-Marie Tinck

Ik zie geen problemen wat no-verbale communicatie betreft. De significante non-verbale tekenen wanneer iemand liegt, zijn hier duidelijk niet aanwezig.

979

Re: Jean-Marie Tinck

nostra wrote:

Hoe groot is de kans dat iemand in een onbewaakt moment zegt lid te zijn van de bende van Nijvel, en dan nog eens een waarschijnlijke gedeeltelijke DNA match heeft met een van de daders (spijtig genoeg niet duidelijk genoeg), en daderkennis blijkt te hebben? En bovendien lijkt op een van de robotfoto's, en afkomstig is uit Henegouwen, dat het centrum leek van de alleerste bendefeiten, en woonde in Brussel, waar de logistiek (auto's) vandaan kwam.

Inderdaad, die gedeeltelijke DNA is dat zeker? Die daderkennis heeft hij van iemand die hij leerde kennen in de gevangenis wat zou kunnen, maar die kans is toch wel vrij klein tot onmogelijk naar mijn mening dat een bendelid dat even gaat rondbazuinen. Ben overigens wel heel benieuwd wat die daderkennis is wat Tinck weet.

Allemaal wel heel toevallig, maja je weet maar nooit dat Tinck echt een domme pechvogel is.

Peace

Re: Jean-Marie Tinck

nostra wrote:

Mocht Tinck niet betrokken zijn, wie is dan in godsnaam die medegevange die de daderkennis aan Tinck heeft doorgegeven?


Volgens de speurders werd de celgenoot enkele jaren geleden al verhoord en zou hij informatie over de Bende van Nijvel gegeven hebben. Hij wordt beschouwd als getuige, niet als verdachte. Dan lijkt me Claude Nitelet een goede kandidaat. De speurders verklaarden immers zelf dat deze man als bevoorrechte getuige wordt beschouwd. Of hij in 95 met Tinck in de cel zat weet ik niet, maar gezien hij in totaal 19 jaar in de gevangenis doorbracht, is de kans wel groot.