Re: Aalst: Vlucht

Feiten: Het maakt weinig uit, zo luidt de conclusie als de Delta-cel in 1987 alle mogelijke trajecten met de chronometer overdoet in een zware Volvo. Die nacht is een klein detail over het hoofd gezien: de N45, pas enkele weken daarvoor in gebruik genomen. Die verbindt, iets westelijker, Aalst eveneens met Ninove. Een fonkelnieuwe autoweg. Vier rijvakken. Prima verlicht. Aantal verkeerslichten, in die tijd: nul. De N45 mondt in Ninove uit vlak bij De Doorn, zo vermeldt het proces-verbaal 100.673 van de Delta-cel. Maar: ‘Vanop de plaats waar het dispositief staat opgesteld, is er geen controle mogelijk op de nieuwe autoweg.’ Latere verificaties laten zien dat de Bende inderdaad de N45 heeft gebruikt.

De grote Manitou ziet alles

252

Re: Aalst: Vlucht

Niet Simpel, de Bende van Nijvel heeft nooit de N45 genomen. Ze zijn door meerdere getuigen los van elkaar gezien op de steenweg Aalst-Ninove. De reden waarom ze dat in het programma zeiden, is om nodeloze informatie direct te wissen, zoals er nog zijn!

Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

Niet Simpel, de Bende van Nijvel heeft nooit de N45 genomen. Ze zijn door meerdere getuigen los van elkaar gezien op de steenweg Aalst-Ninove.

Heeft U deze getuigen dan gezien en/of gesproken? Of heeft U misschien een schriftelijke verklaring? Of misschien een bandopname? Of een video-opname? Of misschien een diskette?

De grote Manitou ziet alles

254

Re: Aalst: Vlucht

Heeft U bewijzen dat ze de N45 wel gebruikten? Laat ons dit dan weten aub.

Re: Aalst: Vlucht

Juul wrote:

'k Zou begot niet weten wat er dubbelzinnig is aan dat artikel. Wanneer je nog enkele tijdstippen wilt: je hebt de keuze uit 9 november 1985, 19u53 of 19u58, een van de twee zou het tijdstip moeten aangeven waarop de wegversperring gereed was. Toen is men er niet uit wijs geraakt welk van de 2 tijdstippen het juiste was, nu bijna 29 jaar later zal daar wel niet veel verbetering in gekomen zijn.

Hier heeft men de truc met de duif toegepast.

19u53: Ha, dan hebben jullie hier misschien een VW GTI zien voorbij razen? Ja, maar het kon ook 19u58 geweest zijn.
19u58: Awel, heeft dat zolang geduurd om een dispositief te plaatsen? Ja, maar het kon ook 19u53 geweest zijn.

De grote Manitou ziet alles

Re: Aalst: Vlucht

Boemerang wrote:

De planton van de rijkswachtpost in Denderleeuw merkte omstreeks het tijdstip van de overval een donkere Golf GTI met blauw zwaailicht op. Hij kwam uit de richting van Aalst en reed met hoge snelheid richting Ninove. Enkele speurders zijn er van overtuigd dat hun bekende Brusselse collega Marnette zich in deze auto bevond. Hij zou via een tip naar Aalst zijn gelokt en toen hij via de politieradio het nieuws van de overval vernam, meteen rechtsomkeer hebben gemaakt.
Bron: De Bende van Nijvel en de CIA, Guy Bouten

Wat komt een CP van de RW uit Brussel (Elsene?) in hemelsnaam in Aalst zoeken? Een tip? Wat voor een tip? En dat allemaal zonder iemand in te lichten? Welwelwel.

De grote Manitou ziet alles

257

Re: Aalst: Vlucht

Niet simpel, Georges Marnette was van de Brusselse GP, dus geen rijkswachter!

258

Re: Aalst: Vlucht

Na het lezen van het verhaal van Joël ivm zijn verkenning en mogelijke vluchtweg bedenk ik juist iets. Aangezien ze opereerden vanuit het SHAPE-hoofdkwartier en de eventuele vluchtweg! De Golf is het laatste gezien in de dodenbocht in Kester en voeger had men boven op de Kesterheide een legerbasis van de NAVO en ook SHAPE.

259

Re: Aalst: Vlucht

Ik ben deze morgen eens naar de Delhaize van Aalst geweest en eens de mogelijke vluchtweg te voet gedaan naar Osbroek waar de tweede wagen zou gestaan hebben, maar daar klopt ook iets niet want stel dat ze voor de politie moesten vluchten langs achter het park naar Osbroek. Het eerste wat de politie zou doen is naar sexdreef rijden en Osbroek om het park uit te kammen en zaten ze ook als ratten in de val.

260

Re: Aalst: Vlucht

Kenza, ik dacht dat ze met de Golf het smalle pad richting Osbroekpark gingen nemen bij eventuele afsluiting parking. De versperring in metaal die er nu staat, was er toen nog niet (vermoed ik). Te voet zouden ze zo veel tijd verliezen dat dit geen ideale vluchtweg meer is.