Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

Wat ook zou verklaren dat ze ergens moesten terug keren want er beweren mensen dat ze de Golf zien rijden hebben in Gooik.

Kenza, dat kan een zeer belangrijk gegeven zijn. Waar heeft U deze informatie vandaan?

De grote Manitou ziet alles

282

Re: Aalst: Vlucht

De Golf is door heel veel getuigen gezien tot aan de verkeerslichten in Leerbeek en daar zou hoe in het niets verdwenen zijn, niemand heeft hem hem dan nog gezien. Als ze toch naar het Bois de la Houssières zou zijn gereden - want dat is nog een eindje - dan moet hij toch ergens opgemerkt zijn?

283

Re: Aalst: Vlucht

De Bende van Nijvel was gespecialiseerd in dwaalsporen, het zou best kunnen dat zij de anonieme telefoon hebben gedaan van dat bomalarm in Halle omdat de bende De Staerke dat ook deed als ze ergens een overval deden om zo een (vrije) doorgang te creëeren. En het dwaalspoor lag bij De Staerke?

Ik persoonlijk geloof niet in het verhaal van Bois de la Houssière en dat de reus om het leven kwam, want in Denderleeuw aan het Stro Kapelletje hebben verschillende getuigen (los van elkaar) iemand zien rechtop zitten met een geweer in zijn handen en de koffer open.

284

Re: Aalst: Vlucht

Wat de vlucht betreft, als ik op het forum lees dat ze eerst een tractor en de BMW van de schepenzoon voorbij vlogen waar hij de achtervolging inzet met zijn BMW had de Bende van Nijvel nooit gedacht dat de BMW goesting had om te racen. Bij hun vorige overval werden ze ook eens achterna gezeten door iemand dat hun wou attent maken op hun rijgedrag maar toen ging de koffer open om op die man te schieten.

Volgens mij is dit niet gebeurd omdat ze op de steenweg Ninove-Halle zaten en hun bedoeling was om via de Lennikstraat naar de Kesterheide te rijden en hadden ze geschoten dan stond gans de streek in rep en roer en zouden er zeker patrouilles rondgereden hebben in Kester om hen te zoeken en nu hebben ze maar pas na een jaar de chauffeur van de BMW verhoord en er jaren niets mee gedaan. Ik denk dat de puzzel in mekaar begint te vallen.

Als ze langs de Lennikstraat zouden gereden zijn dan kwamen ze buiten een boerderij die 's avonds de poort dichtdeed en volledig afgesloten was in 1985 geen enkel huis tegen en zaten ze direct bij het militair domein van de NAVO. Waar niemand binnen mocht.

Re: Aalst: Vlucht

Interessante piste, Kenza.

Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

Wat de vlucht betreft, als ik op het forum lees dat ze eerst een tractor en de BMW van de schepenzoon voorbij vlogen ...
Volgens mij is dit niet gebeurschieten.d omdat ze op de steenweg Ninove-Halle zaten en hun bedoeling was om via de Lennikstraat naar de Kesterheide te rijden...

De BMW van de schepenzoon werd voorbijgevlogen op 2km van de rode lichten van Leerbeek. Het kruispunt Steenweg Ninove-Halle/Lennikstraat ligt op 2,2km van diezelfde rode lichten.

De grote Manitou ziet alles

287

Re: Aalst: Vlucht

Niet simpel, hoe bedoel je en waar haal je die info? Hoe kan de BMW dan zijn gestopt als de Golf door de rode lichten is gereden? Verder had je in 1985 geen enkel verkeerslicht. De verkeerslichten ter hoogte van Mong Blok zijn er maar jaren nadien bijgekomen.

Re: Aalst: Vlucht

De BMW van de schepenzoon werd voorbijgevlogen op 2km opwaarts van de rode lichten van Leerbeek. Het kruispunt Steenweg Ninove-Halle/Lennikstraat ligt op 2,2km opwaarts van diezelfde rode lichten. Misschien begrijpt U het nu beter.

De grote Manitou ziet alles

289

Re: Aalst: Vlucht

Niet simpel met alle respect, bedoelt u nu voor de lichten op het kruispunt aan de Kesterheide of er voorbij richting Halle of Edingen? Of gaat het om 200 meter verschil wat u bedoelt?

Re: Aalst: Vlucht

Even de puntjes op de i. Aan de kesterheide zijn er bij mijn weten geen verkeerslichten. De steenweg Ninove - Halle noemt officieel de Ninoofsesteenweg. De betreffende verkeerlichten staan geplaatst op het Kruispunt Ninoofsesteenweg/Edingsesteenweg, in de volksmond genaamd "de Hogenberg". Als U het nu nog niet begrijpt getuigt dat niet echt van goeie wil.

Ter info, de schepenzoon woonde toendertijd eveneens op de Ninoofsesteenweg, exact op 4 km opwaarts van de betreffende verkeerslichten.

De grote Manitou ziet alles