1

Topic: Boek: De Slachter van Bergen

Maart 1997. De slaperige provinciestad Bergen wordt opgeschrikt door een gruwelijke ontdekking. Een politieagent vindt op weg naar het werk acht vuilniszakken met lichaamsdelen die met chirurgische precisie zijn verzaagd. Al snel blijkt dat het geen lugubere grap is, maar bittere ernst: in of rond Bergen loopt een seriemoordenaar rond die het gemunt heeft op vrouwen met een bewogen levensloop. Na een paar weken worden nog meer lichaamsdelen gevonden …

Hoewel de speurders alles in het werk stellen om de Slachter te vatten en zelfs de hulp van FBI-specialisten inroepen, blijft de Bergense seriemoordenaar door de mazen van hun netten glippen.

Zeventien jaar later is de zaak nog steeds niet opgelost en loopt de Slachter van Bergen wellicht nog altijd vrij rond. Wesley Muyldermans kroop in de huid van de onderzoekers én van de Slachter zelf en reconstrueert de zoektocht naar de meest ongrijpbare seriemoordenaar van België.

Auteur: Wesley Muyldermans
Uitgeverij: Van Halewyck
Prijs: €19.95
ISBN: 9789461312617
Publicatiedatum: maart 2014
Pagina's: 240

http://www.vanhalewyck.be/sites/default/files/image/cover/Muyldermans%20de%20slachter%20van%20Bergen.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Boek: De Slachter van Bergen

De reden waarom ik dit boek een plaats op dit forum geef, is omdat er in het boek een hoofdstuk staat over de link tussen de Slachter en de Bende van Nijvel. Zie ook dit artikel dat ooit in P-magazine is verschenen » Forum

In zijn voorwoord schrijft de auteur ook dat hij al eens een boek schreef over de Bende van Nijvel al vind ik niet direct terug welk boek hij bedoelt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Boek: De Slachter van Bergen

Heb het boek vandaag gekocht, nog maar 25 blz gelezen maar toch al 2 opmerkelijke zaken gelezen.

Een vuilniszak met lichaamsdelen waarop het opschrift Knokke-Heist staat en op een andere zak met lichaamsdelen stond er Delhaize.
Als je ziet wanneer die gast beginnen dumpen is, het jaar van de X1 getuigenissen. Toch serieus ondergesneeuwd geraakt in het collectieve geheugen...Die gek linkt in de sporen dat hij achterliet alle onopgeloste zaken in België aan elkaar.

Zelfs de vindplaatsen (straatnamen) zijn veelbetekend, eigenlijk ook een copycat van Jack the Ripper.

Re: Boek: De Slachter van Bergen

En toeval wil dat één van de bendeleden van De Staerke (Eén van de Papadopoulossen) kort voor de feiten in 1985 tijdelijk is aangehouden voor het wurgen van een prostituee net over de Franse grens.

Die sadistische trekken gaan terug tot in de jaren 70 toen ze die juwelier (Valcke dacht ik) in Sint-Pieters-Leeuw eerst gefolterd en daarna vermoord hebben. De moord in kasteel van Beersel, ... De bruutheid tijdens de overvallen. Het schieten op alles wat beweegt ... we weten dat Philippe De Staerke voor het minste een zenuwcrisis krijgt en dan compleet knetter wordt.

De moord op de taxi in Bergen. Overal waar deze feiten gebeurt zijn waren er leden van Bende De Staerke gesignaleerd. Je kan er één keer ingeluisd worden, maar ze gaan zich toch niet iedere keer laten vangen?