Re: Verjaring

Dat men dan eerst maar eens uitlegt waarom Vermeersch/Achten zo geheimzinnig doen en waarom men oppert dat de zwaaikom te ondiep is. Troch, Vermeersch en Achten kunnen gerust contact opnemen met onderzoeksrechter Martine Michel om de zaken op te helderen. Zijzelf zou niets liever hebben. Alles samen nog geen halve dag werk. Wie of wat houdt er hun tegen?

De grote Manitou ziet alles

192

Re: Verjaring

Ik ben het met Verdeyen eens dat alles wat nodig is om de zaak op te lossen op het forum van tueries staat. Maar in de betekenis van: dat er voldoende staat om de juiste onderzoeksdaden te kunnen stellen. Daarom voorstander van verlenging verjaringstermijn. Het onderzoek is nog lang niet uitgeput. En ik heb niet het gevoel dat er mensen gaan spreken als de zaak verjaard is, integendeel, de champagne zal knallen.

Re: Verjaring

Het wetsvoorstel voor de verlenging van de verjaringstermijn wordt op woensdag 14.01.2015 opnieuw besproken in de commissie justitie. Zie punt 3 van de agenda » www.dekamer.be

Re: Verjaring

Op deze pagina kan je de stand van zaken opvolgen van het wetsvoorstel over de verlenging van de verjaringstermijn » overzicht wetsvoorstel 54K0633001

En hier vind je volledige fiche en alle details terug i.v.m. de procedure rond dit wetsvoorstel » parlementair dossier wetsvoorstel 54K0633001

Op dit ogenblik is het voorstel 'in bespreking'.

195

Re: Verjaring

En wat als de reus na verjaring opstaat en zegt dat hij het gedaan heeft: vanaf 1 uur en 19 minuten » radioplus.be/

Een privéles juridische principes

"Het recht mag niet verward worden met rechtvaardigheid. Recht en rechtvaardigheid zijn twee verschillende dingen". Op een redactie-eiland naast dat van Interne Keuken werkt een collega die rechten heeft gestudeerd. Ze moet ons geregeld vermanen. Want wij willen wel eens luidop foeteren als er weer eens een boef vrijuit gaat omdat er procedurefouten zijn gemaakt. Onbegrijpelijk voor ons, juridische leken. Logisch volgens die collega-die-advocaat-had-kunnen-worden-als-ze-niet-zo-graag-iets-in-de-media-was-gaan-doen. Felle discussies soms…

Waar wij ons nog aan kunnen ergeren? Aan verjaring. De bende van Nijvel bijvoorbeeld. Haar misdaden uit 1985 dreigen te verjaren. De Reus en zijn trawanten gaan dan vrijuit. Ondenkbaar toch? Meer zelfs: onrechtvaardig. Immoreel. Verjaring is misdadig op zich. Afschaffen!

Onze juridisch geschoolde collega kijkt dan vermanend, en verwijt ons dat we onze onderbuik laten spreken. Maar wij denken daar anders over.

Zaterdag zit Paul Van Orshoven aan de keukentafel. Hij heeft nog les gegeven aan die collega van ons. En hij komt ons een privéles rechtsprincipes geven. Opdat wij zouden inzien dat wij dwalen. Ik zeg privéles, maar dat is niet helemaal juist. U mag meeluisteren.

» www.radio1.be

196

Re: Verjaring

De laatste tijd is deze bende van Nijvel opnieuw volop in de belangstelling door de nakende verjaring van de misdaden in 2015, de aanval op de onderzoekers en magistraten van Dendermonde door de Franstaligen, en het verschijnen van het boek van Hilde Geens: "Beetgenomen – De bende van Nijvel". Men kan deze Bende van Nijvel echter niet los zien van andere schandalen uit de jaren tachtig en negentig zoals daar zijn: "CCC, Cools, Augusta- Dassault, Dutroux, VDB, Haemers, Lefevre, Roze balletten …"

Het aantal dat vermoord of gezelfmoord werd, verongelukt of verdwenen is, in al deze dossiers overtreft de 100…!!! Bovendien zijn er aan de voormelde dossiers internationale aspecten aan verbonden, met de daarbij horende buitenlandse druk en ook chantage van politieke verantwoordelijken.

In tegenstelling tot tal van andere dossiers tast men in het dossier van de bende van Nijvel zogezegd nog steeds in het duister wat de daders en de opdrachtgevers betreft. Er zijn in de media en op internet al tal van artikels gepubliceerd, alsmede tientallen boeken en studies.

In deze publicaties bevinden er zich tal van nuttige inlichtingen, maar het vraagt voorkennis om deze te kunnen duiden en te plaatsen binnen het geheel. Deze publicaties hebben praktisch allemaal gemeen dat ze de bende van Nijvel bekijken door een “Belgische en rode bril”, en verblind zijn door "extreem rechts". Moesten de daders werkelijk te vinden zijn in extreem- rechtse kringen dan was de zaak al lang opgelost.

Bovendien zoekt men de sabotage op de lagere echelons, daar waar volgens Karl Marx, een vis begint te rotten aan de kop. Het is immers alleen aan de top van het politiek, gerechtelijk en politioneel systeem dat men over de macht en de mogelijkheden beschikt om een drama als dat van de bende van Nijvel te laten gebeuren en de oplossing ervan te verhinderen, op een directe dan wel indirecte manier.

Door het voortdurend "lullen" over "extreem rechts", wordt de aandacht afgeleid van de werkelijke daders en opdrachtgevers en "en passant" wordt dan alles wat Vlaamsgezind en rechts is, nog eens verdacht gemaakt en besmeurd. Dit past volledig in de voormelde "Belgische en rode bril". De ontmaskering van de daders en de opdrachtgevers staat immers gelijk met het einde van België, en dan ook van de "maffia van Laken". Dit moet ten alle prijze vermeden worden.

In 2015 verjaren de misdaden van de bende van Nijvel, en op dat ogenblik zitten we ook met een nieuwe federale regering en de kans is dan ook groot dat er dan opnieuw in de "beerput" wordt geroerd. Gezien de daders en opdrachtgevers moeten geheim blijven, richt men zich nu op diegenen die het onderzoek hebben gesaboteerd, en zoekt men "zondebokken" die dan in 2015 kunnen ten tonele gevoerd worden om de aandacht af te leiden van de echte daders en opdrachtgevers.

Wie anders kan beter in aanmerking komen voor de rol van de zondebok dan: "les sales flamins." Ze vervullen deze rol al ten andere sinds 1830. Dit verklaart dan ook de aanvallen op de speurders en magistraten van Dendermonde. Het komt er in feite op neer dat de "saboteurs" de "gesaboteerden" gaan aansprakelijk stellen voor de gevolgen van de "sabotage" van het onderzoek. Smerig tot en met maar typisch voor de Belgische ziekte.

Er zijn maar twee instanties (=sic) die in België de macht hebben om een dergelijk onderzoek te saboteren en dat zijn de "kameraden van de Keizerslaan" en de "broeders van de Lakenstraat", beiden in Brussel, en waar men dan ook perfect weet wat er gebeurd is.

We worden hier dan ook geconfronteerd met een gruwelijke komedie, waarbij de slachtoffers een 2° maal worden afgemaakt door het Belgische crimineel corrupte regime, dat moet in stand gehouden worden. De regimepers zit hier volop mee in de slag! De waarheid over de misdaden gepleegd in al de voormelde dossiers , is immers zo gruwelijk en schokkend, dat deze waarheid dan ook van aard is het einde van België te betekenen, want daar over gaat het nu in feite. Tal van slachtoffers, en hun nabestaanden, en voor zover ze nog leven, zullen zich een bult verschieten! Ter afsluiting: Een sleutelrol in dit alles wordt gespeeld door het: Iran-Contragate-dossier!

Bron » nageltjes.be

197

Re: Verjaring

kenza, het erge is dat sommige mensen dat nog menen ook. Van de site die je linkte, de eigenschappen waaraan een artikel daar moet voldoen:

''Wij schrijven en informeren op Nageltjes gratis, onafhankelijk, waarheidsgetrouw, kritisch, vrijheidslievend, onvoorwaardelijk Vlaams-Nationalistisch, mild humoristisch, soms satirisch, resoluut republikeins, politiek incorrect, alles behalve islamofiel, maar echt humanistisch, breeddenkend en verdraagzaam tegenover iedereen.''

Hoe kan je nu in godsnaam claimen om waarheidsgetrouw en onafhankelijk iets te schrijven als het moet beantwoorden aan verscheidene politieke standpunten? Het is compleet van de pot gerukt, en als je het mij vraagt te dom voor woorden.

198

Re: Verjaring

Het nageltjes artikel misbruikt de Bende feiten om hun anti Belgische propaganda te voeden, zelfs het Koningshuis of "maffia van Laken" word door het slijk gehaald.

Dit is geschreven door mensen die als het morgen zou regenen, menen dat de Belgische staat eraan schuld zou treffen.

199

Re: Verjaring

En hoe ze "onvoorwaardelijk Vlaams-Nationalitisch" durven te combineren met "breeddenkend"?! Ach, deze site gewoon links laten liggen (no pun intended). Niets waard.

200

Re: Verjaring

De verjaringstermijn is nog eens in het nieuws vandaag:

De verjaringstermijn voor zware misdaden die gestraft worden met levenslange opsluiting wordt opgetrokken naar twintig jaar. Dit is de zogeheten ‘Bende van Nijvel’-bepaling: normaal verjaart de zaak eind dit jaar (en dat is ook de reden waarom Geens ze opneemt in deze potpourri-wet, en niet in de volgende die over strafrecht handelt, red.), deze bepaling verhindert dat.

Meer » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube