11

Re: Kester

De Golf die terug gevonden is van de overval in Overijse dat teruggevonden is in Gaasbeek. Dat is heel kort bij Kester, ik denk een paar kilometers » Forum

12

Re: Kester

Waar precies in Gaasbeek? In het domein rond het kasteel?

13

Re: Kester

Ik ken de schepenzoon uit Gooik (waarvan Kester een deelgemeente is) die destijds de bende na Aalst heeft achtervolgd. Ik kan alleen dit zeggen: de angst regeert nog steeds, zowel wat de achtervolging betreft, als wat de 'mogelijkheden' op Kesterheide betreft. Spreekt daar liever niet meer over.

14

Re: Kester

Aubanel wrote:

Ik kan alleen dit zeggen: de angst regeert nog steeds, zowel wat de achtervolging betreft, als wat de 'mogelijkheden' op Kesterheide betreft. Spreekt daar liever niet meer over.

Kan je "mogelijkheden op Kesterheide" verklaren? Waarom zou men in de streek angst hebben om over die plaats en de mogelijke link met de Bende te spreken? Gebeurden daar soms "rare" zaken?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

15

Re: Kester

Wie A zegt moet ook B zeggen volgens mij. Graag je verhaal Aubanel.

16

Re: Kester

Aubanel, de Golf is gevonden: Als je van Kester naar Halle rijdt, kun je juist voor Pepingen een veldweg naar links nemen en als je die blijft volgen kom je op de plaats uit waar de Golf is gevonden. Om zo'n in stukken gezaagde wagen te vervoeren moet je hem nadien kunnen afkieperen en volgens mij kan dat alleen in een open voertuig. In het oude militaire domein beschikten ze over een smeerput en de nodige uitrusting om een wagen te strippen. Dus vermoed ik dat ze daar de wagen gestript hebben en nadien iets verder gedumpt hebben via veldwegen.

Betoging op het oude militaire domein in Kester:

568x378

Re: Kester

De schotel in de witte bol is van het soort dat onder het Echelon project (zie NSA, pré-PRISM) in bevriende naties over de wereld werd geïnstalleerd.

Servo per Amikeco

18

Re: Kester

Ben wrote:

Staf De Clercq werd begraven in een praalgraf op de Kesterheide. Bij de bevrijding werd zijn graf geschonden door verzetslieden die het stoffelijk overschot publiekelijk bespotten en verminkten. Het lijk werd nadien begraven in een anoniem graf te Leerbeek. In 1978 werd zijn lichaam door de Vlaamse Militanten Orde heropgegraven en bijgezet op het kerkhof van Asse onder ruime belangstelling van Vlaams-Nationalisten van de Volksunie.

Onderstaande tekst toont dat er binnen extreem-rechts zeer veel belang werd gehecht aan Staf De Clercq. Indien de verlaten militaire basis van Kester werd gebruikt door de Bende van Nijvel, dan kan dit wijzen in de richting van extreem-rechts. In die theorie wisten ze van het bestaan van deze basis omdat het graf van Staf De Clercq vlakbij was:

Op 28 oktober 1979 organiseerde de VMO een herdenking van Staf De Clercq rond diens graf te Asse. De belangrijkste redenaar bij die gelegenheid moest eigenlijk Armand Eriksson zijn, maar aangezien incidenten in de Voer [Voerstreek] hem in voorarrest hadden gebracht, werd hij vervangen door kamerlid Karel Dillen van het Vlaams Blok. Dillen bracht een stevig eerbetoon aan De Clercq en aan Eriksson. De herdenking werd één grote hulde aan de collaboratie-politiek van het VNV onder de nazi-bezetting. Ter gelegenheid van deze plechtigheid was Eriksson op het idee gekomen een erecomité samen te stellen. De meeste leden van dit comité waren ook te Asse aanwezig en betuigden ook hun steun aan de VMO-leiding. In het comité treft men, behalve de onvermijdelijk portie VMO-militanten, een goede doorsnee aan van de lobby die in de politiek en de bedrijfswereld rechts, extreem-rechts en neo-nazisme verbindt.

Er waren natuurlijk Rik De Ghein en Carlos Van Louwe en het kruim van de overgebleven Belgische nazi's uit de oorlogstijd. Vooreerst Jef François, die zijn leven lang van de ene fascistische militie in de andere is gestapt. (...) Een ander vooraanstaand nazi-figuur in het erecomité Staf De Clercq was Ward Hermans. Na acht jaar activiteit in het VNV verliet hij in oktober 1940 deze organisatie en werd medestichter van de Algemene SS Vlaanderen. (...)

Andere dubieuze figuren uit de oorlogstijd die onder leiding van de VMO in 1979 Staf De Clercq eerden, zijn: Oostfrontstrijder Bert Hendrickx uit Brussel, Karel Lambrechts, eveneens uit Brussel en oud-propagandaleider van het VNV Pol Le Roy uit Hingene-Wintam, die samen met Jef François van het Verdinaso naar de SS ging; Ernest Van den Berghe uit Aalst, oud-secretaris van het VNV en Jan Brans uit Antwerpen, hoofdredacteur van 'Volk en Staat', de krant van het Vlaams Nationaal Verbond. Ook een aantal prominenten uit de Volksunie plaatsten zich op de ere-lijst: partijvoorzitter Vic Anciaux, oud-minister van Buitenlandse Handel Hector De Bruyne (*) en een aantal VU-parlementsleden; Carlo Van Elsen, bedrijfsleider te Lommel, Jef Valkeniers, geneesheer-neuropsychiater te Schepdaal, Paul Van Grembergen, fractievoorzitter, Bob Maes, stichter van het VMO, Oswald Van Ooteghem, lid van het Sint-Maartsenfonds en Jaak Gabriels, burgemeester van Bree.

Een zakenman die te Asse hulde bracht aan Staf De Clercq was Valeer Portier. Portier is niet alleen beheerder van het Vlaams Economisch Verbond [voorloper van het huidige VOKA, Ben], maar ook bestuurslid van Protea en voorzitter van het ANZ. Op de lijst van het ere-comité prijkte nog een andere ondernemer: André Van Hecke, bedrijfsleider van Eurinform te Dworp. Van Hecke is ook lid van de Hertog Jan Van Brabant [Iets meer info over deze club vind je hier » Forum], een club met oud-SS'ers, als Jef François, Bert Hendrickx en Norbert Van Opstal, als leden.

Het vermelden waard in het VMO-gezelschap te Asse is de bankier Leon Rochtus, een succesrijk man in de patronale en financiële wereld.

Bron: Extreem rechts en de Staat | Verschillende auteurs

(*) Ter info: Hector De Bruyne speelde ook een prominente rol in het Eurosystem Hospitalier-dossier.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

19

Re: Kester

Heel goed speurwerk Ben!

Re: Kester

Inderdaad heel goed speurwerk. Ik ben ervan overtuigd dat ergens op deze site, tussen alle posts, zin en onzin, de waarheid te vinden valt over de Bende van Nijvel. Samen met de Franstalige versie vormt deze site een parallel dossier over de bende, een dossier dat een cruciale bron is over de bende en alles wat met de loden jaren te maken heeft. Blijven doordoen Ben!