Re: Strategie van de Spanning

Coen wrote:

Ik doel dan niet op het stationeren van scherpschutters op de daken van warenhuizen, maar op het vergroten van de bevoegdheden van de rijkswacht. Dit zou immers de totstandkoming van een politiestaat bevorderen.

Inderdaad, en een uitgesproken rechtse regering zal de ééngemaakte politie niets in de weg leggen. De invoering van de ééngemaakte politie moet de Rijkswacht als muziek in oren hebben geklonken. Konden ze eindelijk infiltreren in de lokale politie en zo visie op de wetten van het Belgische volk laten primeren.

De grote Manitou ziet alles

Re: Strategie van de Spanning

En uiteraard mogen we de infiltratie in het gerecht niet vergeten. Hieromtrent een kleine anekdote. In de jaren 90 heeft men op een bepaalde plaats een bepaalde rechter nodig. Tegen de eerst bevoegde persoon zegt men bij justitie een post vacant te hebben maar men weigert te zeggen welke post. Deze persoon weigert dan ook. Aan de daaropvolgende bevoegde persoon uit de hogere klasse wordt hetzelfde  voorgesteld en men zegt er ook bij welke post. Deze persoon aanvaardt in dank de vooropgestelde post.

Waarom werd aan de eerste persoon niet gezegd welke post het hier betrof en aan de andere persoon wel?

De grote Manitou ziet alles

43

Re: Strategie van de Spanning

Op Wikipedia terug te vinden:

Westmoreland heeft altijd de stelling verdedigd, dat door de Vietnam-oorlog de verdere verspreiding van het communisme over Azië werd voorkomen.

Ook is op verschillende sites terug te vinden dat hij in Vietnam verschillende nederlagen tegen de Vietcong moest incasseren, op gegeven moment zelfs door een andere generaal vervangen werd. Dit zal zeker tot grote frustraties en haat tegen het communisme geleid hebben.

Interessant om weten.

Re: Strategie van de Spanning

Klik hier voor een grotere versie van het artikel.

500x664
Bron: Leidse Courant (5 oktober 1985)

45

Re: Strategie van de Spanning

De kans bestaat dat de WNP-leider [Paul Latinus] een product van Pollio is. Op die beruchte Conferentie over de Revolutionaire Oorlog van het Instituto di Studi Militari Alberto Pollio in 1965, in volle hippie- en contestatiejaren, de jaren van betogingen tegen de oorlog in Vietnam en het rapport van de Club van Rome, dat een bom legde onder de pijlers van de consumptiemaatschappij, kaartte het Italiaanse ministerie van Landsverdediging in het Romeinse luxehotel Parco dei Principi de 'onorthodoxe oorlogsvoering' aan, om de subversie in West-Europa te bestrijden.

De uit Oost-Duitsland afkomstige historicus Gerhard Feldbauer was incognito aanwezig op dat uur U van de Strategie van de Spanning. In zijn stevig gestoffeerde boek over de moord op de Italiaanse premier Aldo Moro beschreef hij hoe de oriëntalist en expert van geheime diensten hoogleraar Pio Roncone op de conferentie het idee lanceerde om radicaal linkse organisaties te laten infiltreren of linkse bewegingen op te laten richten door neofascisten.

Volgens Feldbauer werd dit idee in Italië daadwerkelijk opgepikt. In 1968 trokken tweehonderd Italiaanse extreemrechtse activisten onder de leiding van Delle Chiaie naar het Griekenland van de kolonels om wekenlang de Griekse ervaringen van infiltratie in extreemlinks te bestuderen, met de steun van de CIA. Na hun retour richtte een van de Italiaanse antisubversie-studenten meteen de linkse anarchistische groep 22 Maart op.

De Romeinse advocaat Ferdinando Imposimato, een veteraan in de strijd tegen geheimedienstenoperaties in samenhang met extreem-rechts, zei tegen mij [Hilde Geens] dat er ook Belgen aanwezig waren op de beruchte conferentie van Pollio, maar hij kon geen namen noemen. Een Italiaanse collega die er rond 2010 onderzoek naar deed, betwistte dat. De Belgische justitie heeft nooit uitgezocht of extreem-rechtse figuren in dit land een linkse vermomming aantrokken, maar in de diverse gerechtelijke onderzoeken kwamen er eerder toevallig toch een paar boven water. (...)

WNP-stichter Paul Latinus was vijftien jaar toen de Pollio-conferentie plaatsvond, en was volgens zijn moeder een overtuigd nationaalsocialist, die de hele klas over zich heen kreeg toen tijdens een spreekbeurt de apartheid in Zuid-Afrika verdedigde. Voor Pollio was hij te jong, maar ook had een aantal linkse bewegingen een rad voor de ogen gedraaid. Ze dachten dat hij een progressieve milieuactivist was.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

46

Re: Strategie van de Spanning

Ook in het boek van Daniel Ganser - NATO's Secret Armies - komt deze conferentie aan bod:

As after the death of Kennedy too, during the administration of President Lyndon Johnson, the Italian Communists and Socialists remained very popular and upheld a strong performance during national elections, the Italian right together with the CIA continued its secret war. Following the success of the Piano Solo coup Gladio commander Renzo Rocca on me orders of the CIA and SIFAR in 1965 organized a public congress of the extreme right in Rome on the topic of 'Counter Revolutionary Warfare' and 'the defence of Italy from Communism by all means'.

The Alberto Pollio Institute, a right-wing think tank, fronted for the SIFAR and the CIA as the conference was held at the luxurious Parco dei Principi hotel in Rome from May 3 to May 5, 1965. The right-wing extremists at the meeting endorsed the view that 'the Third World War is already under way, even if it is being fought at a low level of military intensity'. Amongst the speakers, right-winger Eggardo Beltrametti stressed that 'It is a struggle to the last drop of blood and our aim is to eliminate the Communist threat by whatever means. We would prefer non-violent methods but we must not refuse to consider other forms of struggle.'

The Italian parliamentary investigation into Gladio found that right-wingers during the now infamous Parco dei Principi conference had repeatedly referred to a mysterious armed parallel structure, only later discovered to be Gladio.

Bron: NATO's Secret Armies - Operation Gladio and Terrorism in Western Europe | Daniel Ganser

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

47

Re: Strategie van de Spanning

De bloedige aanslagen in Parijs gisteravond hebben als doel om het functioneren in een democratische rechtsstaat onmogelijk te maken, zegt professor en veiligheidsexpert Brice De Ruyver zaterdag. "Dit zijn aanslagen van een andere grootteorde. De daders willen paniek zaaien door anonieme slachtoffers te maken. Dit maakt van alle burgers potentiële doelwitten."

De Ruyver maakt de vergelijking met de moordaanslagen van onder andere de Bende van Nijvel die de jaren 1980 kenmerkten. "Ook toen was er geen verband tussen de dader en het doelwit. Het gaat om slachtoffers die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren."

Dat de daders deze strategie hanteren, is volgens de professor strafrecht en criminologie geen toeval. "Deze aanslagen zullen extra maatregelen vergen. De grenzen van de rechtsstaat worden afgetast. Daar is het hen om te doen. Ze willen het systeem in het hart treffen door ons functioneren in een democratische rechtsstaat onmogelijk te maken."

Lees hier het hele artikel » www.demorgen.be

Noot: Ik plaats dit artikel hier vanwege de verwijzing naar de Bende van Nijvel. Niet om de bloedige feiten in Parijs te linken aan de Strategie van de Spanning.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

48

Re: Strategie van de Spanning

Ben wrote:

"Ook toen was er geen verband tussen de dader en het doelwit. Het gaat om slachtoffers die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren."

Fourez, Dewit, ... Aalst waar verschillende mensen werden naartoe gelokt... Dan heb ik geen zin meer om zijn artikel nog te gaan lezen.

Hardcore 4 life

Re: Strategie van de Spanning

Je moet jezelf niet zo beperken. Als je de mogelijkheden zo strak voor jezelf afkadert, zul je de Bende nooit oplossen. Er is nooit aangetoond dat er iemand ergens naar toe is gelokt. Dat zijn de harde feiten, zelfs al wil je die liever niet weten.

Re: Strategie van de Spanning

A brief word, as it was in this topic that links to the previous edition of my book were posted. I have now completed a fourth and final edition of Rogue Agents, an update made necessary by the emergence of several new sources on the Cercle Pinay and its Belgian allies - declassified State Department cables, Kissinger telcons, an archive of the LIL bulletin Damocles and private papers of Cercle members. This concludes my research on the Cercle which I hope is of use to you. The fourth and final edition can be downloaded from wikispooks.com by searching for "Rogue Agents" (this site seems not to allow me to post the link itself). The wikispooks link also gives access to the full (40 MB) third edition which includes scans of unpublished internal documents from the AESP, for which this edition is the only source, so serious researchers should get both the fourth and the full third editions. 

Cheers, David Teacher.