Topic: Boek: Interdoc - Een geheim netwerk in de Koude Oorlog

In 1963 werd in Den Haag Interdoc opgericht. Interdoc - het International Documentation and Information Center - was een opmerkelijke poging om een transnationaal, anticommunistisch netwerk op te bouwen. De CIA was daar al lang mee bezig, maar Interdoc, het resultaat van een samenwerking tussen de Duitse, Franse, en Nederlandse geheime diensten, was het Europese antwoord op de Koude Oorlog. Hoe modern de naam ook klinkt, het is alweer ruim een kwarteeuw geleden dat Interdoc uit Den Haag verdween. Dit internationale netwerk van personen en instellingen bood 23 jaar lang de ruimte om het doen en laten van de Russen te bestuderen. Al bestaat de geheime organisatie niet meer, de gedachte erachter is nog altijd actueel. In Interdoc, een geheim netwerk in de Koude Oorlog beschrijft Scott-Smith hoe de organisatie ontstond en hoe zij probeerde Oost-Europese landen ontvankelijk te maken voor westerse waarden en ideeën. 

Over de auteur(s): Giles Scott-Smith is historicus en verbonden aan het Roosevelt Study Center in Middelburg. Hij bekleedt de Ernst van der Beugelleerstoel voor trans-Atlantische diplomatieke geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

ISBN: 9789461052087
Paperback
Geïllustreerd
16 x 24 cm
408 blz.
Verschenen: November 2012

http://i1282.photobucket.com/albums/a533/Sebastiaan3/image.jpg1_zps6xkqzbdj.jpg

Re: Boek: Interdoc - Een geheim netwerk in de Koude Oorlog

Kent iemand van de forumleden dit boek, reeds gelezen? Relevant?

Re: Boek: Interdoc - Een geheim netwerk in de Koude Oorlog

Niets over de Bende van Nijvel, maar wel info over Carl Armfelt. Alleen als je interesse hebt over anti-communisme en al haar duistere praktijken is dit boek een aanrader, want het is zeer uitgebreid en met bronvermelding.

Het stuk over Carl Armfelt dat onder topic Het verhaal van Insider staat gepost door Maarten1985 kan ik in het boek niet terug vinden.

Kumbaya, it never hurts to help !

Re: Boek: Interdoc - Een geheim netwerk in de Koude Oorlog

Dankjewel De Fries !