Topic: Baasrode: 24 Juni 1985

De bende van Phillipe De Staerke maakte naam als de Bende van Baasrode bij de overval van het postkantoor in Baasrode op 24 juni 1985. De buit bedroeg 1.4 miljoen frank.

Drie maanden later, op 24 september 1985, pleegde de Bende van Baasrode een tweede overval op hetzelfde postkantoor van Baasrode.

2

Re: Baasrode: 24 Juni 1985

Postoverval te Baasrode

Het oude, gammele postkantoor in de Scheepswerfstraat te Baasrode, deelgemeente van Dendermonde, kreeg maandag kort voor vier ongewenst bezoek. Even daarvoor was een donkerblauwe BMW aan de overkant van de straat gaan parkeren. De chauffeur bleef aan het stuur zitten en twee andere mannen, een bivakmuts over het hoofd getrokken, stormden het postkantoor binnen.

De enige klant, Louis Van Hoey, en ook de postbediende werden met een pistool in bedwang gehouden. De overvallers wipten over de balie en ledigden de brandkast. Langs dezelfde weg gingen ze er vliegensvlug van door en de BMW gierde weg in de richting van de baan Dendermonde-Mechelen. De buit bedroeg 1 miljoen frank. Een speractie van de rijkswacht bracht niets op.

Bron: Gazet van Antwerpen | 25 Juni 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube