1

Topic: Claude Hilger

Claude Hilger is de broer van Frédéric Hilger. Hij was net zoals zijn broer betrokken in de zware criminaliteit en hij had banden met Kapllan Murat en Ghislain Hinderijckx. Hij behoorde tot de grote namen van het zware banditisme van het Belgische misdaadmilieu in de jaren 90.

Het lichaam van Claude Hilger werd samen met dat van zijn broer op 10 maart 2016 gevonden in het kanaal Brussel-Charleroi in Seneffe » Nieuws

https://www.boevennieuws.pro/wp-content/uploads/2016/04/claude-hilger.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Claude Hilger

Niet weduwe, maar achterdochtige gangsters pleegden 'opritmoord' » www.hln.be

Uit het artikel:

Gerechtelijke bronnen bevestigen dat het onderzoek zich sinds kort helemaal toespitst op het criminele milieu. Speurders uit Charleroi proberen het mysterie nu mee op te lossen. Zij onderzoeken al maanden de moord op Claude (50) en Frédéric (52) Hilger, twee Waalse broers die eind de jaren 80 deel uitmaakten van het zwaar banditisme. Ze werden verschillende keren veroordeeld voor overvallen op geldtransporten en bankkantoren. Beiden zaten meer dan 10 jaar in de cel. In 1987 werd in het huis van Frédéric Hilger ook het wapen gevonden van een politieman die gegijzeld was door Patrick Haemers.

3

Re: Claude Hilger

Gevangene ontsnapt uit Brusselse rechtbank

De Marokkaan A.A., die dinsdagvoormiddag samen met een dertigtal andere betichten terecht stond voor de correctionele rechtbank te Brussel in verband met een reeks overvallen en diefstallen, slaagde er in te ontvluchten.

De groep gedetineerden werd omstreeks 10u voor rechter Mevr. Hazeu geleid. Een onder hen, Claude Hilger, raakte op dat moment met een niet aangehouden beklaagde in een hevige ruzie gewikkeld. Hilger verweet de man van zijn voorlopige vrijheid gebruik te hebben gemaakt om zijn vriendin af te nemen.

De twee mannen dreigden handgemeen te geraken en de vijf aanwezige rijkswachters hadden alle moeite om de ruziemakers en sommige van hun vrienden uit elkaar te houden. Een van de gedetineerden, A.A., van wie de handboeien reeds waren afgenomen, maakte van het gewoel gebruik om ongemerkt weg te gaan. Zijn afwezigheid werd pas opgemerkt nadat de orde volledig was hersteld. Toen voorzitter Hozeur de namen afriep van alle betichten die op dat moment moesten verschijnen, bleek alleen A.A. afwezig.

Op dat ogenblik had de kerel blijkbaar reeds het gerechtsgebouw verlaten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 20 April 1988

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube