91

Re: Jean-Luc Baugniet

Django68 wrote:

Toen Vicky Van Obbergh ondervraagd werd over het gedemilitariseerde Enfield pistool afkomstig van de overval op Dekaise verklaarde hij dat hij het op de rommelmarkt gekocht had.

Let op, het staat niet vast dat de Enfield gestolen werd in Waver. Voor de rest heb je natuurlijk gelijk dat Baugniet een interessante piste is/blijft.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean-Luc Baugniet

Inderdaad. Ik blijf me echter afvragen of er niet een aantal van de bij Dekaise geroofde wapens gewoon is doorverkocht, behalve het gedeelte dat in Ronquières gedumpt werd. Baugniet verkocht illegaal wapens. een aantal jaren geleden wist Eddy Vos trouwens te vertellen dat een van de wapens die zouden kunnen van Dekaise afkomstig zijn in Frankrijk opgedoken was. De bende zelf heeft geen enkele van die wapens gebruikt.

Re: Jean-Luc Baugniet

Django68 wrote:

inderdaad. Ik blijf me echter afvragen of er niet een aantal van de bij Dekaise geroofde wapens gewoon is doorverkocht, behalve het gedeelte dat in Ronquières gedumpt werd.

Er is slechts één wapen teruggevonden in Ronquières dat afkomstig is van de diefstal bij Dekaise nl. een revolver van het merk Rüger Kal.357, .38 en 9 mm, loop 5”, simple action (zie website Cel Waals-Brabant).

Django68 wrote:

De bende zelf heeft geen enkele van die wapens gebruikt.

Dat staat helemaal niet vast vermits deze wapens, buiten de bovenstaande, niet zijn teruggevonden. Het is pas wanneer de wapens afkomstig van Dekaise teruggevonden worden dat een expertise op deze wapens uitsluitsel zal brengen of deze wapens al dan niet door de Bende van Nijvel gebruikt werden. Bij de gestolen wapens van Dekaise zitten er toch wel een aantal interessante wapens tussen:

  • verschillende wapens met kaliber .45 (gebruikt in Nijvel?)

  • een pistool kaliber 7.65 (gebruikt in Nijvel en anderen?)

  • Ingrams (gebruikt in Aalst?)

  • een FN kaliber .22LR (gebruikt in Beersel, Bergen, Temse en Nijvel?)

  • enz ...

94

Re: Jean-Luc Baugniet

Ben wrote:

Bruno Vandeuren suggereerde dat de Brusselse wapenhandelaar Jean Baugniet, een man die vele jaren later probeerde informatie over de bende van Nijvel te verkopen voor grof geld aan auteur Guy Bouten, de moordenaar van agent Haulotte in Waver zou zijn. Autodief Vandeuren deed er nog een schepje bovenop, hij maakte Baugniet en Van Cutsem allebei verdacht van de verdwijning van Sabena-veiligheidsagent Francis Zwarts. Baugniet zou Bruno in de gevangenis hebben willen inhuren om een slag te slaan in Zaventem. Hij had hem gepolst in verband met Brucargo en het va-et-vient op de luchthaven. Bruno vroeg zich daarom af of Baugniet Willy niet had geronseld om Francis Zwarts te ontvoeren.

Naar aanleiding van deze verklaringen van Bruno Vandeuren werd Willy Van Cutsem verhoord. Van Cutsem gaf toe dat hij Jean Baugniet kende uit de bibliotheek van Sint-Gillis. Hij had de wapenhandelaar zelfs geld geleend toen die naar Congo wilde, maar zijn centen had hij nooit teruggezien. En ja, hij was inderdaad met Jean naar Puurs gegaan om daar de dancing Time Out over te nemen, maar dat was maar show. Hij wilde indruk maken op Baugniet. Voor de verdwijning van Francis Zwarts had hij trouwens een alibi  en van het verhaal van Bruno over Dekaise begreep hij niets. Hij dacht dat die alles had samengeraapt uit krantenverslagen, maar snapte niet waarom. Ruzie hadden ze nooit gehad .

(...) Bruno zei dat Baugniet hem gevraagd had om een goede slag te doen op Brucargo en dat hij die kort voor de overval op Zwarts naar Willy had doorverwezen. Quatsh, antwoordde Willy, hij kende Baugniet immers zelf, een tussenpersoon had hij niet nodig.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Dit alles heeft natuurlijk betrekking op de zeer interessante piste van De Pomp.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

95

Re: Jean-Luc Baugniet

Baudry werkte nauw samen met Jean-Luc Baugniet, een wapenhandelaar in Sint-Gillis die ook fungeerde als agent voor de achtste geheime sectie van de SDRA. Hij werkte dus voor Stay Behind. In 1978 sprong hij met Franse para's boven de Katangese mijnstad Kolwezi om er gegijzelde blanken te redden na de inval van opstandige Lunda's uit het communistische Angola. Een paar jaar later raakte hij zwaargewond na een mislukte aanslag op president Mobutu en werd door een Belgisch legervliegtuig geëvacueerd.

Ik [Guy Bouten] ontmoette Baugniet slechts één keer, in augustus 2008, waarbij hij mij het bizarre voorstel deed om in ruil voor 500.000 euro het Bendegeheim te verklappen. Daarna zou hij naar het buitenland vluchten. Baugniet had toen vaak contact met Léon De Staerke, de oudste broer van Philippe, met wie hij soms een pint ging drinken in een café in het Zuidstation. In de loop van 2010 werd hij nog eens aan de tand gevoeld door de Bendespeurders in Charleroi.

Later verloor ik Baugniets spoor. Zijn naam dook weer op in de lente van 2014, na de aanhouding van vechtersbaas Jean-Marie Tinck, die tegen een paar Franse vrienden had opgeschept over zijn Bende-avontuur. Tinck kende enkele details die hem in de ogen van de speurders extra verdacht maakten. Achteraf gaf hij toe dat hij alles wist van Baugniet, met wie hij ooit samen in de cel had gezeten. Het lidmaatschap van Baugniet van de geheime achtste sectie van de SDRA bevestigde nogmaals de connectie tussen Gladio en de Bende.

Bron: Guy Bouten | De Bende van Nijvel, Verraad. Manipulatie. Geheime diensten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

96

Re: Jean-Luc Baugniet

Kan er nu echt niemand aan een foto van Baugniet komen? Als hij voor de PS in Sint-Gillis schepen van jeugd is geweest, moet er toch propagandadrukwerk van de gemeenteraadsverkiezingen bestaan? Misschien waren dat wel de verkiezingen van 1976 of 1982?

Re: Jean-Luc Baugniet

Ben wrote:

Jean Baugniet werd begin 1992 gearresteerd in verband met drie racketpogingen op voedselgiganten, die volgens Le Soir helemaal gemodelleerd waren naar het tienjarenplan van Madani Bouhouche.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Dit sluit aan bij de recente verklaringen van David Van de Steen die zegt dat volgens hem de bende de Delhaize-top viseerde. Misschien hebben ze Baugniet na zijn arrestatie bij Jean-Marie Tinck in de cel gezet.

Re: Jean-Luc Baugniet

Er is een uiterst interessante link tussen Baugniet, Olivier Danet en Ciolini, de Hoffman-groep de bomaanslag in Bologna en die in München! Hoe de vork exact aan de steel zit, is me nog niet helemaal duidelijk. Via die Olivier Danet kom je in de buurt ook van Borsu en Elnikoff. In het boek Illegale wapenhandel, vanaf blz. 220, in een zaak van wapenleveringen aan extreem rechts in Frankrijk, is Olivier Danet de financier van de handel. Baugniet is in de zaak ook opgepakt en had de meeste wapens geleverd, een 800 stuks, wat hem ook één van de hoofdrolspelers maakt.

In Italië zoekt men Danet ivm met de aanslag in Bologna samen met figuren uit de Hoffmann-groep en die van Della Chiaie, en vermoed men een link met Bolivia. En komt Ciolini af met verhalen over hoge samenzweringen, hij die ook goed thuis is in Argentinië en Bolivia. (Er is in België een voortvluchtig Hoffman-lid opgepakt, en de Bonvoisin die Italiaanse fascisten persoonlijk kende!)

Dit kan alles rond De Pomp en Pour in een ander daglicht plaatsen, alsook de reeks diefstallen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Jean-Luc Baugniet

Een link die er zeker is is via Cooper. Baugniet was goed bevriend met Cooper en Cooper had de italiaanse fascisten ook getraind in PS. En Bultot is ook thuis in die wereld.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

100

Re: Jean-Luc Baugniet

Wanneer je zijn naam googelt en zoekt bij afbeeldingen vind je iemand met dezelfde naam met een google+ profiel. Ik weet niet of het over hemzelf gaat of over een toevallige naamgenoot.