David zag hoe de Bende van Nijvel zijn ouders en zusje executeerde. Hij geeft nu de hulp die hij zelf nooit kreeg

David Van De Steen (41), die bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zwaargewond raakte en zag hoe zijn ouders en zusje werden doodgeschoten, helpt nu als rouwtherapeut mensen bij de verwerking van het verlies van een geliefde. “In mijn tijd bestond zoiets jammer genoeg niet”, zegt de Aalstenaar. Zijn lijdensweg wordt de rode draad door de nieuwe film van Stijn Coninx over de Bende. De opnamens starten deze zomer.

David Van De Steen was amper 9 toen de Bende van Nijvel zijn familie doodschoot. “Ik raakte zelf ook zwaargewond en lag bijna een jaar in het ziekenhuis. Mijn grootouders hebben mij opgevoed. Heel lieve mensen die alles voor mij hebben gedaan. Maar ik heb nooit professionele hulp gekregen om over mijn trauma’s te praten. Slachtofferbegeleiding, in die tijd bestond dat niet.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

En wat met majoor Vernaillen?

53

mostmaur wrote:

En wat met majoor Vernaillen?

Wat is er met majoor Vernaillen?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Zeldzame kogels afgevuurd, wapens ontvreemd bij Dyane. Waarom werd de majoor belaagd?

Vooral, waarom die aanslagen? Dit waren geen dieven. Wat met de opkomst van het WNP? Beschermd door wie? Welke machten zaten er achter? Waarom kon de geseinde "reus" op en af reizen naar Z.A.? Hij stond toch geseind?

En calmette wordt ook genoemd, een oud off van het Franse OAS.

Mostmaur, waar moet ik dit plaatsen in deze post?