131

noorderling wrote:

Is het dan soms toeval dat nogal wat lieden die in een Bende van Nijvel-complot geloven vaak ook  bezig zijn/geïnteresseerd zijn/geloven in andere complotten? Ik noem dat de alternatieve scene. In onopgeloste is daar ook ruimte voor. Maar bv in het 9-11 staat vrijwel alles vast van a tot z. Als je dan tegen de wetenschappelijke bevindingen in toch een false flag blijft zien, dan pas je wat mij betreft in het hokje complotters.

Het probleem is dat mensen vaak veel te snel een bepaalde theorie aanhangen, en dan alle verdere pro/contra argumenten cq vragen in het licht van die theorie afwegen. Om nu specifiek op 9/11 in te gaan: ik vind dat er nog een hoop onbeantwoorde vragen zijn, of althans een hoop vragen waarvan je het antwoord in twijfel kan trekken, zonder er een complot achter te zoeken. Heel vaak gebruiken de anti-complot mensen net dezelfde strategie/technieken als de 'believers' om hun punt kracht bij te zetten. Die journalist van Knack verwijst naar een bepaald YouTube-filmpje als het ultieme bewijs, maar waarom zou dat filmpje nu net beter/slechter zijn dan al de andere? Inderdaad, en daarom doet hij net hetzelfde als diegene die in een complottheorie geloven.

Ik trek de vergelijking tussen religieuzen en de atheïsten: in wezen doen beiden hetzelfde: geloven in een theorie die niet bewezen is/kan worden, en trachten ze anderen te overtuigen van hun gelijk (ene geloven dat iets bestaat, andere geloven dat iets niet bestaat, beide geloven).

Ik heb 't veel meer begrepen op de gulden middenweg.

Dank voor de verduidelijking. Vragen zijn er natuurlijk zeker bij 9-11, dat heb je zelfs al bij de allerkleinste opgeloste moordzaken. Maar de kern van 9-11 is helemaal clear. Wie hebben het gedaan en hoe hebben ze het voorbereid, dat is tot op de details bekend. Alsmede hoe de torens hebben kunnen instorten, zelfs wtc7 is geheel verklaard.

133

De overval op de Delhaize in Overijse dateert van van 1985 en we weten nog niet wie achter de Bende van Nijvel zit. Het is ondertussen van 1985 geleden dat de Bende van Nijvel een overval pleegde op de Delhaize in Overijse. en we weten nog altijd niet wie achter de Bende van Nijvel zit. Hoewel, oud-VRT journalist Guy Bouten heeft net een nieuw boek uit over de Bende van Nijvel. Onze reporter Lennart belde met de auteur.

» www.radio2.be

134

In september komt er een uitgebreide Franse vertaling van dit boek waarin blijkbaar nog nieuwe elementen (oa over Bouhouche) opgenomen worden die niet in de Nederlandse versie verschenen zijn.

135

Het boek komt uit onder de titel 'Tueries du Brabant. Taupes. Manipulations. Services secrets' en wordt uitgegeven bij Editions Jourdan. Ik hoop voor de Franstalige lezers dat hij niet alleen nieuwe info toevoegt maar ook de fouten verbetert.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube