261

Re: Madani Bouhouche

Het penitentiair verlof van de gewezen rijkswachter Madani Bouhouche is woensdag voor onbepaalde tijd ingetrokken. Dat bevestigde de advocaat van Bouhouche, Stéphane Lempereur, gisteren. ‘Het bestuur der strafinrichtingen heeft deze beslissing niet gemotiveerd. Er wordt geschermd met de Bende van Nijvel, maar Bouhouche werd nooit in verdenking gesteld voor deze feiten. Ik vrees dat Bouhouche het slachtoffer is van een politieke beslissing’, aldus Lempereur. (...)

‘Over het Bende-dossier kan ik niet spreken. Daarin is Bouhouche nooit in verdenking gesteld. Bouhouche wordt wel al vijftien jaar in het Bende-dossier genoemd. In die tijd werd hij slechts viermaal over de Bende-aanslagen verhoord. Daarbij zat een confrontatie met getuigen van de Bende-aanslag in Aalst in november 1985. Niemand herkende Bouhouche’, aldus Lempereur. (...)

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Madani Bouhouche

Madani Bouhouche - bijnaam: Dany - is een Franstalige Brusselaar, zoon van een Algerijnse vader en een Belgische moeder. Hij begint zijn loopbaan bij de Rijkswacht in 1974, daar wordt hij toegelaten tot de school voor onderofficieren. In 1977 gaat hij aan de slag bij de drugsafdeling van de bewakings- en opsporingsbrigade van Brussel, de BOB. Dit is een speciale recherche-eenheid van de Rijkswacht. Hij werkt daar samen met Robert Beijer, die hij al tijdens zijn opleiding heeft leren kennen. Die twee mannen zullen in de jaren 1980 en 1981 een hele reeks criminele activiteiten ontplooien.

Wanneer wordt ontdekt dat ze ook officieren afluisteren, worden ze uit de opsporingsbrigade verwijderd en elk apart overgeplaatst naar lokale Rijkswachtbrigades in de Brusselse agglomeratie. Bouhouche is een groot wapenexpert. Hij en Beijer verlaten in 1983 de Rijkswacht en richten het privé-detectivebureau Agence de Recherches et d'Informations op. Tussen de twee komt het al gauw tot onenigheden, onder meer omdat Bouhouche meer en meer in extreem-rechtse kringen vertoeft.

Twintig jaar dwangarbeid

In 1984 vertrekt Bouhouche uit het detectivebureau en opent een wapenwinkel in Jette. Dat belet niet dat hij verder samen met Beijer diefstallen en gewelddaden pleegt. Bouhouche wordt voor het eerst aangehouden in januari 1986 op verdenking van de moord op Juan Mendez, handelsingenieur bij FN. Dat is net als Bouhouche een wapenverzamelaar, met wie hij lange tijd bevriend is geweest. In november 1988 wordt hij weer vrijgelaten.

Na de moord op een Antwerps diamanthandelaar in 1989 vlucht Bouhouche naar Spanje. Daar wordt hij aangehouden en uitgeleverd. Samen met Beijer wordt Bouhouche in februari 1995 veroordeeld voor o.a. de moord in 1989 op de diamanthandelaar en een bewakingsagent in 1982. Bouhouche krijgt twintig jaar dwangarbeid en Beijer veertien jaar gevangenisstraf. Het assisenproces duurt meer dan vijf maanden en is één van de langste in de Belgische geschiedenis. De moord op Mendez is tot op heden onopgehelderd.

In september 2000 wordt Bouhouche voorwaardelijk vrijgelaten, want door zijn uitzonderlijk lange voorarrest heeft hij dan al meer dan de helft van zijn straf uitgezeten. Hij leeft sindsdien in een afgelegen woning nabij Fougax-et-Barrineuf, in het departement Ariège, aan de voet van de Franse Pyreneeën, waar hij het beheer voert over enkele vakantiehuisjes in de streek. Bouhouche is een frêle man die veelal een grote zonnebril draagt. Hij is gescheiden en vader van enkele kinderen.

Onthoofd door kettingzaag

Eind november 2005 overlijdt hij tijdens het houthakken. De Franse gendarmerie die zijn dood onderzoekt, weet aanvankelijk niets van zijn criminele verleden en geeft toestemming tot crematie. De dood van Bouhouche raakt in België pas bekend door journalist Guy Bouten die in december 2005 de gescheiden echtgenote van Bouhouche, Anne Quittner, interviewt. Op dat moment is het nieuws van de dood van Bouhouche niet bekend bij de pers en de cel van Jumet. Bij onderzoek door Belgische speurders in zijn laatste woonplaats, worden een riotgun gevonden, aantekeningen over het proces-Mendez en computerbestanden. Ook komt aan het licht dat Bouhouche nog steeds contact had met zijn vroegere vrienden in extreemrechtse kringen.

Een jaar later komen er details naar buiten over dood van Bouhouche. "Hij stierf toen hij bezig was een boom om te zagen met een kettingzaag. Toen een groot stuk hout plotseling met grote kracht van de boom afsprong, werd Bouhouche letterlijk onthoofd", zegt Eddy Vos van de Cel Waals Brabant, de speurderscel die nog altijd de misdaden van de Bende van Nijvel onderzoekt.

In 2010 beweert Robert Beijer in zijn autobiografie onder meer dat Bouhouche een veiligheidsagent doodde tijdens een overval op de luchthaven van Zaventem.

Bron: Panorama.nl | 14 maart 2017

Re: Madani Bouhouche

Michel Libert over zijn contacten met Madani Bouhouche.

Q: Connaissez-vous les nommés Bouhouche Madani et Beijer Robert, faisaient-ils partie du WNP? Vous me soumettez les photographies de ces personnes.

R: Je connais effectivement le nommé Bouhouche Madani, il m’a été présenté par le nommé Weykamp Alain. Je ne pourrais plus vous préciser l’époque. Il m’a été présenté comme une personne pouvant fournir occasionnellement des renseignements et de ce fait, il a été considéré comme membre auxiliaire du WNP. Il a sûrement reçu une carte du WNP avec la mention "AX" (ndr = auxiliaire). Je ne sais pas être affirmatif à ce sujet. Vous me demandez si on m’a précisé à l’époque la profession de Bouhouche. J’ai su qu’il appartenait à un service officiel mais je ne saurais pas vous dire si on m’a directement précisé qu’il était gendarme. Je tiens à vous préciser que je procédais à de rares occasions à une interview d’un future membre. Si ce fut le cas pour Bouhouche, c’est parce qu’il m’a été présenté par Weykamp du fait qu’il existait un climat de connaissance entre cette personne et moi-même. Weykamp était l’ami de Barbier qu’il avait connu au Front de la Jeunesse.

Vous me demandez si j’ai revu par la suite Bouhouche. Je l’ai revu une fois lorsque je suis sorti de prison. [dus in het voorjaar 1984] J’avais appris qu’il était devenu détective privé et qu’il était susceptible de me fournir des renseignements sur la profession du but, de point de vue de sa légalité. Je ne tenais pas à rester à charge de l’état, je comptais donc devenir indépendant et de créer une société de multiservices.

Vous me demandez si Bouhouche m’a spontanément donné ou demandé des informations. Je vous répondrai que, d’après ce que je me souviens, il ne m’a demandé aucun renseignement. Il est fort probable qu’il ait fourni spontanément des renseignements, mais je ne saurais pas vous dire si cela a été fait par mon intermédiaire ou par "la chaîne de parrainage".

Bron: PV 100418 van 22 februari 1988 | Goffinon Guy en Vega y Laruelo | BOB Waver - cel Mendez

264

Re: Madani Bouhouche

Ben je nog op zoek naar een vakantiehuis voor deze zomer? Het huis van Bouhouche in Frankrijk is een chambre d'hôtes geworden » www.gites-de-france-ariege.com

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Madani Bouhouche

Madani Bouhouche was volgens zijn overlijdensakte de zoon van vader Omar Bouhouche en moeder Evelyne Cerombez. Over de laatste familienaam is merkwaardigerwijze nagenoeg niets zinvols op het gehele internet te vinden, daargelaten in combinatie met haar voornaam. Wie was Evelyne en wat is haar ernisch-familiaire achtergrond?

Omar was herkomstig van Algerije. In hoeverre waren hij en zijn zoon Madani strak in de leer van de geweldsprofeet uit Mekka & Medina?

Op Wikipedia is slechts informatie over Madani te vinden in het Nederlands, Engels en Zweeds. Eigenaardigerwijze niet in het Frans of Arabisch of althans niet direct opvraagbaar. Dergelijk artikel zou nogthans vele Walen kunnen interesseren.

Ben wrote:

Ben je nog op zoek naar een vakantiehuis voor deze zomer? Het huis van Bouhouche in Frankrijk is een chambre d'hôtes geworden

Interessant, zo'n laaste foerageer-kampement der arabische veroveraars uit de tijd van dat onze voorvader Karel de Hamer uit Herstal en zijn medestanders ongeveer 1258 jaren geleden de gewelddadige uitheemse Moren over de bergen Pyreneeën terug naar Al-Andalus mepten. Aan historisch besef heerst aldaar te Fougax en Barrineuf vooralsnog nog geen moedwillig uitgewist gebrek.

Re: Madani Bouhouche

Uit het verslag van de Tweede Bendecommissie:

Verschillende auteurs wijzen op de zeer moeilijke verhouding tussen de procureur des Konings van Nijvel, Deprêtre, en de onderzoeksrechters in dit gerechtelijk arrondissement. Deprêtre wordt beschreven als een uiterst autoritair procureur, die de controle over de gerechtelijke onderzoeken naar zich toe trok. Dit wordt met betrekking tot onderzoeksrechter Wezel bijvoorbeeld geïllustreerd met de samenstelling van het onderzoeksteam, dat volgens Deprêtre niet uit rijkswachters doch wel uit leden van de gerechtelijke politie moest bestaan, en met het gezag over de leden van de gerechtelijke politie nadat een gemengd onderzoeksteam op initiatief van de Minister van Justitie was opgericht.

Wat onderzoeksrechter Schlicker betreft wordt verwezen naar diens verklaring afgelegd voor de eerste parlementaire onderzoekscommissie, in verband met de reactie van Deprêtre op zijn interesse voor het spoor naar extreem-rechts (305): "De procureur vertelde dat mijn joodse origine aan de basis lag van mijn belangstelling voor een mogelijke extreem-rechtse piste."

Voetnoot (305):

WS, 24; Co2, 114. Coveliers merkt bij zijn bespreking van het verslag van de eerste parlementaire onderzoekscommissie in dit verband ook op dat einde 1987 – begin 1988 sprake was van een "deal" tussen Bouhouche en het parket van Nijvel, welke werd toegegeven door procureur des Konings Deprêtre:

"Eind 1987, begin 1988 verneemt de hoofdinspecteur bij de Gerechtelijke Politie van Nijvel via Anne Bouhouche dat haar man hem zou willen spreken. De hoofdinspecteur weet niet goed hoe hij hierop moet reageren en vraagt raad aan onderzoeksrechter Schlicker, die hem verwijst naar de procureur des Konings Deprêtre. Deze zegt dat het gesprek kan doorgaan. Bouhouche stelt de hoofdinspecteur inlichtingen voor onder twee voorwaarden:
1. Anne Bouhouche moet vrijgelaten worden;
2. Alle wapens die bij Bouhouche in beslag genomen werden moeten terugbezorgd worden.
Op 21 december 1987 worden de wapens aan familieleden teruggegeven en komt Mevrouw Bouhouche vrij. Bouhouche houdt zich aan de afspraak. Hij onthult waar de wapens, gestolen bij het speciaal interventie-eskadron van de Rijkswacht, zich bevinden en verklaart dat hij op verzoek van de Staatsveiligheid lid is geworden van de extreem-rechtse paramilitaire organisatie Westland New Post. Hij verstrekt bovendien inlichtingen over Robert Beijer, zodat deze kan worden aangehouden. Van de bijeenkomsten van de heer Bouhouche met de hoofdcommissaris van de Gerechtelijke Politie van Nijvel in aanwezigheid van een substituut, werd nooit een proces-verbaal opgesteld. Wel werden er een tiental confidentiële rapporten opgemaakt. Pas in juni 1988 werden deze rapporten bij het dossier gevoegd."

Coveliers noteert hierbij: "Er gebeuren dus belangrijke zaken tijdens een onderzoek zonder dat er een proces-verbaal van wordt opgesteld. De rechten van de verdediging worden hier zeer duidelijk geschonden. Sterker, er blijken dealtjes mogelijk te zijn.” Deze toestand, die door de auteur wordt aangehaald in het kader van het optreden en de rol van procureur des Konings Deprêtre, kadert echter klaarblijkelijk wel in het onderzoek naar de misdrijven tenlastegelegd onder meer aan Bouhouche, en niet in het onderzoek in de strikte zin naar de Bende van Nijvel. Op te merken is dat in zijn getuigenis voor de eerste parlementaire onderzoekscommissie procureur des Konings Deprêtre ontkende dat er sprake is geweest van onderhandelingen met de echtgenote van Bouhouche (p OC3B, 379).

Over deze deal beschreven in voetnoot 305 werd ooit een parlementaire vraag gesteld aan de minister van Justitie. De minister heeft hierop nooit geantwoord.

Vraag nr. 727 van de heer Anciaux d.d. 19 december 1997 (N.): Bende van Nijvel. Teruggave van in beslag genomen wapens.

  1. Om de exacte toedracht te begrijpen van de parlementaire vragen die ik hierna zal stellen verwijs ik naar het parlementair stuk van de Kamer van Volksvertegenwoordigers (14 oktober 1997) nr. 573/8 - 95/96, blz. 97 en meer bepaald voetnoot 305.

  2. Het is begrijpelijk dat bepaalde deals gesloten kunnen worden tussen criminelen en parketten. In dit geval echter, werd de betrokkene veroordeeld voor moord met voorbedachten rade en voor verschillende andere misdaden en overtredingen. Toch is er een "wapenruil" geweest tussen het parket van de procureur des Konings en de familie van de betrokkene. Dit is onbegrijpelijk. In feite is het zo dat deze "ruil" van wapens een aantal criminele zaken kan verbergen waaraan men medeplichtig is.

Graag zou ik van de geachte minister op de volgende vragen een duidelijk en ondubbelzinnig antwoord verkrijgen:

  1. Maakten de wapens die teruggegeven werden aan de familieleden van de betrokkene deel uit van een in beslagname in regel door de bevoegde overheid?

  2. Met andere woorden, werden deze wapens op een precieze wijze geïdentificeerd tijdens hun in beslagname?

  3. Werden deze in beslag genomen wapens toevertrouwd aan de griffie van de bevoegde rechtbank?

  4. Indien ja, waar bevinden zich de bewijs- en wettelijke stukken die aan de procureur des Konings van Nijvel toelaten dat deze wapens worden teruggegeven aan personen die hem niet bekend zijn en die geen enkel eigendomsrecht hebben op deze wapens?

  5. Werd er door het parket van Nijvel ten aanzien van de personen aan wie de wapens werden teruggegeven een moraliteitsonderzoek uitgevoerd?

  6. Werden al de wapens die werden teruggegeven aan de familie van de betrokkene onderworpen aan een ballistisch onderzoek in verband met de feiten die beschouwd worden gelinkt te zijn aan de Bende van Nijvel of al de andere activiteiten die worden verondersteld verbonden te zijn met deze moorddadige feiten?

  7. Zijn ze ballistisch vergeleken, in elk van hun componenten (cilinderkop, slagpin, loop van het vuurwapen) met de gegevens verworven door de verschillende experten die door de diverse parketten opgevorderd werden in het kader van de Bende van Nijvel?

  8. In het geval dat zij niet het voorwerp hebben uitgemaakt van een ballistisch vergelijkend onderzoek (zie vorige vraag), hoe kan de procureur des Konings van Nijvel dan zijn houding rechtvaardigen?

  9. Waar bevinden zich op dit ogenblik de wapens, die in ieder geval illegaal verkregen zijn door de huidige bezitters?

267

Re: Madani Bouhouche

Is er ooit antwoord gekomen van de minister op bovenstaande vragen?

Ik heb altijd moeite gehad om Bouhouche een plaats te geven in het geheel van gebeurtenissen. Aan de aard van zijn activiteiten is het volgens mij duidelijk dat hij en zijn kliek een cel was van een groter geheel. Het is natuurlijk moeilijk on zoiets te plaatsen, laat staan te staven. Maar hetgeen hij doet past heel goed in het kader van wat Armfelt onderneemt.

Ben wrote:

Dat Armfelt inderdaad op dit terrein in Zweden actief geweest is, wordt bevestigd door een anoniem te blijven oud-medewerker van Armfelt in Nederland: 'Colby en Carl waren heel goede vrienden van elkaar.' Een andere kompaan van Armfelt in Nederland, oud-hoofd Opleidingen van de BVD C. C. van den Heuvel, verklaarde in de Telegraaf van 28 juli 1990 over Armfelt: 'Hij heeft serieus geprobeerd in Holland een sterk anticommunistisch front te vormen via de methoden die de communisten ook gebruikten: cellenvorming. Niet alleen in Nederland, ook in Zweden.'

Bron: www.groene.nl | 31 januari 1996

the end wrote:

Toen ik dit las moest ik steeds aan Beijer en Bouhouche denken. Het kan geen toeval zijn dat:

Zijn kompanen Castris en Lafaurie waren al even hard in de weer met wapens en drugs. Castris controleerde de drugsafzet in het Brusselse, en de toen in Schilde, Knokke en het Nederlandse Yzendijke wonende Gérald Lafaurie importeerde hasj en heroïne en verdeelde drugs over België, Frankijk en Nederland.

Het is van die bende dat Bouhouche en Beijer een ondervraging van collega afluisterden. Yzendijke, Ede, Knokke is behoorlijk dicht bij elkaar.

En ook Angelou is aan Belcar (Gérald Lafauri) te linken. Ook voor de aanslag op Vernaillen zijn er mogelijks interessante bedenkingen, zijnde de wapens, munitie, de wagen van Al Ajjaz en ook naar Waver.

In feite is de rol van Armfelt in Belgie te weinig onderzocht, Ik vraag me af hoever de Belcar zaak van Armfelt zijn invloedsfeer is, in Knokke kent bijna iedereen iedereen. Het is me trouwens altijd een raadsel geweest waarom Bouhouche in Knokke een boot ging halen. Hij moet er toch nog geweest zijn?

Ook het gebruik van de Zweedse munitie, de wagen van Al Ajjaz bij de aanslag op Vernaillen zou wel eens een verwittiging kunnen zijn vanuit de hoek van Armfelt (CIA). De CIA zat heel erg verveeld met het proces en het onderzoek van Vernaillen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Madani Bouhouche

Via Castris ben je weer bij Farcy (met bijklussers uit Bende Haemers & De Staerke).

Hoe kwam de drugs binnen: via vliegveld Overboelare (buurgemeente Deux-Acren, 5 min van steengroeve en riviertje waar pruik zijn gevonden), waar 2 hoofdrolspelers winkel hadden. Zelfs mocht in Deux-Acren niets te vinden zijn, ben ik nog altijd overtuigd dat deze entourage er voor iets tussen zit. Waar werd drugs verwerkt tot eindproduct en versneden... Everbeek.

269

Re: Madani Bouhouche

club_le-happy-few wrote:

Hoe kwam de drugs binnen: via vliegveld Overboelare (buurgemeente Deux-Acren, 5 min van steengroeve en riviertje waar pruik zijn gevonden), waar 2 hoofdrolspelers winkel hadden.

Was er daar aan die steengroeves niet een duikclub toen in die tijd, waar men heel diep kon duiken? Veel schepen hadden onder de waterlijn luiken om smokkelwaar in te verbergen, dus duikers en drugsmokkel, vooral cocaïne werd veel zo getransporteerd. 

Met de vlieghaven en labo's in de buurt kunnen er een paar bijverdiensten bij hebben gehad.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Madani Bouhouche

Is goed mogelijk the end. Heden ten dagen wordt er nog vanalles vast gelast bij schepen onder de waterlijn. Even vraagje, is het bekend wanneer precies onze twee vriendjes de BOB hebben verlaten? Tevens zijn er eind '83 nog meer dubieuze vertrokken.