En bij Bende Haemers die levenslang bescherming genieten.

Robotfoto nummer 19?

23

Als ze effectief wapens vinden in de vijvers van Adinkerke dan vermoed ik dat deze persoon nog in leven is en aan het praten is en gaan ze nu zoeken om te kijken dat hij de waarheid spreekt. Indien ze wapens vinden zal hij wel op de een of andere manier als spijtoptant een nieuwe identiteit krijgen en hebben de speurders met de zoekactie te lekken nu druk gezet op de andere daders.

24

Bestaat er een robotfoto van de lange (grote) man die gewapend gespot is aan de steengroeve van Lessines. Aangezien deze man blijkbaar instond voor het dumpen van de Bende-wagens.

Heb ik nooit iets van gehoord. Wie beweert dit?

Veel criminelen zullen in paniek geslagen zijn na Aalst en uit vrees voor huiszoekingen bepaalde wapens en wagens verstopt of gedumpt hebben. Daarom is er nog geen verband. Het kan... maar is geen vaststaand feit.

Voor de gewone overvaller was de Bende van Nijvel een ramp, strengere controles aan warenhuizen, op de weg, mogelijke huiszoekingen.

Het is opmerkelijk dat Pilarski en Maud Sarr eind '84 overvallen doen om aan geld te komen, waarschijnlijk voor hun verslaving. Ik ga er vanuit dat Maud Sarr met Pilarski is omdat hij makkelijk aan drugs of geld kan geraken (soort zoekt soort) en drugs zal wel op de eerste plaats komen. Van bovenstaande veronderstelling uitgaande en met in het achterhoofd november '85, als ook bepaalde activiteiten van WNP, is de arrestatie en onderzoek naar leden van de bende rond Romy en Claude Leroy in september '84 misschien interessant. Meer » Forum

In de zin dat hij als goede chauffeur gekend staat en een loopbaan heeft in drughandel misschien wel betrokken was in drughandel/smokkel. In dit dossier komen klinkende namen in voor die Sarr in andere omstandigheden ook kent. Plus dat Romy zijn bende naar België moest komen om de drugs op te laden. Langs waar zijn die drugs België binnen gegaan en hoe zijn die in Brussel terecht gekomen en in ruil voor wat?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Zien we enige gelijkenissen tussen robotfoto 19 en Patrick Pilarski?