161

Het probleem met de Golf uit '85 is dat er tot op heden niet geweten is waar en wanneer hij gestolen is. Zelfs als er onderdelen of een volledige wagen gevonden wordt, dan nog zal men in het duister tasten of het de overvalwagen van Aalst zou zijn. Ik volg wel de denkpiste dat er meerdere wagens gebruikt kunnen zijn maar dit bewijzen of linken met gevonden onderdelen of wagens is zo goed als onmogelijk.

En dat Schlicker van het onderzoek zou gehaald zijn omdat men de Golf op spoor was of Vandeuren een tip van de sluier over de Golf '85 zou kunnen geven, denk ik ook niet. Maar wat er wel is, de daders zelf leggen een link naar Dinant en Waver, door de Faul te gebruiken en de 9mm(2) kogel achter te laten in de brandhaard.

Misschien jou denkpiste volgend zou het kunnen zijn als beide onderzoekcellen doorgezocht hadden en op een vergadering info gedeeld hadden, er wel meer uit de bus ging gekomen zijn. Het onderzoek naar de overval op Dekaise is in Nijvel gebleven los van het deel dat naar Charleroi verhuist is. In Dendermonde zocht men meer op Aalst en Temse. In Nijvel was er ook nog het onderzoek naar WNP (dood Latinus) en Mendez, en dat terwijl WNP meer in beeld komt voor Genval tot en met Nijvel en Mendez voor Aalst.

Wat is het resultaat na meer dan 32 jaar onderzoek? Op het niveau van het parket-generaal en hoger hadden ze blijkbaar een plannetje.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

De Golf GTI was in die tijd de meest gewilde en meest gestolen wagen. In gans het land werden er onderdelen terug gevonden. België was in tussen '70/'89 draaispil in de wapenhandel, veel gefinancierd met drugs. Om het zwarte geld wit te wassen werden bouwprojecten opgezet. Is er ooit wel eens onderzoek gedaan of supermarktketens betrokken waren in onteigeningprocedures?

163

Het wordt nog interessanter:

Une piste? Dans le début des années 80, dans une carrière de Lessines, j'ai eu l'occasion de rencontrer plusieurs personnes proche de l'extrème droite et membres des forces de l'ordre dans la buvette de l'EPSM. Il fallait montrer patte blanche pour y rentrer et j'ai été très impressionné par la personne qui m'a accueilli, un homme de 1m90 au moins et toujours armé d'un pistolet genre 9 mm, amateur de tir sportif. La police a même fait des fouilles avec hélicoptère dans cette carrière dans le cadre des tueries du BW. Etonnant! En son temps j'ai pris contact avec la cellule enquète, deux ou trois contacts puis plus rien! A suivre.

Écrit par : rc | 02/06/2010

En nog dit - SHAPE:

Bonjour, Mme Finné, ont c'est rencontré il y a longtemps à la cafétaria de l'autoroute Mons-Bruxelles pour discuter, vous portiez un vêtement jaune(si je souvient bien) mon nom doit rester masqué dans les mails car j'étais à l'époque (undercover) pour la Sûreté , SDRA et la DIA du Shape de 1982 à 1986, contactez-moi, c'est très intéressant.

Écrit par: lauwin | 08/02/2012