Geen Stock Americain, heette gewoon Lison in de volksmond (op prijsticketten en kasticketten zou "Lison" gestaan hebben). Was gelegen naast de Colruyt in Overboelare. Men verkocht er van alle brol, beetje gelijkaardig aan Stock Americain wel.

Geraardsbergen heeft al sinds jaren 80 een 'drugscene', wat opvallend is voor klein stadje. Bepaalde handelaars (ook drankcentrale, waar één van de familieleden ook straaljagerpiloot zou kunnen geweest zijn) hebben doorheen de jaren tegen de lamp gelopen. Maar in België hoef je als echte crimineel natuurlijk lang te zitten.

De andere verdachte van de winkel Little David was iets dichter bij het stadscentrum gelegen, maar ligt vrij dicht tegen Lison. Ik vermoed ongeveer 1 à 2 km. Het huis van eigenaar Little David dat het "Kasteeltje" genoemd werd licht ook dicht bij magazijn van Lison. Het is natuurlijk moeilijk te bepalen wat van deze verhalen echt is, en wat verzinsels zijn.

De heroine zou op boerderij in buurgemeente Everbeek versnelden worden voor de markt, en werd waarschijnlijk via Bende Farcy op de markt gebracht.

Ben wrote:

Hij werkte in opdracht van de Franse drugskoning Bruno Farcy. Hij kwam officieel aan de kost als uitvoerder van Belgische militaire voertuigen naar Libanon, zijn firma was Armaco. Als Armand Coesens - een piloot die drugs vervoerde tussen Libanon en België - niet kon vliegen, nam Lison zijn taken over.

Armaco in die context is misschien niet de wapenhandel maar, ARMACO AIRPORT (Armand Coesens Airport). De vraag is hoever dit staat van de wapenfirma Armaco die ook wapens smokkelde, en waar Baugniet mee te maken heeft.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Dit is inderdaad wel heel vreemd en verwarrend. Zelfde naam en dan ook nog eens zelfde firmanaam (bij die ene met toevoeging 'airport'). De ene familie is Vlaams, de andere Franstalige Brusselaars. Het lijkt er toch sterk op dat er geen familiaal verband is tussen beiden.