11

Als alles volgens plan was verlopen, dan was Jean-Paul Dumont vandaag minister geweest, voorzitter van de PSC of toch zeker iets van die strekking. In de jaren zeventig was hij een van de bekendste golden boys van de PSC. Jarenlang was hij voorzitter van de PSC-jongerenafdeling. Hij sloot zich aan bij de CEPIC, de ultrarechtse studiegroep van de PSC, gesticht en geleid door ex-premier Paul Vanden Boeynants.

Meerdere prominente CEPIC-leden - oud-premier Paul Vanden Boeynants en baron Benoit de Bonvoisin op kop - zouden later net als het CEPIC zelf betrokken raken bij allerlei dubieuze affaires, tot en met de financiering van het extreem-rechtse Front de la Jeunesse. Als beloftevolle advocaat verdedigde Dumont later de leden van deze terreurgroep, waarvan een aantal veroordeeld werd wegens brandstichting bij het linkse weekblad Pour in 1981. Het werden de eerste namen in een klantenbestand dat, retroactief bekeken, gerust zou kunnen dienen als een trefwoordenregister voor twintig jaar georganiseerde criminaliteit in België.

Vermeende leden van de Bende van Nijvel (Adriano Vittorio), ex-rijkswachter Madani Bouhouche, Eric Lammers (van het neonazistische Westland New Post), leden van de bende rond Patrick Haemers (Axel Zeyen), Michel Nihoul, de gewezen Brusselse GP-commissaris Frans Reyniers, koppelbazen-godfather Carmelo Bongiorno... Het is wellicht een onvolledige opsomming, maar ze biedt terzelfder tijd een inzicht in de invloedssferen waarin Jean-Paul Dumont vertoeft.

Aan het einde van de jaren tachtig wordt Dumont het informele hoofd van een klein kringetje van advocaten dat zich jarenlang rond dezelfde cliënten en dezelfde dossiers manifesteert. Bijvoorbeeld rond de in ontelbaar veel affaires verwikkelde baron de Bonvoisin. Dumont deelt zijn kantoor in die tijd met advocaat Didier De Quévy, de advocaat van Marc Dutroux in 1989. Hij werkt voorts nauw samen met Martial Lancaster, de inmiddels van het toneel verdwenen Philippe Deleuze, nauw bevriend met Michel Nihoul, en Julien Pierre, de huidige advocaat van Dutroux.

De val van Jean-Paul Dumont is even spectaculair als zijn klim naar de top. In juli '95 wordt hij aan de balie voor negen maanden geschorst: voor zedenschennis en omdat hij zich wegens ziekte verontschuldigde op een groot assisenproces in Luik en dezelfde namiddag deelnam aan een tv-debat. In dezelfde periode ontvangt de Brusselse substituut Jean-François Godbille een factuur voor visitekaartjes die hij nooit heeft besteld. Het onderzoek wijst uit dat Dumont ze heeft laten drukken. Het gerucht gaat dat hij ze in de Brusselse bordelen wou verspreiden. Substituut Godbille leidt op dat ogenblik onderzoeken tegen Carmelo Bongiorno en Benoit de Bonvoisin. De Brusselse PSC, waarvoor Dumont vandaag enkel nog een mandaat als gemeenteraadslid in Ukkel bekleedt, is hem liever kwijt dan rijk.

Bron: De X-dossiers, wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux | Annemie Bulté, Douglas De Coninck en Marie-Jeanne Van Heeswyck

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Michel Leurquin aan "Appel à témoins meurtre de la champignonnière":

Je viens d'apprendre de source sûre que l'avocat de plusieurs punks/skins inculpés dans le dossier, maitre Jean-Paul Dumont, était à l'époque membre du Westland New Post (WNP)...

13

De discussie tussen Pierre-Yves Fievez en Michel Leurquin over dit bericht lijkt me relevant om hier toe te voegen:

Pierre-Yves Fievez: Mais qui vous a raconté cette connerie ... Libert sans doute ???
Michel Leurquin: Pourquoi connerie? Dumont a toujours été proche de l'ED [Extrême droite, extreem-rechts].
Pierre-Yves Fievez: Michel Leurquin Proche... de ceux qui avaient les moyens de payer ..
Michel Leurquin: Membre du PSC, CEPIC et autres. Vénale, oui. Mais ideologue aussi.
Pierre-Yves Fievez: PSC certainement... mais WNP... c'est autre chose! A écouter de tel(s) informateur(s), vous finirez par croire que la famille royale était membre du WNP!

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

14

Je laatste zin, WTF.

Dumont met zijn cliënt Madani Bouhouche in september 1991.

http://0.t.cdn.belga.be/belgaimage:3737797:1800x650:w?v=596f4c89&m=fhjdjdki

16

Via de chauffeur van Vanden Boeynants kom je in het crimineel circuit terecht. En via zijn rechterhand in het pedofilie circuit. In het syntheserapport Dutroux struikel je voortdurend over de naam Dumont. Dit is maar een willekeurig fragmentje:

Declaration anonyme

Le déclarant a bien connu Dumont Jean-Paul entre 1984-89. Dumont a été le bras droit de Vanden Boeynants. Dumont a proposé au déclarant des rapport sexuels mais refus. Dumont lui a demandé de l’accompagner dans des soirées spéciales dans un château de Namur = refus. Dumont lui a demandé de trouver des jeunes de 10-12 ans = refus.