Er is blijkbaar nogal wat verwarring, er zouden 2 Armand Coesens zijn?

- de een voormalig Belgische ambassadeur in Zwitserland, met zoon Alain die met Juan Mendez bevriend is, en familie van Armand De Decker (degene van de doodsbrief). Beiden zijn gepassioneerd door wapens en werkzaam bij FN Herstal.

- de andere is degene van het vliegveld in Overboelare (Armaco Airport) wiens zoon niet Alain zou heten, maar dus wel de drugstrafiek deed voor de Franse drugskoning

Zou het kunnen dat ze toch familie van elkaar zijn, aangezien ze beiden ook in het wapenmilieu actief zijn. Dat is toch wel een heel groot toeval. Homoniem en beiden met louche zaken bezig.

Zoniet kunnen we Coesens, Mendez en Podevijn Aalst niet meer aan elkaar linken. Tenzij de ganse Coesens-clan elkaar kent.

Hier o.a. de info die op het Franstalige forum staat:

Hier doodsbrief (vader van Alain):
http://i68.servimg.com/u/f68/15/00/61/71/coe16111.jpg


Info Franstalige forum:
Une conversation avec José Mendez

"Notre famille est arrivée en Belgique en 1959. J'avais deux ans. Nous étions cinq enfants : Juan, ou "Tonio" comme nous l'appelions, était l'aîné. Nous étions des réfugiés ONU. Mon père était avocat, il avait fui la dictature franquiste. Il a démarré un bureau de traduction. Jusqu'à son décès il y a une vingtaine d'années, mes sœurs et moi avons poursuivi cette activité."

"Je m'entendais bien avec mon frère. Il avait de l'or dans les mains, était passionné de mécanique. Il construisait des voitures pour les 24 heures de Francorchamps et pour le Paris-Dakar. Il a un jour démonté le moteur d'une Ferrari qu'il a remonté dans une autre voiture. Je rencontre encore toujours des personnes qui évoquent cette histoire. Son amour de la mécanique l'a conduit vers les armes. Il trouvait la mécanique des armes magnifique. Il n'y avait pas d'armes à la maison, mais un ami de la Brussels School, Alain Coesens, le fils de l'ambassadeur de Belgique en Suisse, qui travaillerait plus tard lui aussi à la FN, emmenait mon frère dans des clubs de tir."

Jusqu'où allait l'amour de Tonio pour les armes ?

"Il les collectionnait, tout comme Coesens. C'était leur métier et leur passion. Tout comme des travailleurs de Ferrari chipent de temps à autre des pièces pour construire une voiture, mon frère et Coesens fabriquaient des révolvers avec des pièces qu'ils "récupéraient". Malheureusement, il s'agissait de fusils et de révolvers, ce qui est moins inoffensif que des voitures. Après le meurtre, la police a trouvé chez Tonio un véritable arsenal d'armes dont il disposait illégalement. Mais voilà, le chef magasinier de Tonio collectionnait les disques de Mireille Matthieu, et quand Tonio se rendait au Chili par exemple, il ramenait un disque de Mireille Matthieu et l'échangeait contre un FAL ou un GP de la FN. Il s'agissait de petit trafic, pas vraiment du trafic…en fait si, il s'agissait de trafic. Il s'agissait parfois de 15 canons de fusils. Mais cela n'avait rien à voir avec du commerce d'armes à grande échelle. Dans ce cas, Tonio n'aurait jamais eu de problème pour payer ses factures en fin de mois. Il était toujours fauché."

Info boek Walter Baeyens (Elite van de Macht, de Macht van de Elite) over Alain (niet degene uit Overboelare):
Note : L'ambassadeur Armand Coesens (Pérou, Suisse) avait bien un fils prénommé Alain, collègue et proche de Juan Mendez. Il était l'oncle de Armand De Decker (voir le faire-part). Je ne suis cependant pas certain que c'était le propriétaire de l'aérodrome de Overboelare (ce point doit être gardé en mémoire dans le message qui suit) ; une homonymie est possible (le propriétaire de l'aérodrome avait un fils prénommé Luc... dont il n'est pas question dans le faire-part).


... uit het boek 'De elite van de macht ; de macht van de elite' van Walter Baeyens ...

Midden jaren 1970 leek het wel of iedereen wapens leverde aan de falangisten in Beiroet. In het Oost-Vlaamse Overboelare, vlak bij de taalgrens, had Armand Coesens een geïmproviseerde startbaan aangelegd voor lichte vliegtuigjes. Het gerucht ging dat Coesens senior niet enkel bouwschroot had gebruikt voor zijn eigen vliegveld, maar dat hij er ook toxisch afval had gedumpt. Dat het terrein van Coesens gebruikt werd om wapens naar Beiroet te vliegen, was gebleken toen zoon Alain bij een van zijn landingen op zijn bestemming crashte en ernstig gewond werd. Het veldje werd klaarblijkelijk ook gebruikt voor drugstransporten naar Lille in Noord-Frankrijk, voor rekening van Bruno Farcy.

Kon het toeval zijn dat Alain Coesens een intieme vriend was van Juan Mendez, die in die jaren voor FN Herstal de Latijns-Amerikaanse markten bewerkte? De twee hadden jaren eerder een schoolbank gedeeld in de Brussels School. Ze hadden vaak samen aan auto's en wapens geknutseld. Mendez was zich gaan interesseren in vuurwapens nadat Alain Coesens hem had meegetroond naar schietclubs. Vader Coesens was toen Belgisch ambassadeur in Zwitserland, maar eerder had hij dezelfde positie gehad in Peru. Was Coesens senior bij FN Herstal tussengekomen om Mendez er aan een job te helpen? Mogelijk. Mendez' voorganger Davila was trouwens van Peruviaanse afkomst en kende wellicht zelf ook Coesens senior. Wat meer was, Davila was de eigenaar van de beruchte bar El Puma.

Vlak bij die bekende latinobar, om de hoek in de Hoedenmakersstraat, bevond zich club El Machado van Roberto Marin, de cultuurattaché van Costa Rica in België, die later in Duitsland zou worden gearresteerd met 400 kilo cocaïne in zijn bagage. Marin was getrouwd met Françoise, de rijke dochter van de eigenaar van het Hotel Mayfair op de Avenue Louise, en was zeer goed thuis bij minister Gol. Dat Felix Przedborski goede contacten onderhield met de Costa Ricaanse diplomatieke vertegenwoordiging in Brussel, was evident en dus ook met de diplomatenfamilie van Miguel 'Michel' Bourla, auteur van een paar boeken over de culturele uitwisseling tussen Frankrijk en Zuid-Amerika. Bourla werd in pv 18367/2001 samen met Felix genoemd in de context van drugssmokkel met Vietnam en de VS. Zijn schoonzonen Zev Klausner en Charles Bercovitch waren van Joodse afstamming. De advocaat van de Costa Ricaanse ambassade was Michel Vander Elst, een gekend figuur in rechtse kringen, die later veroordeeld zou worden voor zijn rol in de ontvoering van VDB.

Dat Davila betrokken was bij drugs- en wapentrafieken van en naar Beiroet stond vast. Net als Farcy, Rommy en Coesens genoot ook Davila bescherming van 'hoge instanties' zoals de CIA en de DEA. Zij waren allemaal radertjes in een wereldwijd drugsnetwerk dat de anticommunistische stijd van van extreemrechts moest financieren. Daarbij werd het bankenkartel ingeschakeld om de geldstromen te kanaliseren. Stilaan ontwikkelde de drugstrade zich tot een belangrijk en onmisbaar instrument in de handen van de haute finance.

Frontrunner in de strijd tegen het Sovjetgevaar tijdens de Koude Oorlog was zonder twijfel de WACL, die de Kuomintang zag als haar lichtend voorbeeld. Een prominent lid van de WACL was de Belgische minister José Demarets. Hij werd zelfs president van de Liga en onderhield daarbij goede contacten met de familie Przedborski. Don Felix werd genoemd in dossiers rond drugstrafieken uit Vietnam en werd evenzeer in verband gebracht met de drugsoperaties van Robert Vesco en de Iran-Contraoperaties in Costa Rica.

Van zoonlief Daniel Przedborski werd gezegd dat hij verslaafd was. Daniël werkte in Genève lange tijd samen met Pierre Schifferli, voorzitter van de WACL in Zwitserland. Een andere fervente aanhanger van het anticommuniscme, van de WACL en van het IEPS was de liberale MR-politicus Armand De Decker (*). Armand Coesens was de oom van Armand De Decker.

(*) Ter info: Armand De Decker had een controversiële rol bij de totstandkoming van de afkoopwet. Zie ook de Trio-affaire of Kazakhgate.

Heeft Walter Baeyens beide Coesens door elkaar gehaald?

Ja ik denk dat hij die door elkaar haalt. Er zijn 2 Armand Coesens, 1 van het vliegveld en de andere als ambassadeur. Maar waar beiden blijkbaar wel goed thuis zijn is FN Herstal. En als Davila en collega Alain Coesens op de hoogte waren als medewerkers van FN over de smokkel naar Beiroet, dan zal Mendez ook wel iets opgevangen hebben. En zijn de andere Coesens ook niet ver uit de buurt.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Nog iets waar onduidelijkheid over bestaat, zowel Armand Coesens (vliegveld) als zijn zoon hebben beide een hand verloren. De vader bij het opblazen van een bunker en de zoon bij een vliegtuig ongeluk. Meer: http://blogimages.bloggen.be/voetstukje … 171261.pdf

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Over de Coesens (ambassadeur) zijn zoon Alain is blijkbaar vroeger overleden dan zijn vader.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Over de zoon van het vliegveld zijn ongeval zijn er ook artikels te vinden.
Er staan ook vliegfilmpjes van hem op youtube.

Dat wil zeggen dat Walter Baeyens 2 families door elkaar gehaald heeft?
En Guy Bouten?

Bij zowat ieder Bende-gerelateerd-boek blijken er toch enkele serieuze missers te zitten. Toch wel ongelukkig dat er dit naast de talloze opzettelijke neppistes nog bijkomt.

Bij de zoon uit Overboelare was het een dom ongeluk tijdens vliegshow in 2004 en dus zeker niets verdacht. En dus ook niet in bewuste periode.

Of Alain uit het andere gezin zijn handen is verloren heb ik geen idee. Hebben ze hem niet verwisseld met Armand van vliegveld?

Bouten/Baeyens mogen dit hoofstuk toch wel een keer rechtzetten. Kan iemand hen contacteren en vragen hun info te dubbelchecken en hier een rechtzetting te doen. Met deze getroubleerde info maken we het enkel nog erger.

Geen van beiden zijn engeltjes maar mensen beschuldigen op basis van verkeerde info lijkt me niet ok.

Misschien is het verhaal over de bunker van Armand Coesens niet de ware toedracht, hetgeen Bouten hieronder beschrijft gaat over eind jaren 70 vermoed ik, dus zou dit de vader kunnen zijn.

Ben wrote:

Coesens had een kunsthand en een eigen vliegtuig waarmee hij drugs transporteerde tussen Libanon en België. Als hij niet kon vliegen, nam George Lison zijn taken over.

Coesens vloog met een kunsthand, een gevolg van een crash in de Libanese havenstad Tyrus toen hij een partij wapens aan de Falangisten leverde, spiksplinternieuwe FAL-geweren rechtstreeks uit de fabriek van FN, netjes verpakt in jutezakken. Gelukkig bleef de onverzekerde vracht intact en liep alleen de cockpit averij op. Na een spoedoperatie hadden knappe chirurgen van het UCL-ziekenhuis van Woluwe hem een nieuwe hand aangenaaid zodat hij net als vroeger zijn hobby van piloot kon blijven beoefenen.

Tijdens de drugstransporten werd er vaak naar Lesquin bij Lille gevlogen in opdracht van de Franse drugsbaron Bruno Farcy die geraffineerde heroïne leverde aan enkele dealers die het spul op hun beurt doorverkochten aan de zowat duizend drugsverslaafden in de Rijselse agglomeratie. Douanecontrole was er nauwelijks en Coesens deed in Overboelaere waar hij zin in had want hij was tegelijk luchthavenmeester.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

Of Bouten alles correct uitgezocht heeft weet ik niet, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat er 3 Coesens zouden zijn die een hand missen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.