11

Re: Jean-Paul Dumont

Als alles volgens plan was verlopen, dan was Jean-Paul Dumont vandaag minister geweest, voorzitter van de PSC of toch zeker iets van die strekking. In de jaren zeventig was hij een van de bekendste golden boys van de PSC. Jarenlang was hij voorzitter van de PSC-jongerenafdeling. Hij sloot zich aan bij de CEPIC, de ultrarechtse studiegroep van de PSC, gesticht en geleid door ex-premier Paul Vanden Boeynants.

Meerdere prominente CEPIC-leden - oud-premier Paul Vanden Boeynants en baron Benoit de Bonvoisin op kop - zouden later net als het CEPIC zelf betrokken raken bij allerlei dubieuze affaires, tot en met de financiering van het extreem-rechtse Front de la Jeunesse. Als beloftevolle advocaat verdedigde Dumont later de leden van deze terreurgroep, waarvan een aantal veroordeeld werd wegens brandstichting bij het linkse weekblad Pour in 1981. Het werden de eerste namen in een klantenbestand dat, retroactief bekeken, gerust zou kunnen dienen als een trefwoordenregister voor twintig jaar georganiseerde criminaliteit in België.

Vermeende leden van de Bende van Nijvel (Adriano Vittorio), ex-rijkswachter Madani Bouhouche, Eric Lammers (van het neonazistische Westland New Post), leden van de bende rond Patrick Haemers (Axel Zeyen), Michel Nihoul, de gewezen Brusselse GP-commissaris Frans Reyniers, koppelbazen-godfather Carmelo Bongiorno... Het is wellicht een onvolledige opsomming, maar ze biedt terzelfder tijd een inzicht in de invloedssferen waarin Jean-Paul Dumont vertoeft.

Aan het einde van de jaren tachtig wordt Dumont het informele hoofd van een klein kringetje van advocaten dat zich jarenlang rond dezelfde cliënten en dezelfde dossiers manifesteert. Bijvoorbeeld rond de in ontelbaar veel affaires verwikkelde baron de Bonvoisin. Dumont deelt zijn kantoor in die tijd met advocaat Didier De Quévy, de advocaat van Marc Dutroux in 1989. Hij werkt voorts nauw samen met Martial Lancaster, de inmiddels van het toneel verdwenen Philippe Deleuze, nauw bevriend met Michel Nihoul, en Julien Pierre, de huidige advocaat van Dutroux.

De val van Jean-Paul Dumont is even spectaculair als zijn klim naar de top. In juli '95 wordt hij aan de balie voor negen maanden geschorst: voor zedenschennis en omdat hij zich wegens ziekte verontschuldigde op een groot assisenproces in Luik en dezelfde namiddag deelnam aan een tv-debat. In dezelfde periode ontvangt de Brusselse substituut Jean-François Godbille een factuur voor visitekaartjes die hij nooit heeft besteld. Het onderzoek wijst uit dat Dumont ze heeft laten drukken. Het gerucht gaat dat hij ze in de Brusselse bordelen wou verspreiden. Substituut Godbille leidt op dat ogenblik onderzoeken tegen Carmelo Bongiorno en Benoit de Bonvoisin. De Brusselse PSC, waarvoor Dumont vandaag enkel nog een mandaat als gemeenteraadslid in Ukkel bekleedt, is hem liever kwijt dan rijk.

Bron: De X-dossiers, wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux | Annemie Bulté, Douglas De Coninck en Marie-Jeanne Van Heeswyck

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Re: Jean-Paul Dumont

Michel Leurquin in de Facebook-groep "Appel à témoins meurtre de la champignonnière":

Je viens d'apprendre de source sûre que l'avocat de plusieurs punks/skins inculpés dans le dossier, maitre Jean-Paul Dumont, était à l'époque membre du Westland New Post (WNP)...

De discussie tussen Pierre-Yves Fievez en Michel Leurquin over dit bericht lijkt me relevant om hier toe te voegen:

Pierre-Yves Fievez: Mais qui vous a raconté cette connerie ... Libert sans doute ???
Michel Leurquin: Pourquoi connerie? Dumont a toujours été proche de l'ED [Extrême droite, extreem-rechts].
Pierre-Yves Fievez: Michel Leurquin Proche... de ceux qui avaient les moyens de payer ..
Michel Leurquin: Membre du PSC, CEPIC et autres. Vénale, oui. Mais ideologue aussi.
Pierre-Yves Fievez: PSC certainement... mais WNP... c'est autre chose! A écouter de tel(s) informateur(s), vous finirez par croire que la famille royale était membre du WNP!

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean-Paul Dumont

Dumont met zijn cliënt Madani Bouhouche in september 1991.

http://0.t.cdn.belga.be/belgaimage:3737797:1800x650:w?v=596f4c89&m=fhjdjdki

14

Re: Jean-Paul Dumont

Via de chauffeur van Vanden Boeynants kom je in het crimineel circuit terecht. En via zijn rechterhand in het pedofilie circuit. In het syntheserapport Dutroux struikel je voortdurend over de naam Dumont. Dit is maar een willekeurig fragmentje:

Declaration anonyme

Le déclarant a bien connu Dumont Jean-Paul entre 1984-89. Dumont a été le bras droit de Vanden Boeynants. Dumont a proposé au déclarant des rapport sexuels mais refus. Dumont lui a demandé de l’accompagner dans des soirées spéciales dans un château de Namur = refus. Dumont lui a demandé de trouver des jeunes de 10-12 ans = refus.

15

Re: Jean-Paul Dumont

Van links naar rechts: Philippe Deleuze, Jean-Paul Dumont en Michel Nihoul.

https://i15.servimg.com/u/f15/19/82/55/56/dumont10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean-Paul Dumont

Kennelijk was Jean-Paul Dumont zowel advocaat van Juan Mendez als advocaat van de verdachte van de moord op Juan Mendez, Madani Bouhouche, wat toch wel kon worden gekenschetst als een dolksteek in de rug van Vrouwe Justitia » www.facebook.com

Re: Jean-Paul Dumont

J'ai maintenant appris que l'ex-avocat de Juan Mendez, Jean-Paul Dumont et son collègue de bureau, Martial Lancaster, ont assisté Madani Bouhouche, soupçonné du meurtre de Mendez. Aux Pays-Bas, une situation scandaleuse comme celle-ci aurait été impensable. Aux Pays-Bas, Dumont et Lancaster auraient au moins rencontré une suspension (justifiée).

Re: Jean-Paul Dumont

De advocaat van Madani Bouhouche, de consigliere Jean-Paul Dumont, die daarvoor de advocaat van Juan Mendez was, berichtte in zijn hoedanigheid van advocaat van de van de moord op zijn (!) cliënt Juan Mendez verdachte Madani Bouhouche, de media als volgt:

“Nadat hij (Juan Mendez) had gehoord van de overval (in Aalst), heeft hij gebeld naar de schietclub waar hij lid van was. Daarmee heeft hij (Juan Mendez) zijn doodsvonnis getekend. Wie weet wie daar in de Practical Pistol Shooting Club de telefoon heeft opgenomen, weet ook wie Mendez heeft vermoord. En het was niet Bouhouche die heeft afgehaakt.”

Welnu, advocaat Dumont wist, althans stelde onomwonden dat Mendez zijn doodsvonnis had getekend door te bellen naar de Practical Pistol Shooting Club (PPSC). Dat getuigde van een zekere daderkennis bij Dumont, vooropgesteld dat hij niet uit zijn nek kletste. Dat het, aldus Dumont, niet Madani Bouhouche is geweest die bij de PPSC de telefoon heeft opgenomen, betekent niet dat Madani Bouhouche niet de moordenaar van Mendez is geweest. Dat beweerde Dumont ook helemaal niet.

In dit kader verwijs ik naar het volgende ketting: Juan Mendez - Jean-Paul Dumont - Madani Bouhouche - Jean-Paul Dumont - Juan Mendez - Madani Bouhouche - Juan Mendez - Alain Vincx - Dieter Ludwig - Madani Bouhouche.

19

Re: Jean-Paul Dumont

Iets wat bijvoorbeeld ook (nog) niet op dit forum stond ... Nog voor er sprake was van een 'Bende van Nijvel' die samen met de WNP en Groep G een staatsgreep plegen wou ...

the end wrote:

Het is een schande dat een tijdje geleden 2 avonden na elkaar politieker's de betrokkenheid van VDB bij drughandel weglachen. Men kan daar heel veel over discuteren, maar in feite moeten de journalisten de vraag iets anders formuleren: "was de rijkswacht betrokken bij drughandel en wat zou de rol geweest zijn van de bevoegde minister?". Wat ze ook nog kunnen vragen is of er een verband is tussen Dekaise en de drughandel van de rijkswacht, en wat de rol van Depretre is in heel het verhaal.

Een geheugen steuntje voor de lachende politieke's:

Collins: “Eind juli 1979 stelde Pierre Dutry me voor een partij heroïne met een straatwaarde van 70 miljoen te verkopen. Ik rook meteen een belangrijke zaak. Ik vertelde hem dat ik vermoedelijk wel een koper kende, maar dat ik me eerst van de kwaliteit van het spul wou vergewissen. Er werd een afspraak gemaakt om me de partij heroïne te tonen en me een monster te bezorgen.

Dutry en Cloeck pikten me met een Mercedes op aan het Schumanplein, waarna ze rondjes begonnen te rijden langs de Wetstraat en de Belliardstraat.” Voor Collins was het toen al duidelijk dat de trafikanten absoluut niet bang waren om met het spul betrapt te worden. Dutry snoefde tegenover Collins dat ze beschermd werden door hoge officieren van de rijkswacht en door Paul Vanden Boeynants, destijds minister van Defensie. Merkwaardig toeval.

En ook nog het zal wel een toeval zijn zeker dat Vanden Boeynents ontslag neemt uit bijna al zijn functies in aanloop van het proces van de rijkswacht.

Ontslag Paul Vanden Boeynants:

Op 1 december neemt Vanden Boeynants ontslag als PSC-voorzitter. Onder VDB’s stuwende leiding ging zijn partij er electoraal niet echt op vooruit, want hij was in die jaren vooral bezig zichzelf onsterfelijk te maken.

Op 1 december start het NDB proces!

Advocaat Jean-Paul Dumont was een goede vriend van Paul Vanden Boeynants. Deze latere advocaat van o.a. Bouhouche was eveneens de advocaat van de verdachten in de grootse Hyatt-drugszaak.

In 1979 werd in het Brusselse Hyatt-hotel door de gerechtelijke politie een enorme cocaïnevangst gedaan. Fransewicz was de informant en één van de verkopers was dus Jean-Pierre Dutry, de neef van de schoonzoon van Vanden Boeynants. Dumont kon via een tegenexpertise bewijzen dat de drugs, die door de gerechtelijke politie voor 80 procent zuiver werd bevonden, niet meer waren dan 'geparfumeerde aardappelbloem'. VdB zou het dossier toegedekt hebben.

De Bende van Nijvel moest nog beginnen aan haar eerste misdaden. Dezelfde tactieken werden ook gebruikt, door dezelfde advocaten, in het proces Bouhouche-Beijer (na de aanslagen door de 'Bende van Nijvel) om heel het onderzoek naar hun misdaden op losse schroeven te zetten. Met succes.

Overigens, valt er in het 'proces François' ook iets opmerkelijks te vertellen in verband met bloem. Maar dat is - helaas niet voor de geheimzinnigheid, maar omdat het nog niet màg verteld worden - ook voor later.

20

Re: Jean-Paul Dumont

Dumont verdiende veel meer aandacht. Dit topic had bladzijden lang moeten zijn omdat je via Dumont zeer duidelijk bepaalde manipulatie's in het onderzoek ziet. Het is natuurlijk een discussiepunt waar moet wat staan. Weetjewel, één van de vele aliassen van een buitenlandse advocaat (vermoed ik) heeft wat Dumont betreft een zeer terechte opmerking geplaatst.

"Welnu, advocaat Dumont wist, althans stelde onomwonden dat Mendez zijn doodsvonnis had getekend door te bellen naar de Practical Pistol Shooting Club (PPSC). Dat getuigde van een zekere daderkennis bij Dumont, vooropgesteld dat hij niet uit zijn nek kletste".

Dumont en de zaak Josiane Debruyn » Jean-Paul Dumont

Dumont in de zaak Philippe De Brandt » Forum

Dumont en Haemers » Jean-Paul Dumont

Drie voorbeelden, drie maal is scheepsrecht zeggen ze dan. Ik zou dus nog een stapje verder durven gaan dan forumlid Weetjewel en durven beweren; Wie weet wie uiteindelijk Dumont betaalde kent een paar opdrachtgevers van die zogenaamde Bende van Nijvel.

Tiens wrote:

Overigens, valt er in het 'proces François' ook iets opmerkelijks te vertellen in verband met bloem. Maar dat is - helaas niet voor de geheimzinnigheid, maar omdat het nog niet màg verteld worden - ook voor later.

Wat schrijf jij nu allemaal Tiens?

Iedereen, of toch ten minste de anciens hier kennen toch de zaak van die bloem. En waarom zou dat niet verteld mogen worden? Zonder die bloem had François waarschijnlijk niet moeten doen wat hij gedaan had. Of komt er nog een tweede keer bloem? En jij mag dus weten wat wij niet mogen weten of nog niet. (40 jaar later?) Allez man, niet zeveren he. Wie heeft jou trouwens verboden dat te vertellen?