Topic: Béziers: 22 December 1979

Overval op middaguur in drukbeklante Zuidfranse supermarkt – Drie kassiersters vermoord bij kluis

In de kluizenzaal van een Mammouth-supermarkt in het Zuidfranse Béziers hebben onbekende overvallers zaterdag kort na de middag drie kassiersters in koelen bloede een kogel door het hoofd gejaagd. Op het ogenblik van deze drievoudige moord bevonden zich ongeveer 2.000 personen in het drukbeklante warenhuis. Toch wacht de politie nog steeds op de eerste getuige.

Het bloedbad werd omstreeks 13u30 ontdekt door een bediende, die toevallig even in de kluizenkamer ging kijken. De overvallers zijn er vandoor gegaan met ongeveer 3 miljoen Belgische franken. De kluizen, die volgens de directie ongeveer 20 miljoen Belgische franken bevatten, bleven onaangeroerd.

Hoe de moordenaars zich toegang hebben verschaft tot dit gedeelte van het warenhuis is een raadsel. De mogelijkheid wordt geopperd, dat de overvallers één van de drie vrouwelijke bedienden die naar binnen ging, als gijzelaarster hebben gebruikt om zelf mee naar binnen te kunnen tijdens de overdracht van het geld in de laden. Het alarmsysteem werkte alvast niet en de twee wakers, die dienst deden in de zaal naast de kluizen, hebben niets gemerkt. Een politieman merkte op, dat de bedienden mogelijks een goede bekende hebben binnengelaten en zich dus van geen kwaad bewust waren.

Hoewel een kraak door beroepsmisdadigers niet wordt uitgesloten, gaat het onderzoek toch steeds meer in de richting uit van het huidige of vroegere personeel van de supermarkt. Ook wordt gedacht aan familieleden en vrienden van werknemers en aan de twee wakers, die ongetwijfeld op de hoogte waren van de gebreken in het veiligheidssysteem.

Eén detail zit de speurders evenwel dwars. De overvallers kenden duidelijk het ogenblik, waarop het geld werd overgelaten, maar wisten blijkbaar niet, dat alle handelingen door de drie vrouwen werden verricht.

Bron: Het Laatste Nieuws | 25 december 1979

Re: Béziers: 22 December 1979

De dader, Tommy Recco, handelde alleen en bleek een seriemoordenaar te zijn. Meer info » fr.wikipedia.org

3

Re: Béziers: 22 December 1979

Enige getuigen van overval... Drie kassières doodgeschoten

Zaterdag zijn bij een gewapende roofoverval op een supermarkt in de Zuid-Franse stad Béziers drie kassieres als het ware terechtgesteld. De drie vrouwen, in leeftijd variërend van 26 tot 27 jaar, waren juist bezig met het tellen van de kasinhoud. Zij moesten plat op grond liggen en werden in koelen bloede met twee schoten in de nek door de dader of daders vermoord. De politie vermoedt, dat de dader of daders hiermee getuigen uit de weg wilden ruimen, want niemand anders in de supermarkt hoorde de schoten of merkte de roofmoordenaars) op.

Bron: Limburgsch dagblad | 24 December 1979

Gangsters schieten drie vrouwen dood

Gangsters hebben zaterdag in de Zuid-Franse stad Béziers een supermarkt overvallen en drie vrouwelijke employees, elk met een schot in het hoofd, doodgeschoten. De daders ontkwamen met de inhoud van de kluis, die ongeveer 200.000 gulden bedroeg.

Bron: De Telegraaf | 24 December 1979

Drie caissières vermoord bij overval

Bij een gewapende roofoverval op een supermarkt in de Zuid-Franse stad Béziers zijn zaterdag drie caissières vermoord. De drie jonge vrouwen waren bezig met het tellen van de kasinhoud. Zij moesten plat op de grond gaan liggen en werden met twee schoten in de nek door de dader of daders gedood.

Bron: De Volkskrant | 24 December 1979

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube