Volgens mij werd een en ander toch wel betaald. Valse identiteiten, garageboxen, safehouse misschien, geld als loon voor bepaalde leden, aankoop van sommige specifieke middelen, ...

Servo per Amikeco

Ik denk dat er ook mensen betaald werden om dwaalsporen te leggen. Mensen die gewoon kleine dingen moesten doen of gewoon in de buurt aanwezig moesten zijn om het onderzoek te bemoeilijken, en daar is geld voor nodig. Zou dit kunnen?

Het zijn niet de slechtste vruchten waaraan de wespen knagen.

Ik denk dat er niemand betaald werd om dwaalsporen te leggen. Het staat niet eens vast dat er dwaalsporen gebruikt werden. En als ze er wel waren, misschien werden ze gratis gedaan.

Niets staat vast in dit dossier, maar misschien moeten we out of the box denken?

Het zijn niet de slechtste vruchten waaraan de wespen knagen.

45

Chantage is ook een gratis middel om bepaalde personen voor je te laten dansen. De gechanteerde persoon is verplicht zijn mond te houden willen zijn geheimen niet aan de grote klok gehangen worden.

Indien het een operatie was, georkesteerd door een spindokter, of het nu geheime dienst was of maffia of iets anders, dan zou er zeker en vast nood geweest zijn aan een kapitaal om een aantal mensen in te huren.

Servo per Amikeco
Ben wrote:

Guy Bouten confronteert ook Beijer met deze overval:

(...) Een geldloper werd toen vermoord. Het wapen was een Heckler und Koch P7, een duur en zeldzaam wapen, gekocht door ene Van Vliet bij Lorang in Luxemburg op 3 maart 1983. Een grafoloog herkende het geschrift van Bouhouche want bij de aankoop werd toen een document ondertekend. Van Vliet is een naam die jij reeds in 1981 gebruikte om garageboxen en een appartement te huren in Sint-Lambrechts-Woluwe. De identiteitskaart was gestolen in Chaumont-Gistoux (...)

Een zoveelste slordigheid van Guy Bouten: die HK werd door ene Van Vliet gekocht op 30 juni 1984 en dus niet op 3 maart 1983 zoals foutief geschreven door Bouten (bron: akte van inbeschuldigingstelling proces Bouhouche en Beijer).

Op 3 maart 1983 vond wel de overval op de Colruyt in Halle plaats.

48

Een aantal elementen uit een artikel uit de krant De Tijd:

  • In gerechtelijke kringen wordt al tien jaar geopperd dat deze overval het eerste wapenfeit van de tweede reeks Bende-overvallen zou zijn. Na samenspraak met de cel-Jumet, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidt, wordt dit spoor na acht jaar opnieuw onderzocht.

  • Willy Pans werd enkele dagen voor zijn dood door rijkswachters aangesproken. Hij vond dit vreemd, zo vertelde hij aan vrienden. Uit het onderzoek bleek dat geen enkele rijkswacht ooit zo’n opdracht kreeg.

  • Enkele ogenblikken voor de overval verwittigde een anonieme beller dat in het pretpark een bom zou ontploffen. De politiediensten kwamen net te laat om de overval te vermijden. 'Gelukkig', zeggen speurders nu. 'Misschien was het de bedoeling de politiemannen onder vuur te nemen, zoals meermaals in de Bende-geschiedenis gebeurde.'

  • De vluchtwagen van de moordenaars van Willy Pans, een Honda Cuendet, had valse nummerplaten, die op dezelfde wijze nagemaakt waren als diegenen die de speurders hadden ontdekt op een R25 en een Jeep Mercedes 4X4, auto’s die op het eind van de jaren 80 tijdens het Bouhouche-Beijer-onderzoek werden teruggevonden. Op de Walibi-parking troffen de speurders ook een R4 aan die een identieke uitrusting had, als auto’s die door de handen van Bouhouche en Beijer gegaan waren.

  • Nooit ontdekten de speurders waarvoor Bouhouche en Beijer in totaal 1 miljoen frank uitgaf, gespreid over acht jaar, voor de huur van boxen en flats. Het gerecht vraagt zich nu af of deze logistiek voor de Bende-doders gebruikt is.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

http://2.t.cdn.belga.be/belgaimage:40582219:1800x650:w?v=596f4c89&m=kgdcjlba

This file picture dated 15 August 1985 is about a hold-up at the theme park Walibi. The gangsters stole 1,3 million of Belgian Francs and killed the security guard, Willy Pans. On the picture: the parking where Willy Pans was killed.