181

In april 2002 ging Bende-verdachte Philippe De Staerke vrijuit:

Philippe de Staerke, de enige man die ooit in verdenking werd gebracht wegens betrokkenheid bij de overvallen van de Bende van Nijvel, is sinds gisteren officieel buiten verdenking gebracht. De Kamer van Inbeschuldigingsstelling (KI) van Bergen oordeelde dat er geen bewijzen tegen de Staerke bestonden. De advocaten van een aantal Bende-slachtoffers trekken nu naar Cassatie om het Bende-onderzoek terug naar Dendermonde te krijgen. (...)

"De KI nam de juiste beslissing", zegde Thierry Delobel, de advocaat van De Staerke, gisteren. "Er was geen enkel bewijs tegen hem. Zelf kan hij de overval in Aalst niet hebben gepleegd, dat toonde een analyse van zijn tijdsgebruik aan. De wapens uit die beruchte koffer hebben gediend voor de andere overvallen waarvoor hij veroordeeld werd. Bij die overvallen heeft hij overigens nooit iemand gekwetst. Zijn bekentenissen waren een wanhoopsdaad: hij wilde voor assisen komen en zich daar laten vrijspreken."

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube