Ja, dim heel zeker. Over de Canada-link (Armfelt, Lekeu):

ludoke wrote:

B. Secte Ecoovie

Norman Wiliams mocht vanuit de cel meegaan met  bezoeker Maurice André (NBC-militair Bierset uit Visé/Bijbelfanaat) naar Maastricht op het zelfde ogenblik dat -toevallig-de uitwijzing door Wathelet toekwam.
vzw ARABART Dialogue international-Namur 081 715020 460910 met Hamady Abdel Jelil, bezoeker van het  Secte-tentenkamp. Enkele interessante leden zoals Jakes Schreurs de Jaureguy, Francis Dessart, Leroy Claude, ch de Fleurus te Gilly, Dagonnier (Aginter/Thiriart)= penningmeester van de vzw "vrienden van Albanie", die de reizen van Amada in '78 organiseerde.

Over Norman Wiliams:

Norman William (heeft vele aliassen): sekteleider, Canadees, agent, CIA, SDECE, contacten Afrikaanse leiders, oplichterij, deelname aan covert ops, pedofilie, uitgewezen uit Frankrijk, geniet bescherming op hoog niveau

Ook:

'Steve' Keteleer, Congo 1950-60: oplichting, 'valse' Orde Knights of Malta, vertrouweling Afrikaanse leiders, pedofilie (mogelijke link Nihoul?), link Syrië, Libië. Verdachte luchttransporten vanop vliegveld Bierset. Link Iran-Contra wapentrafiek. Bezwarende documenten werden door een politiecommissaris 'vernietigd'.

De link die ludoke aanhaalt tussen Norman Wiliams en Maurice Andre is een doordenkertje. Ook de personen Francis Dessart en Claude Leroy zijn in deze interessant, vooral de woonplaats, in de buurt van Fleurus van de laatste. Via Claude Leroy komt men zo bij Montel en Mendez. En in diezelfde sfeer is er ook Christian Moeris in contact met Hage Maroun en Van Baelen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

12

Vergeet ook de gebroeders Din niet i.v.m. uraniumsmokkel!

Het is verdorie diep graven in mijn geheugen om bronnen op het net te vinden. Dat Maurice André iets met de Dockers te maken heeft, zal hoogstwaarschijnlijk over de transporten van radioactieve stoffen gaan in de haven van Zeebrugge. Eind jaren '70 begin '80, (officieel tot '83) zijn er daar tonnen van verscheept.

Hij moet ook op de hoogte geweest zijn van de plannen voor de te bouwen centrales labo's en fabrieken. In Fleurus is in '71 het Nationaal Instituut voor Radio-elementen opgericht. Er vlakbij in Farciennes is er ook een site gestart voor verwerking van radioactieve stoffen. Het is me voorlopig niet duidelijk wanneer die daar ontstaan is (niet te vinden op net). Deze site is misschien wel interessant. In '90 was daar de firma Nordion gevestigd, die is een dochteronderneming van Atomic Energy of Canada Limited. Canada is het grootste exportland van radioactieve producten en grondstoffen, dat terzijde (dus voor smokkel mogelijks een belangrijke speler).

Die Atomic Energy of Canada Limited heeft een samenwerking met Ontario Hydro, een waterkracht energiebedrijf in Canada. Ik weet het niet meer vanbuiten maar de leden van de Orde van de zonnetempel hadden ook iets met een Canadese waterkracht firma te maken, of het deze is moet ik nog verder uit zoeken.

Los daarvan is er de zaak Framatome waar Chooz onderdeel van is. Ook interessant, de Schneider groep (Felix Przedborski) is volgens mij achter de schermen zowel in Framatome als in hydro centrales in Canada een factor. Om de zaak Framatome in het kort te beschrijven: Framatome is een samenwerking tussen de USA en Frankrijk om centrales te bouwen. In feite is er een diepe rivaliteit tussen beide landen over die materie. Die samenwerking/controle met de USA stopt in '82. Framatome is niet meer verplicht om met Westinghouse samen te werken.

In 1982, its license contract with Westinghouse expired, allowing Framatome to develop its own in-house specifications for the first time.

In '82 starten de rellen in Chooz door rechtse elementen. Ook de centrale in Zwitserland die aangevallen is met een rp7, (via Carrete) was een centrale van Framatome.

Er ook nog bij vermelden dat Frankrijk toen geen NATO-land was. Frankrijk was uit de NATO gestapt onder andere omwille van kernenergiekennis diefstal. Het is pas nadat Miterand president geworden is dat Frankrijk terug lid van NATO geworden is. Het punt is dat er onderhuids een serieuze rivaliteit tussen Frankrijk en Amerika was en dat Amerika er alles aan deed om Frankrijk onder druk te zetten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Over de docker (Zeebrugge); twee schema's over radioactief afval die in zee gedumpt is:

http://www.fanc.fgov.be/GED/00000000/3600/3668.png

http://www.fanc.fgov.be/GED/00000000/3600/3670.png

Het eerste schema is de hoeveelheid, het tweede is de straling. Het is duidelijk dat er in '80 zwaar radioactief afval in die haven gepasseerd is. En het gaat ook over duizenden tonnen, niet zomaar een paar vaten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
pimper wrote:

Vergeet ook de gebroeders Din niet i.v.m. uraniumsmokkel!

Heel zeker, via de broers Din komt men zo bij Juan Borges en Kirschen & Co terecht.

Borges en Brandwain waren immers ook zakenpartners van de Pakistaanse broers Salahud en Zahirud Din, die bij hun gigantische goud- en uraniumsmokkel gebruik hadden gemaakt van de diensten van Kirschen & Co.

Wat dan weer interessant is voor onderstaand stukje.

De entourage van Borges werd op een bepaald moment genoemd in de zaak ronde de moord op Juan Mendez op 7 januari 1986. Op 25 maart 1987 werden Nourielli, Alalouf en verzekerinsagent Christian Moeris genoemd als verdachten in een nota door de procureur-generaal van Brussel (1er bureau 1337/86).

Moeris kwam in oktober 1986 in opspraak door een zaak rond wapenhandel (1000 P38 vuurwapens en munities) met Zénon Sievert, in opdracht van Juan Borges en Nourielli. Volgens Sievert zou Moeris op de hoogte zijn geweest van de moord op Mendez, maar deze ontkende en legde een twijfelachtige verklaring. Het onderzoek stopte toen een van de rijkswachters, Jean-Marie Van Mullen, door het team van commissaris Marnette opgepakt werd in de zaak Bauloye voor corruptie, wat mogelijk opgezet spel was bleek nadien.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

16

the end wrote:

Die Atomic Energy of Canada Limited heeft een samenwerking met Ontario Hydro, een waterkracht energiebedrijf in Canada. Ik weet het niet meer vanbuiten maar de leden van de Orde van de zonnetempel hadden ook iets met een Canadese waterkracht firma te maken, of het deze is moet ik nog verder uit zoeken.

= Hydro Quebec. Zie het verhaal van Christian Cotten in topic Orde van de Zonnetempel.

Hydro, maar niet alleen hydro:

Hydro-Québec worked with Atomic Energy of Canada Limited to build the CANDU reactor equipped Gentilly Nuclear Generating Station,

Maar ik begrijp absoluut niet hoe jullie, Trojan en the end, dit allemaal linken aan de Bendefeiten (warenhuisovervallen, uit de hand gelopen inbraken, enz ...). Radioactief materiaal, Iran-Contra, Soudan, Florennes, enz...?!  Denken jullie nu echt dat dit iets met de Bende van Nijvel te maken heeft?

Met alle respect hoor, maar stop toch alstublieft met die absurde theorieën. Dat help de zaak en de nabestaanden voor geen meter vooruit.