191

Wat mij frappeert: Christine Van Hees lijkt verbazend goed op de vrouw die met Pilarski was getrouwd 1994-96.

Trojan, wie is die vrouw?

193

louisfrancois wrote:

Trojan, wie is die vrouw?

» Forum

Is iemand al voorbij de betaalmuur verder gaan lezen?

Nee. Een link tussen Christine Van Hees en Marianne Pilarski?

195

Trojan wrote:

Wat mij frappeert: Christine Van Hees lijkt verbazend goed op de vrouw die met Pilarski was getrouwd 1994-96.

Ja, en? Wat bedoel je hier nu in hemelsnaam mee?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

196

Ben wrote:
Trojan wrote:

Wat mij frappeert: Christine Van Hees lijkt verbazend goed op de vrouw die met Pilarski was getrouwd 1994-96.

Ja, en? Wat bedoel je hier nu in hemelsnaam mee?

Niks bepaald. Behalve dat nadien trouwen met een lookalike wel een bijzondere manier zou zijn om blijvend te kunnen nagenieten van een moord. En had de opmerking nooit gemaakt zonder te lezen over de angst die ex-madame Pilarski twintig jaar later nog altijd voor hem heeft.

Het was in elk geval een aanleiding om deze topic een keer volledig te lezen, de mogelijke link tussen de zaak-Van Hees en ETA was me onbekend en is mogelijk relevanter.

197

Ben wrote:

Christine Van Hees avait participé à une retraite quelques jours avant. Son père a dit qu’il l’avait trouvée fort impressionnée. Cette retraite s’était déroulée près de Soignies (Brabant wallon) -> endroit bien connu par les Tueurs du Brabant!

In de X-dossiers staat dit explicieter:

Elf dagen na de feiten verhoren de GP'ers Nathalie G. Zij kent Christine Van Hees al van toen ze allebei vier jaar oud waren. "Ik weet dat ze haar ouders niet altijd de waarheid vertelde", zegt Nathalie G. "Ze heeft in januari vier dagen gespijbeld omdat ze de school beu was. Rond Kerstmis heeft ze haar ouders verteld dat ze er een weekend opuit trok met de scouts. In feite is ze daar helemaal niet naartoe gegaan. Ze overnachtte in een café in de streek van Soignies. Dat heeft ze mij zelf verteld."

Nog relevanter misschien:

Jean-Claude J. heeft kort voor haar dood lang met Christine Van Hees gepraat. Dat was tijdens de bosklassen in het Waals-Brabantse Froidmont, nabij Rixensart, van woensdag 8 tot vrijdag 10 februari. Rixensart ... welk bos dan wel precies? Territorium van bende van Waterloo/bende van Eigenbrakel? Twee keer kort voor haar dood in Waals-Brabant, merkwaardig toch?

198

De moord op Christine is volgens mij geen 100% seksueel moord. Hoe ze is toegetakeld toont vele gelijkenissen met hoe bijvoorbeeld Barbie zijn vrouwelijke gevangenen martelde. Er was geen elektriciteit ter plaatse dus hebben ze het wat anders aangepakt met scherpe voorwerpen en vuur.

Om een verklaring voor deze handeling te vinden is het heel interessant om de zomer en het jaar '83 te bekijken van enkele genoemden in het dossier. Ertrijckx, Libert, een ESR-para (skin/punk) en Vielsalm zijn makkelijk met elkaar te verbinden. De kans dat Libert daar zelf 100% van bewust is, acht ik heel klein! Hij praat veel maar zegt weinig.

Het gesprek dat Christine had opgevangen is volgens mij een cruciaal gegeven in haar dood. Wie zat er in de wagen? Waarover ging het gesprek? Link met Beersel '83? En link met de bestuurders van de extra Golf? Moord om iedereen het zwijgen op te leggen van die 2de Golf in Beersel? En de lek te zoeken?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

199

In feite is er geweten wat ze van het gesprek heeft opgevangen. Het ging over een overval op een kazerne in Oostende of de Ardennen, ze heeft dit geschreven naar Pascal Lamarque. En Serge Clooth heeft die info van Lamarque. De para die men Mark G. noemt maar niet kan thuiswijzen zou volgens wat ik lees dicht bij de Hoods gestaan hebben, die dan weer banden hebben met Assault, Jean-Claude Cordonnier (Obelix) zit in die Assault sferen zie zijn dood in de jaren 90. Over die Jean-Claude Cordonnier » Forum

Als die Pontiac met Ertrijckx te maken heeft, wordt het nog interessanter want Obelix en Astrix hebben via Libert begin '83 contact. Het is maar dat WNP en jongeren niet ver uit de buurt zijn van het dossier Van Hees. Doch ergens komen er opeens para's en Vielsalm bij kijken. Waarbij als men de tijdlijnen bekijkt van verschillende genoemden de omgeving van Borges (Nihoul) met mogelijke link naar Montel interessant wordt.

Het is duidelijk dat Christine na oktober '83 (na het gesprek) in een bizar en gevaarlijk milieu terecht gekomen is, ze was bang en heeft iets over een sekte gelost of een huis waar aan vrije liefde gedaan werd met jonge meisjes. In die periode had ze contact met para's en ESR. Wat er allemaal van waar is van die sekte en het huis weet ik niet maar het is een interessant gegeven.

Er is ook het bizar gegeven dat de eerste melding naar de orderdiensten werd gedaan via een voor die tijd enkel voor gefortuneerden  autotelefoon en dat ze werd vastgebonden (draad rond de nek met benen naar achteren waar die ook rond vast zit) zoals bijvoorbeeld para's het doen. De autotelefoon werd in die tijd ook veel gebruikt door drug- en wapenhandelaars omdat die niet te traceren viel. Het is toch wel heel opmerkelijk dat juist zo'n toestel wordt gebruikt voor de eerste melding vooral omdat Christine in een bizar milieu terecht gekomen is en er in haar omgeving nogal wat drugs de omloop doet. Ook Ertrijckx was heel goed thuis in die wereld, en zijn verklaringen over de Bende? De advertenties die bij hem thuis gevonden zijn?

Als men dan ook bekijkt hoe de daders van de Bende-feiten soms heel brutaal met vrouwen omgaan zou ik er niet van verschieten dat er via de wagens of huis een link is met Bende-daders. En de stap van de Hoods naar huurlingen is absoluut niet groot.

Ook nog een element; Deprêtre heeft ervoor gezorgd dat het dossier Van Hees in Nijvel terecht kwam omdat hij vermoede dat er jongeren van Nijvel bij betrokken waren. De dochter van Deprêtre was een heroïneverslaafde, ter info.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.