661

Onlangs verscheen op het forum een foto van Patrick Haemers met een baard.

Temse en Nijvel: zelfde moordenaars

Het staat nu vast dat de moordende overvallen op een jutefabriek te Temse en op het Colruyt-warenhuis te Nijvel door dezelfde niets ontziende gangsters zijn gepleegd. De wapens waarmee de slachtoffers werden afgemaakt zouden afkomstig zijn van een andere dodelijke raid op wapenhandelaar Dekaise te Waver. Daar werden de gangsters verrast door een toevallige voorbijkomende politiepatrouille. Eén van de agenten werd ook daar tijdens een vuurgevecht gedood. Momenteel worden nog andere zaken onderzocht waarbij dezelfde gangsters zouden kunnen betrokken zijn.

Dat het om dezelfde daders ging, vermoedde men al toen bleek dat zowel te Temse als te Nijvel gebruik werd gemaakt van een donkerkleurige Saab 900 Turbo. Die zekerheid moest echter komen van een onderzoek dat de twee aangestelde wapendeskundigen minutieus voerden. (*) Zij zijn tot het besluit gekomen dat dezelfde wapens gebruikt werden in beide gevallen. Te Nijvel werden liefst vijf verschillende wapens van verschillend kaliber gebruikt.

Eén van deze wapens zou ook gebruikt zijn geweest te Waver in september van vorig jaar toen de politieman werd doodgeschoten. In gerechtelijke kringen zit men echter met de handen in het haar omdat buiten de twee gegevens, voertuig en wapens, verder geen enkele element naar de daders wijst.

Onschuldige mensen werden zonder mededogen afgemaakt met verschillende salvo’s. Sommigen van hen hadden niet minder dan vier verschillende kogels in hun lichaam. De meeste daarvan werden rakend (met de loop tegen het lichaam) afgevuurd. Komt daarbij ook nog dat verscheidene gewonden geraakt werden door patronen ‘Chevrotines’ waarin zich per patroon 12 loodjes met een doorsnee van 8,8 mm bevinden, die verschrikkelijke verwondingen teweegbrengen.

De toestand van de huisbewaarster Linda Van Huffelen (26) uit Temse is nog steeds zorgwekkend. De vrouw is nog in een diepe comateuze toestand in het Pelikaanziekenhuis te Temse.

De twee zaken worden gekoördineerd door de onderzoeksrechters Serrus van Dendermonde en Wezel te Nijvel.

Bron: Het Nieuwsblad | 23 september 1983

(*) die twee deskundigen waren Pletinckx (die o.a. de expertise gedaan heeft op de moord op Bruno Vandeuren) en Claude Dery.

663

Ik wil nog eens terug komen op mijn post 649 van dit topic en de reactie van Mero in de post die erop volgt. Het was wat ongelukkig van me dat ik een qoute heb geplaatst waarin verwezen wordt naar de inhoud van de koffer van het vermoord koppel en bepaalde verbanden die er zijn. Dit was in feite niet mijn bedoeling, er is geen enkel element die in de richting wijst dat het koppel iets vervoerde of zo.

Ik ben het eens met Mero dat het koppel brute pech heeft gehad, en in mijn zoektocht heb ik niets belastend over het vermoord koppel gevonden, wat ik ook niet verwachte. Ik ben het wel niet eens dat er zoveel toevalligheden zijn die nacht, het dossier bulkt van de toevalligheden die er niet zijn.

Het valt extreem op dat vele van de namen die genoemd worden rond Temse en Nijvel te maken hebben met een specifieke materie, zelfs bij WPN is er heel veel kennis over. Dit element buiten de gebeurtenissen houden is geen serieus onderzoek voeren.

Wat als het nu eens het plan van de daders was om juist dit element en materie uit beeld te houden? Wat tot op vandaag blijkbaar lukt. En het staat toevallig in verband met een andere materie die men ook uit beeld wilt houden.

Trouwens een ander element waar geen haan over kraait is hoe de rijkswachtcombi onder vuur genomen is. De kogelinslagen in de rijkswachtcombi bewijzen dat dit geen betrapping is. Geen enkele betrapte inbreker neemt zo precies een combi onder vuur. Hoewel de kogelgaten er zijn is er niemand die er eens bij stil staat dat het precisie werk was. Ze knoeien bij het inbreken, maar zijn perfect in staat om rijkswachters en politie uit te schakelen en hebben genoeg wapens mee om een veldslag uit te vechten.

Dus zoeken we inbrekers?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Ik houd nog steeds op een dollende bende (zie Bende van Venlo), misschien gebrouilleerde uit de maatschappij (rijkswacht). Deze dollende bende was zeker niet dom, en schepte er een genoegen in om met dwaalsporen de boel te destabiliseren.

De vermoedelijke vluchtroute van de daders na de feiten aan de Colruyt in Nijvel » Youtube

666

Nijvel was een mooi staaltje wat planning betreft. Een mooie afrekening. Hoeveel zouden die moorden opgebracht hebben? 5 flesjes olie een pakje koffie en een slof sigaretten. Komaan, be real!

Het zijn niet de slechtste vruchten waaraan de wespen knagen.

667

Tru Dat wrote:

Nijvel was een mooi staaltje wat planning betreft. Een mooie afrekening. Hoeveel zouden die moorden opgebracht hebben? 5 flesjes olie een pakje koffie en een slof sigaretten. Komaan, be real!

Er is een verschil tussen wat ze meegenomen hebben en waarom ze die overval pleegden. Ze kwamen zeker om de kluis te breken. Daarom hebben ze die oxy-set gestolen ... deur en kluis breken. Ze hadden waarschijnlijk geen capaciteit om het te doen, maar ze moesten zich voorstellen dat het genoeg zou zijn om ... Een beetje zoals in de bioscoop... en ook zoals in de reservoir schieten om de auto in brand te steken. Met de komst van de politie en het schietpartij hebben ze meegenomen wat ze konden. En vergeet niet (in hun gedachten) dat ze ook nog de Mercedes konden verkopen (niet in zijn geheel maar in stukken), een auto die ze moesten laten na de Diable Amoureux.

Merovinger wrote:

De vermoedelijke vluchtroute van de daders na de feiten aan de Colruyt in Nijvel » Youtube

De maker van het filmpje heeft de route aangepast op basis van de opmerkingen op het tueries-forum. Dit is zijn laatste versie van de vluchtroute » Youtube