Re: Zoekactie Adinkerke

Nieuwe pistes in onderzoek naar de Bende van Nijvel

Volgens Christian De Valkeneer, procureur-generaal van Charleroi, worden er ook nog andere sporen gevolgd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Sinds deze zomer werd er geregeld gezocht naar wapens van de Bende van Nijvel in de vijvers van Adinkerke. Maar er zouden nu ook nieuwe pistes zijn. In de jaren '80 schoot de bende 28 mensen dood, tijdens 17 overvallen.

Sinds eind juli is in de vijvers van Adinkerke, bij de Panne, gezocht naar wapens die mogelijk gebruikt zijn door de Bende van Nijvel. De zoektocht wordt voorlopig stopgezet. Maar volgens Christian De Valkeneer, procureur-generaal van Charleroi, wordt de actie eind oktober of begin november wellicht hervat. Tot nu toe leverde de zoektocht niets op.

Enkele jaren geleden liet een informant aan de politie weten dat de wapens van de Bende van Nijvel in Adinkerke gedumpt zijn.  Maar de zoekacties zijn pas dit jaar gestart. "Wij willen de vijvers in Adinkerke grondig doorzoeken", zegt Christian De Valkeneer in De Ochtend op Radio 1. "Die werken duren lang en vragen ook een lange voorbereiding. Dat komt onder meer omdat de mensen van het leger hier ook moeten aan meewerken. Zo'n operatie moet goed voorbereid worden en dat neemt verschillende jaren in beslag."

Meer » Nieuws

92

Re: Zoekactie Adinkerke

Zoektocht naar wapens Bende van Nijvel gaat zeker voort

De zoektocht naar wapens van de Bende van Nijvel in een vijver in Adinkerke gaat zeker verder, maar niet in de geplande periode in november. Daar vindt dan het vuurfeest plaats, een evenement van de gemeente. Maar er komt dus wel zeker een vervolg.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

93

Re: Zoekactie Adinkerke

Ze zijn terug aan het zoeken in Adinkerke.

94

Re: Zoekactie Adinkerke

Pilarski vertelt dat zijn vader de wapens achter het huis heeft gedumpt in de vijvers. Zijn vader vertelt nadien aan de politie dat hij de wapens effectief heeft gedumpt en ze vinden niets? Opgekuist staat netjes. Man man man, het moet toch een heel speciaal chantagemiddel zijn dat de Bende van Nijvel in handen heeft.

95

Re: Zoekactie Adinkerke

"Enkele jaren geleden liet een informant aan de politie weten dat de wapens van de Bende van Nijvel in Adinkerke gedumpt zijn. Maar de zoekacties zijn pas dit jaar gestart. “Wij willen de vijvers in Adinkerke grondig doorzoeken”, zegt Christian De Valkeneer in De Ochtend op Radio 1. “Die werken duren lang en vragen ook een lange voorbereiding. Dat komt onder meer omdat de mensen van het leger hier ook moeten aan meewerken. Zo’n operatie moet goed voorbereid worden en dat neemt verschillende jaren in beslag.”

Dit komt van de VRT. Heeft iemand die uitzending? Heeft De Valkenier echt ooit gezegd dat zo' voorbereiding jaren duurt. Want het ging hier wel over 13 jaren he.

96

Re: Zoekactie Adinkerke

Zigmond Pilarski (de vader van Patrick Pilarski) heeft samen met zijn vrouw de wapens in de vijvers van Adinkerke gegooid. Vader en moeder hebben dat bevestigd, met als resultaat dat er geen wapens zijn gevonden. Dus zijn de wapens opgevist door iemand anders. Dat de wapens daar gedumpt zijn zou kloppen.

Mij maak je niet wijs dat Pilarski dood is. Ineens duikt er een copain op met alle info dat hij al jaren wist. Of ze wouden de beloning delen.