Ik ga er niet verder op in.

Het zijn niet de slechtste vruchten waaraan de wespen knagen.

62

In het artikel in de krant stond dat de Golf die gebruikt werd bij de overval in de hangaar in Hoeilaart in stukken werd gesneden. Het zal toevallig de Golf niet zijn dat in Gaasbeek is gevonden?

Het stuksnijden van de wagens heeft duidelijk twee zeer belangrijke bedoelingen. Enerzijds worden bij het uit elkaar halen van de wagens alle onderdelen weggewerkt die tot herkenning van de inzittenden kunnen leiden. En anderzijds laat het de moordenaars toe de wagen "na gebruik bij een actie" te vervoeren in volledig afgesloten bestelwagens. Een in stukken gesneden auto neemt immers niet zo erg veel plaats in. Met die "onverdachte" bestelwagens worden de auto's dan 's nachts ergens gedumpt, blijkbaar reeds twee keer te Lennik. Kennen de moordenaars die streek dan zo goed? Of is dat een toeval?

Van de Golf van Lennik is momenteel reeds geweten dat hij er zaterdagavond om 23u30 nog niet lag. Hij is dus zondagochtend pas gedumpt op de Molenbaan nabij de Ninoofsesteenweg, een snelle verbinding naar Brussel. (...)

Bron: Het Nieuwsblad | Maandag 30 september 1985

Kunnen we stellen dat dit de modus operandi is van de zo genaamde bende? En daarbij de hypothese steengroeven verlaten?