31

Re: Liquidaties

  • Mevrouw Crockaert

  • Rijkswachtkolonel Willy Sintobin

Vermoedelijk zelfs met dezelfde modus operandi, overdosis speed plus barbituraten om het effect een aantal uren tegen te houden.

32

Re: Liquidaties

  • Rijkswacht Kol. Breyers, verdachte omstandigheden vko.

  • Leclercq Robert, Senator, verdachte omstandigheden vko.

33

Re: Liquidaties

Billbalantine vermeldt op Franstalig forum ook: "un officier de gendarmerie, ex patron de l'escorte royale." Weet iemand over wie het hier gaat?

» tueriesdubrabant.winnerbb.com

Om een beetje te synchroniseren met onze waalse vrienden.

34

Re: Liquidaties

Re: Liquidaties

Hubert Massa, openbare aanklager in de zaak Dutroux en in juli 1999 door ‘zelfmoord’ omgekomen, was op het spoor gekomen van feiten die de zaak Dutroux-Nihoul verbinden aan de moord op André Cools. Nihoul en zijn vrouw zouden onder andere betrokken zijn geraakt in een poging om Luikse rechters om te kopen met het doel om een vriend uit de wind te houden die door Cools indirect beschuldigd werd van bouwfraude. “Nihoul kende alle geheimen van de Cools-clan”, aldus De Coninck.

» www.hetknp.org

En achter deze zelfmoord zou ik toch ook een vraagteken plaatsen:

De Rycke - bijnaam Pépé - was actief binnen het PFN, het politieke verlengstuk van het Front de la Jeunesse en was goed bevriend met Francis Dossogne. De man die hem het laatst levend zag was Michel Nihoul. De Rycke pleegde zelfmoord nadat zijn Afrikaanse vriendin hem verlaten had. Hij was eigenaar of uitbater Jonathan.

Re: Liquidaties

Na het intussen bekende confituurfilmpje met Jean Bultot doet Eddy Vos voor het eerst een uitspraak over een onderzoekspiste. Het blijft de vraag of dit een geforceerde uitspraak is.

Bij elke warenhuis raid zou er dus minstens 1 vaststaand doelwit zijn.

» YouTube

37

Re: Liquidaties

Maak maar ‘was’ van dat woordje ‘zou’ en de eerdere link met dat filmpje… de informant, die net als Hendrik ‘drava’ Rauwens zijn buitenverblijf had in de Brusselse seksclub Jonathan, beweerde dat de garagehouder hem had willen inhuren om een Delhaize te overvallen en gaf daar precieze details over.

38

Re: Liquidaties

Ben wrote:

Daarnaast viel me nog iets op in bijlage 3 van het verslag van de Tweede Bendecommissie. Onder de titel "F22 Onderzoek van criminele feiten" staan een aantal persoon die vermoord zijn: Jules Montel, Ghislain Hinderijkckx, François Ertrijckx, Bruno Vandeuren en Stéphane Steiner. In diezelfde lijst staan nog een aantal namen waar ik geen info over kan vinden maar waar ik dus vanuit ga dat ze ook gestorven (vermoord) zijn:

  • Daniel Bosman

In 1981 werd een Daniel Bosman vermoord teruggevonden in de Maas. Vermits de Daniel Bosman die vernoemd wordt in het verslag van de Tweede Bendecommissie ook tussen een lijst van dode mensen staat, vermoed ik dat het over dezelfde persoon gaat: 

Lijk in Maas te Ampsin geïdentificeerd

Het lijk dat vorige dinsdag uit de Maas werd gehaald aan de stuwdam van Ampsin, is geïdentificeerd. Het mannenlichaam was vastgebonden en stak in een plastieken zak. Het slachtoffer is Daniel Bosman (26) uit Gilly. De man verdween op 8 november jl. Op 20 november telefoneerde Bosman zijn echtgenote. Hij zei dat hij te Marseille was, in het gezelschap van een andere vrouw. Sindsdien liet hij niets meer van zich horen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 December 1981

Enkele jaren voordien was er ook al eens een aanslag gepleegd op deze Daniel Bosman:

Nachtelijke schutter aangehouden te Gilly

Zondagavond werd te Gilly overgegaan tot de aanhouding van Robert Bertinehamps (30), van genoemde gemeente, die even voordien met een jachtgeweer een schot had afgevuurd dwars door het raam van een herberg van de Chaussée de Ransart. Uit het onderzoek bleek dat Bertinchamps het gemunt had op een verbruiker, Daniel Bosman (21) van Gilly, met wie hij daags voordien had getwist. De jongeman werd gelukkig niet geraakt.

Bron: Gazet van Antwerpen | 25 Januari 1977

De vraag is natuurlijk waarom de onderzoekers interesse hebben voor een druggebruiker die reeds in 1980 werd vermoord.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

39

Re: Liquidaties

"Waar er heel veel mensen samen zijn, kun je gemakkelijk onopvallend een misdaad plegen," zei hij (recherche) ter verklaring. "De moordenaars houden er rekening mee dat hun daad op een drukke plaats niet wordt verwacht."

40

Re: Liquidaties

Merovinger wrote:

Jacques Herman (*)

Jacques Herman was een kleine crimineel en drugsverslaafde. Zijn lichaam werd op 4 april 1980 gevonden in Alsemberg. Hij kwam om het leven door een overdosis drugs.

Jonge druggebruiker dood op verlaten plek te Alsemberg

Te Alsemberg werd een 30-jarige man dood aangetroffen. Als gevolg van een overdosis heroïne, zo luidden de eerste vaststellingen.

Omdat het slachtoffer, Herman Jacques uit Elsene, goede contacten had met drugtrafikanten (hij werd voor smokkel nog niet zo lang geleden achter tralies gestopt), onderzoekt de BOB van Halle of er soms niets anders achter de dood van Herman Jacques moet worden gezocht.

Men beweert dat hij een handlanger is geweest van een Brusselse drugzwendelar die op zijn beurt een beste maatje was van de overal gezochte Fransman Albert Farcy.

Drugfeestje

Sommigen menen nochtans dat het slachtoffer van Alsemberg maar een "kleine garnaal" was, die vooral zelf druggebruiker was. Hij had vorige week een café in het Brusselse stadscentrum bezocht, waar druggebruikers mekaar ontmoeten. Dit café wordt opengehouden door de vrouw van Herman Jacques, van wie hij gescheiden leefde.

Om 2u, vorige vrijdagmorgen, vertrok hij er, zonder te zeggen waarheen. Enkele uren later vond men hem dood, op een verlaten plek te Alsemberg. De BOB van Halle, die de jongste maanden al verscheidene verdachte zaken ophelderde, houdt met veel rekening. Men acht het mogelijk dat Herman Jacques is gestorven tijdens een drugsfeestje en dat andere gebruikers zich van het stoffelijk overschot hebben willen ontdoen om lastige vragen van het parket te vermijden.

Het is ook niet uitgesloten dat men aan het slachtoffer opzettelijk te veel verdovende middelen gaf om hem op die manier uit de weg te ruimen. Wist Jacques Herman misschien te veel over sommige drugspraktijken, over bepaalde trafikanten?

Animeermeisje

Daar wil de recherche momenteel niets over kwijt. Anderzijds doet het gerucht de ronde dat die Herman Jacques nog moest worden verhoord in de zaak-François, de vroegere chef van het drugbureau van de rijkswacht, die samen met nog vier andere verdachten in voorlopige vrijheid werd gesteld na ongeveer twee manden te zijn opgesloten.

De BOB van Halle laat ehter niets aan het toeval over. Vandaar dat ook de vriendin van het slachtoffer reeds aan de tand werd gevoeld.

Ze kon echter de recherche niet veel wijzer maken. Als animeermeisje was ze aan het Noordkwartier, toen Herman Jacques zijn allerlaatste uurtjes beleefde in het Brusselse stadscentrum.

In gerechtelijke kringen te Brussel gaf men evenwel de indruk dat men de dood van de druggebruiker niet moet zoeken in een afrekening in het milieu.

Ondertussen blijft toch wel het aantal druggebruikers dat zijn leven laat ingevolge overdosis steeds maar stijgen. En dit is zeer bedenkelijk, vooral ook omdat het doorgaans jonge mensen zijn die hun verslaafdheid aan verdovende middelen met de dood moeten bekopen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 April 1980

Overleden druggebruiker zou vermoord kunnen zijn

Sedert een 30-jarige jongeman vorige week op een verlaten plek te Alsemberg dood werd aangetroffen, ingevolge een overdosis heroïne, wordt door de BOB van Halle ieder spoor, ieder gerucht - hoe vaag ook - nagetrokken.

Het slachtoffer Jacques Herman uit Elsene, is overigens geen onbekende voor de speurders. Tot voor kort zat hij nog achter de tralies, wegens medeplichtigheid aan drugsmokkel. Maar Herman Jacques was ook verslaafd aan verdovende middelen. Dit werd hem ten slotte fataal.

De BOB van Halle tracht o.m. een antwoord te vinden op de vraag wie Herman Jacques naar Alsemberg heeft gebracht. Gebleken is dat de druggebruiker op de plaats waar hij werd aangetroffen uit een auto werd gesleurd. Daarbij komt nog dat Herman Jacques zelf niet over een voertuig beschikte. Vandaar dat de rijkswacht van Halle er nog altijd rekening mee houdt dat Herman Jacques om een of andere reden uit de weg werd geruimd. Werd hij misschien te gevaarlijk voor het milieu omdat hij zo zwaar aan verdovende middelen was verslaafd?

In elk geval zoekt de rijkswacht een spoor in het harde Brusselse milieu. Er zijn verscheidene huiszoekingen verricht in het Noordkwartier. Veel heeft dat niet opgebracht want dat milieu zwijgt als een graf. Ook enkele vriendinnetjes van Jacques Herman, die "werkzaam" zijn in de buurt van het Brusselse Noordstation, maakten de speurders niet veel wijzer.

Gevangenis

Wel is aan het licht gekomen dat Herman Jacques nog een hapje heeft gegeten bij zijn vrouw, van wie hij gescheiden leeft en die een café in het centrum van Brussel uitbaat. Het was ondertussen 2u 's nachts geworden. Toen zou Herman Jacques zijn vrouw hebben gezegd dat hij nog een trip van 20 km voor de boeg had en iemand moest ontmoeten, naar wie hij reeds een tijdje op zoek was.

Men acht het niet uitgesloten dat het om iemand gaat, die de overledene heeft gekend in de gevangenis, al weet men alsnog niet waar Herman Jacques was tussen 2u 's nachts en 9u in de morgen, het tijdstip waarop men het levenloos lichaam in Alsemberg heeft gevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 April 1980

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube