Dankjewel en ziet u, zo kan het ook, elkaar wat helpen! Ik had wel al een goed idee van de emblemen hoor maar wilde nog eens zekerheid en ik zoek nu eventjes verder naar wat ik zag in de jaren tachtig. Niet dat het meteen van groot belang is maar ik zoek toch iets op in mijn geheugen/ervaringen van toen en zal hierover indien nodig schrijven bij mijn topic in de analyses.

Ik graaf dieper nog in mijn verleden en heb nog een vraag, en sorry, iets dat ik mij herinner roept nu een aantal vragen op waarop ik toch wil doorgaan. Het alom gekende symbool van het Front de la Jeunesse - en ik bedoel dus in stof (zoiets dat op een hemd of vest etc) zodat het ergens op kan genaaid worden - hoe was dat te verkrijgen? Dit zal toch niet zomaar bekomen kunnen worden, ook niet in die tijd (eind zeventiger/tachtiger jaren). Weet iemand dit? Ik heb wel zelf een mening hierover maar wens bevestiging zeg maar.

Dat je veel elementen zal vinden van de Korea-veteranen is heel logisch. Bij het VMO zaten er ook veel bijvoorbeeld, dat zal aan Waalse kant ook zo zijn. Het is immers zo dat de Korea-vrijwilligers die overgaan zijn in papa 3 en een permanentte basis hadden in Afrika tot een heel klein select groep behoorden die ervaring hadden in de Aziatische jungle als de Afrikaanse. In beide omgevingen hebben ze een reputatie opgebouwd. Enkelen hebben ook voor de CIA gewerkt bijvoorbeeld in de jaren 50/60 en erna.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Dankjewel voor de info. En ja, dan weet ik nu iets bevestigd wat ik al sinds die tijd van het voorval t.o.v. mij (de jaren tachtig) zeg maar dacht en vreemd vond. Neen, niet meteen verontrustend (ik bedoel dus link met Bende van Nijvel) maar toch iets wat ik nu (en je ziet dat ik wel soepel kan zijn aangaande meningen etc) herinner. Hier verder op in gaan hoeft niet want dit topic is voor snelle vragen en dus bedankt want ik ben een wijsheid. Of beter zeker van iets wat ik dacht ... rijker.

55

Iemand een idee waar de topic VZW naartoe is? Is blijkbaar van ons scherm afgeschoven. Stond toch normaal onder Hypotheses?

Bossi, onder Algemeen heeft het zijn eigen plekje » Forum

Contacteren aub, liefst per mail.

57

Als ik mij niet vergis was er in Huizingen op een verlaten fabrieksterrein menselijke resten gevonden in een gedoofd vuurtje. Dit voorval zou aan de Bende van Nijvel gelinkt zijn. Is daar meer info over? Bv. van wie waren die menselijke resten?

58

Weet iemand in welke rw-brigade luitenant Paul De Backer was ingedeeld (1982-83)?

59

zeno wrote:

Weet iemand in welke rw-brigade luitenant Paul De Backer was ingedeeld (1982-83)?

In 1978 was hij onderrichter in de school OOffr te Brussel (Bron: RW Seniorennet).

60

Hartelijk dank LEO!