121

Re: Jean Bultot

Onderzoek in zijn ambtswoning. Tijdens dit onderzoek verscheen er een man die zich legitimeerde als lid van de Staatsveiligheid. Hij vroeg inzage in de spullen van Bultot die in beslag zouden worden genomen. Toen hij Bultots aktetas met documenten wilde meenemen hielden de speurders hem tegen. Er ontstond een half uur durende discussie tot de man zijn dienstwapen trok en met de tas verdween.

Is de identiteit van deze man bekend? Of blijft het bij staatsveiligheid, de speurders kennen dan toch de identiteit en konden dus rustig verder speuren.

Dienstwapen trekken tegen speurders?

122

Re: Jean Bultot

Coconut, dat is een "verhaal". Als het gebeurd is, "legitimeerde" die persoon zich helemaal niet als "lid van de Staatsveiligheid" omwille van vanzelfsprekende redenen, maar presenteerde hij zich als lid.

123

Re: Jean Bultot

In het dossier Pinon verschijnt Bultot als iemand die begin jaren '80 goed geplaatst was om minderjarigen te bezorgen op feestjes in villa’s. Niet alleen als opvoeder in Wauthier-Braine, maar later ook als opvoeder in de instelling Van Durme in Sint-Genesius-Rode. De volledige administratie van dit tehuis Van Durme verdween in een brand. (Brandstichting door een minderjarige die daar door Agneessens was geplaatst, kent iemand meer details? Wanneer precies?)

124

Re: Jean Bultot

Cobra weet hier meer over. Op het franstalig forum vertelt hij erbij dat de brandstichter nadien is vermoord » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Re: Jean Bultot

Met een kogel in het hoofd, in/aan het meer van Watermaal-Bosvoorde, aldus die Cobra. Als dat klopt, zou daar toch iets van terug te vinden moeten zijn in de krantenarchieven.

126

Re: Jean Bultot

Mijn opzoekwerk hieromtrent blijft momenteel ook negatief.

Re: Jean Bultot

Mischien dat er hier wat bijzit » Nieuws

Zoniet excuses, en in de prullenbak.

128

Re: Jean Bultot

En toch is het iets dat al lang loopt het verhaal. Het is ook zo dat Lekeu ook niet vies was van jonge meisjes, zijn ontspoord verhaal start er trouwens mee. Lekeu was te chanteren zoals anderen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

129

Re: Jean Bultot

Als ik het Eurosystem-overzicht van Merovinger goed heb gelezen, hebben we voor de passage van Bultot in huis Van Durme enkel het woord van Peelos?

Dat, en de theatraliteit waarmee de aktentas wordt meegenomen en de postzakken later uit de lucht komen vallen, doet me toch weer denken dat Bultot de zondebok par excellence is. Plus Louvaert die uitgerekend tegen Bultot moet opscheppen over zijn aanwezigheid bij Dekaise. Plus de papiersnippers, interessante vraag die kan helpen om de knoop door te hakken: Latinus en Von Falkenburg tegelijkertijd op kabinet Goor?

Re: Jean Bultot

Jean Bultot eind jaren '80:
http://nsm09.casimages.com/img/2018/03/26//18032608503614738715632467.jpg