Ben wrote:
Columbo wrote:

Wellicht hadden ze hun geld er te snel en te dom doorgedraaid en wilden ze nogmaals een paar slagen slaan.

Ze hebben met hun overvallen in 1983 wel wat geld verdiend maar niet echt gigantisch veel. Geen bedragen zoals de bende Haemers bij elkaar wist te sprokkelen. Zeker niet als je moet delen over drie tot vijf personen. En gangsters weten niet echt hoe ze moeten sparen, zij doen een overval en jagen meestal na de overval het grootste deel van de buit er al door. Met het geld van de overvallen in 1983 hadden ze het nooit drie maanden kunnen volhouden als ze enkel en alleen leefden van de overvallen.

Maar beste Ben en Columbo, als de bende in de eerste jaren al niet meer genoeg geld zouden hebben gehad om te kunnen blijven door leven, denk je dan dat pak hem even beet, 7 miljoen BF (zeg ongeveer 175.000 Euro) dat dan wel is voor NA Aalst 1985?

En blijkt niet uit alles dat het geld wat men mee neemt, meer een dekmantel is voor het misschien werkelijke motief bv. practical training van Gladio-agenten. Het gaat de Bende van Nijvel niet om geld, wel om het doden.

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

52

De broers Sliman belandden in 1984 achter de tralies. Het is mij nog onduidelijk wanneer ze vrijkomen, maar tussen begin 1986 en 1990 belandde Thierry terug 7 maal in de gevangenis.

53

In de periode Eigenbrakel-Overijse-Aalst waren ze alleszins in vrijheid.