Er zal van een serieus debat amper sprake zijn, vrees ik. Het zou tenminste verbazen mochten Coveliers en Annemans het hierover oneens zijn. En waarom politici, en dan juist die twee, van wie bekend is dat ze ook qua politieke opvattingen dicht bij elkaar staan? Een debat met Jef Vermassen, Peter Callebaut, Hilde Geens en Douglas De Coninck zou een stuk spannender zijn.

252

CleverTrevor wrote:

En waarom politici, en dan juist die twee, van wie bekend is dat ze ook qua politieke opvattingen dicht bij elkaar staan?

Lees de missie en doelstellingen van De Debatclub (» debatclub.wordpress.com/missie) en dan vind je een antwoord op uw vraag. wink

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

253

Ik lees:

"De Debatclub streeft naar een opwaardering van de Vlaamse debatcultuur. Ze werkt vanuit de grondbetekenis van Res Publica, namelijk “de zaak van iedereen”. Zij wil bressen slaan in de muren van het politiek-correcte denken. Niets menselijks is ons vreemd. Geen enkele politieke partij, beweging of gedachtestroming wordt uitgesloten."

Als je dan de namen Coveliers en Annemans leest? Ach, blijf gewoon thuis en lees een fijn boek.

254

Ze hebben een YouTube-kanaal (» YouTube) waarop beeldmateriaal staat van vorige edities. Het applaus vanuit het publiek telkens wanneer bepaalde standpunten naar voor komen doet mij vermoeden dat ik er mij teveel ga ergeren en dus inderdaad beter thuis blijf en rustig de YouTube-video achteraf bekijk.

En de naft die ik niet verbruik is ook nog goed voor 't milieu!

255

Het gesprek van Coveliers & Annemans kan je hier terugvinden » YouTube

256

Toch de moeite om eens te bekijken, genuanceerder dan ik had verwacht. Niet echt een debat vermits Coverliers zijn openingsrede zowat 40 minuten duurt en er verder weinig is waar men het oneens over kan zijn. Annemans doet af en toe een politieke (Vlaamse) uitspraak, maar dat is dan ook het soort publiek in de zaal. De vragen uit het publiek waren ook best interessant.

Opvallend: Annemans is formeel: Koning Albert (Laken in 't algemeen) maakte geen deel uit van het Brussels sexmilieu.

257

Tot zover de geloofwaardigheid van Annemans. Nu ja, voor hem was er ook helemaal niets aan het handje met de seksuele targets van Elio.

258

raven2 wrote:

Tot zover de geloofwaardigheid van Annemans. Nu ja, voor hem was er ook helemaal niets aan het handje met de seksuele targets van Elio.

Wat voor prietpraat is me dat?