"Bende van Nijvel viseerde Delhaizetop"

Volgens David Van de Steen - de man die zijn ouders en zijn zus verloor en zelf gewond raakte tijdens de raid van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst in 1985 - passen de aanslagen in een afpersingszaak tegen een topman van de warenhuisketen.

Meer » Nieuws

David en zijn grootvader hebben jarenlang een parallel onderzoek gevoerd en hij heeft ongetwijfeld veel achtergrondkennis. In het koffertje van Claude Dubois werden wapens gevonden en een briefje met het geschatte vermogen van Jacques Lecrecq, de baas van het Amerikaanse Delhaize-filiaal.

Misschien zou het interessant zijn als David de bevindingen van zijn onderzoek aan de pers zou doorspelen.

13

Django68 wrote:

Is er verder niets geweten over de identiteit van die premiejager? Na de feiten in Aalst moet hij toch ook op de rooster gelegd zijn.

Meer info over de premiejager vind je hier » Forum

Over mogelijke afpersing van de Delhaize-groep haal ik nog volgende info uit de nota's van Willy Acke:

De Baets [onleesbaar] in dossier in 1984 bij de Generale
op zwarte rekening van de Delhaize
-> Blijkt volledig parallelle boekhouding waar 30 miljard op staat
Boudewijn
andere leden van het hof, hoge clerus
Transferten -> Bahamas

Dossier zit nu in kluis PG of PK BXL [Parket van Brussel]
Alle onderzoekers BOB BXL Fin. moesten van Van Honsté briefje tekenen dat ze onder geen enkel beding nog de zaak zouden onderzoeken.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

14

Allereerst mijn excuses als deze post niet op zijn plaats is (of er reeds een antwoord staat te lezen op de vraag die ik heb).

Wat ik mij gewoon afvroeg, is of er weet is van een wijziging van leverancier(s) van bepaalde producten, kort (of vrij kort) na de laatste fatale aanslag in Aalst. Ik lees immers via verschillende bronnen over afpersing et cetera; maar heb nog niets kunnen vinden over de concrete gevolgen daarvan; en/of in hoeverre aldus bepaalde contracten heronderhandeld (of eventueel opgeschort) werden.

Indien deze vraag hier dus niet op zijn plaats is excuses; ik lees dan wel waar deze wel thuishoort.

Ben wrote:

Alle onderzoekers BOB BXL Fin. moesten van Van Honsté briefje tekenen dat ze onder geen enkel beding nog de zaak zouden onderzoeken.

Ik heb PG Victor Van Honsté gekend. Hij misprees de kleineren. Hij durfde niet in je ogen kijken. Vrijmetselaar, lid van de Loge. Zijn heimelijkheid viel zo van zijn tronie af te lezen.

16

Eén van de zovelen dus! Vermoedelijk met dezelfde partijkaart!