Alsof De Staerke op die moment effectief louche wapens zou accepteren bij een deal? ... Nee, zo lichtgelovig/dom schat ik hem niet in. Wat niet wegneemt dat er ergens wel een bepaalde waarheid zou kunnen inzitten in wat je zegt.

12

(1,135 replies, posted in 1983)

Is er ergens enige indicatie dat daar effectief een partij drugs zou zijn geweest? Anders is dit ook louter gissen.

13

(137 replies, posted in Prullenbak)

P-51 wrote:

Namen die in het dossier Dutroux vermeld werden, stonden ook al (niet allemaal) in het dossier Pinon. Alle politieke fracties waren overigens 'van de partij' - mijn excuses voor deze ongelukkige uitdrukking.

Zou je in het huidige politieke bestel nog gewag kunnen maken van een doofpotoperatie? De meeste actoren zijn intussen al dood maar zijn er momenteel dan nog krachten die over voldoende politieke macht beschikken om alles tegen te houden?

Je antwoord in feite zelf op de vraag. Aangezien ze allemaal betrokken waren is dit zeker mogelijk. Net zoals coalities bewijst de ware aard van politici.. machtbeluste hypocrieten..

14

(137 replies, posted in Prullenbak)

Er zullen wel nog redelijk wat personen weet hebben van de waarhedden achter de X-dossier, Pinon, Bende van Nijvel, ... Velen zullen er niet rechtstreeks bij betrokken zijn geweest maar dragen wel deze erfenis mee. Hun macht staat ten slotte nog steeds op het spel. Operatie doofpot is nog steeds bezig, de tand des tijds zal dit uiteindelijk wel doen afnemen. Dat is voor ons, alle eerlijke speurders en tegenstanders van deze praktijken het grote gevaar..

Er lopen er zeker nog rond met boter op het hoofd en het doel heiligt nog steeds de middelen.

15

(137 replies, posted in Prullenbak)

Omdat het beter is een kleine, vieze garnaal overboord te gooien en zo met deze opoffering de visvangst te redden. Uiteraard gaat de baas er alles aandoen om te zorgen dat dit niet uitkomt, anders geen geld voor zijn vangst en laat staan de deuk in de reputatie. De vissers aan boord zwijgen liever, ze willen ten slotte hun goed betaalde job niet verliezen. De garnaal is al lang blij dat hij nog terug in het water komt en mag leven omdat hij weet hoe het leven in deze harde stiel is.

Tot zover dit metafoor.

En zo lang er bij de mensen lekkere zalm op het bord het bord komt, gaat men niet klagen bij (excuses voor de verwijzing) de Delhaize.

16

(137 replies, posted in Prullenbak)

We mogen met zekerheid stellen dat Anneke Lucas geboren is in 1963. Haar 10e verjaardag is dus 1973. Patrick Haemers is geboren in 1952. Ze speekt over de jonge persoon die 20 jaar is. Gezien Haemers geboren is in november (?) en het grootste deel van 1973 voor de maand november ligt + de persoonsbeschrijving + levenswandel + bespreking vader + verklaring over de contacten met de politicus... Tjah.

17

(137 replies, posted in Prullenbak)

De sleutel tot opheldering van heel wat onopgeloste zaken en wanpraktijken lijkt me deels hier te liggen. Dit samen met andere organisaties die zich in de schemerzone bevinden tussen legaal en crimineel. In beide vinden we dezelfde mensen terug die enerzijds met elkaar en anderzijds met nog heel wat anderen (niet zo close) 'samenwerken'.

De belangen die toen, en ook nu nog, tot de orde behoren zijn niet te overzien. Dat deze zaken dan niet opgelost worden en het daglicht niet zien is logisch als we gaan kijken wie en wat betrokken is, wat de belangen zijn en wat de mogelijkheden van deze zijn.

Er is geen Bende van Nijvel. Imo werden uit dezelfde grote put wapens, middelen en personen genomen voor het uitvoeren van bepaalde taken. Neem aub de naam Bende van Nijvel weg en breid dan onmiddelijk ook maar het aantal feiten uit. Het Circus van de Happy Few lijkt me een betere naam en dat alleen maar omdat maffia een groot woord is.

De oprolling van de persoon Marc Dutroux en daarvoor 'de bende Haemers' zijn slechts minime handelingen om het volk te sussen en tot grote verwondering slagen ze ook in deze opzet.

In plaats van jagen en verder te gaan met eisen van de waarheid is de grote meerderheid heel tevreden als we eens twee weken lang in de media mogen akte nemen van wat een ex-rijkswachter zij op diens sterfbed. Zoals altijd is het zeer eenvoudig stenen gooien naar iemand die zich achteraf niet kan verdedigen.

Het zullen maar gewoon predateurs zijn wellicht?

Jammer ...

18

(760 replies, posted in 1985)

Het lijkt me toch een mogelijkheid dat het eventueel dragen ervan een effect kan geven van struiser te zijn. Met het dragen van de vest wordt je dikker, maar dan wel dikker in een bijna rechte verticale lijn. Geen hangende buik dus. Het kan dus een zeer vertekenend beeld geven van een daderbeschrijving, de slachtoffers zien deze personen ten slotte maar zeer vluchtig.

Ik stel deze bedenking om dat ik me herinner gelezen te hebben dat: 'de daders eruit zagen als bodybuilders'. Het kan een misschien ''vlugge'' beschrijving/indruk zijn van een niet zo breed persoon die onder de jas een kogelvrije vest draagt.

19

(760 replies, posted in 1985)

LEO wrote:

Als je een kogelwerende vest draagt onder een bovenkleding geeft dit het uitzicht van een "hoge rug". Een soort van bultvorming onder de nek. En dit valt op. Dit kan voorkomen worden door bv. een jas met kap op de rug of een omgeworpen sjaal in de nek. Ik spreek over de toenmalige vesten die in omloop waren in de jaren '80

Maar het dragen ervan kan dus wel degelijk een 'verbredend' effect met zich meebrengen?

20

(760 replies, posted in 1985)

Met drie (eventueel met 4, maar dan nog) was de raid in Aalst zeer gewaagd. Zoals hierboven gezegd wordt, loop je enorme risico's. Het herladen van de wapens kan duiden op het klaar willen zijn voor een nieuwe confrontatie. Het risico in Aalst kan verklaren waarom er vaak sprake is van meerdere groepen. Nu is dit zeker niet sluitend bewezen en komt de bende, de drie personen waarover sprake tijdens de overval, over als 'gek', 'tot alles in staat', 'uiterst sterk', ... In werkelijkheid heeft een zware confrontatie niet plaatsgevonden en is dus misschien niet alles wat voorhanden was in actie getreden.

Een paravest is geen kogelvrije vest. Je kan die normaal wel daaronder dragen. Zoiets kan eventueel ook een eerder smal persoon er 'breder' laten uitzien. Als ik er één aantrek zie ik er uit als iemand die elke week 5x naar de fitness ga, in werkelijkheid is dat helemaal zo niet. Een kogelvrije vest kan dus naast het beschermen er iemand heel wat anders laten uitzien qua postuur, zeker als deze vest verborgen zit onder andere kledingstukken.