11

(1,219 replies, posted in 1985)

Haha goed gevonden. Welke is de boodschap: Belg wees bang? RW, politie, justitie, overheid stonden machteloos. Was dit de boodschap: "kijk hoe machteloos het systeem is"?

12

(1,219 replies, posted in 1985)

Phil Au Sauf wrote:

En dan het verschrikkelijke verhaal van David... maar als men hem in de winkel echt had willen doden, dan had men dat toch gewoon gedaan? Ik kan dat schot dat die negenjarige jongen ondergaat heel moeilijk plaatsen. Een gerenommeerd crimineel, een top schutter zoals zo vaak geschreven, die hem van op een paar meter 'slechts' in de heup raakt en het daar dan ook bij laat... Dat past noch in de piste dat het om bestelde moorden ging, noch in de piste dat er zo veel mogelijk terreur moest worden gezaaid. Of zie ik het verkeerd?

Je kan het ook anders bekijken. Door hoe ze David aangepakt hebben, eerst zijn gezin afslachten voor zijn ogen, en hem half dood schieten en dus laten leven (hoewel zijn leven lang aan een zijden draadje heeft gehangen) is de terreur meer dan 30 jaar blijven hangen. Persoonlijk was ik toen en nog altijd het meest geterroriseerd door dat verweesd kind daar in het hospitaal. David is het meest symbolische slachtoffer van de Bende van Nijvel. Hij was een kind, zijn familie was vermoord, op de parking van een supermarkt. Gewoon Uw boodschappen doen (doen we allemaal) en Uw kind kon afgemaakt worden. Of half. David vertelt al gans zijn leven zijn gruwel, dit zorgt nog meer voor terreur dan dat hij zou zijn gestorven.

Het is dankzij overlevenden van de holocaust dat we de gruwel pas echt vatten, omdat deze overlevenden de gruwel kunnen navertellen en over het lot van de anderen kunnen getuigen. Dat is vele malen meer terroriserend dan dat er geen enkele overlevende zou zijn.

Phil Au Sauf wrote:

Ik kan dat schot dat die negenjarige jongen ondergaat heel moeilijk plaatsen.

De dader genoot van zijn daad. Misschien was het iemand die zelf een trauma aan de ledematen had, iemand die mankt? Er is sprake van een manke in het dossier. Zeer benieuwd wie dit allemaal kan zijn (er staan kandidaten op het forum) en vooral op welke manier deze persoon mank werd.

13

(26 replies, posted in Organisaties)

Was (is) er eigenlijk een Vlaamse tegenhanger van CEPIC? Of was dat dan de VU en nu NVA?

14

(213 replies, posted in Foto's)

Billy& wrote:

Onbekende lichtblauwe Renault 9 (niet 100% zeker)

Het is een Peugeot 305

15

(136 replies, posted in Speurders)

Vernaillen was op 15 juni 2018 een spreker bij de voorstelling van het boek 'Littekens - Het spoor Nijvel-Aalst van de Bende'. Hij heeft daar een indrukwekkend betoog gehouden. Op een bepaald moment werd hij kwaad en riep luid door de zaal "ik heb de foto's gezien mensen! Minderjarigen met belangrijke politici, waaronder ministers." Hij kwam emotioneel en machteloos over op dat moment. Je voelde zijn frustratie en kwaadheid zeer goed. Hij noemde evenwel niemand bij naam. Vermoedelijk omdat hij nog altijd geen zin heeft in een tweede aanslag...

16

(99 replies, posted in Politiek & Business)

Het grote verschil tussen Dutroux en VDB is dat Dutroux een kleine marginale garnaal is waarvan bewezen werd dat hij extreem zware misdaden heeft gepleegd. Hij was geen prominente figuur, noch was hij parlementair onschendbaar. Bij VDB blijft het bij talloze geruchten, X1 werd gemakkelijkheidshalve gek verklaard door politie, justitie en de meeste media.

Ik was er ook niet bij maar ik zou er niet van uit gaan dat figuren uit de high society niet in staat zijn om dergelijke misdaden te plegen, integendeel. Er zijn veel psychopaten - machtswellustelingen in zeer hoge functies. Kindermisbruik is een extreme vorm van machtsmisbruik. 

Het is alleen blijkbaar moeilijker om mensen in deze posities te veroordelen en voor velen waarschijnlijk niet te bevatten dat een eerste minister nog maar in staat zou zijn tot dergelijke daden.

Nogmaals, ik was er niet bij, Herinner me wel dat mijn eerste gedachte was toen de ontvoering VDB op het nieuws kwam dat het overkwam als een verhaaltje van Kuifje. De pijp, de schoen, de injectienaald... jaja het is een ontvoering.

Stel dat VDB zijn eigen ontvoering ensceneerde (was dat niet vlak voor de periode dat hij voor de rechtbank ging meoten verschijnen omwille van fraude?). Als dit waar is is hij dan niet ziek in zijn kop? Zeker als hij kinderen heeft, die duidelijk en niet gespeeld aangedaan waren en vreesden voor zijn leven?

17

(99 replies, posted in Politiek & Business)

Philippe DS wrote:

Wat ik echter wel denk is dat dit nadien ontspoord is ten tijden van de roze balletten naar een meer extreme versie waarin minderjarigen voorkwamen (daar zie ik hem geen pion in, hij had tenslotte zelf kinderen).

Dutroux heeft ook kinderen...

18

(5 replies, posted in Nieuws)

Xafir wrote:

Dood in bad = ongewoon

Zaak Jespers.

19

(5 replies, posted in Westland New Post)

Trojan wrote:

Nonkel van de befaamde Piere Carette...

De vader van Pierre (°1952) en Henri (°1948) Carette werkte bij de Dienst voor Vreemdelingenzaken die onder het Bestuur van de Openbare Veiligheid valt. Henri studeerde aan de ULB en werkte mee aan het oerconservatieve liberale studentenblad Epanomorthose. Tijdens de studentenrevolte van mei '68 leidt hij hoogstpersoonlijk een aanval van uiterst rechtse volgelingen van Jeune Europe en Occident tegen bezetters van de rechtsfaculteit. Henri kiest later voor een baan bij de para-commando’s. In december 1985 is hij opgeklommen tot kapitein en verbonden aan de staf van het paracommando-regiment.

Bron: De CCC De staat en het terrorisme | Jos Vander Velpen

Henri is volgens deze bron de broer van Pierre en niet de nonkel.

20

(109 replies, posted in 1983)

Raar die inslag. Misschien stond de koffer open op het moment dat er op werd geschoten. Ga er van uit dat de speurders gezien hebben of er al dan niet schade was in de koffer zelf of zelfs dwars door de vloer.

Misschien heeft men, net als bij de Saab, getracht hem in brand te schieten, er van uit gaande dat ze de tank zouden raken en er vuur zou komen. De bende stak graag haar auto's in brand, alleen hadden ze hier duidelijk veel meer haast.

Zou ook natuurlijk ook kunnen dat het gat er al was toen ze nog aan de Colruyt waren.