21

(42 replies, posted in Bende Farcy)

FreCR wrote:

In hetzelfde jaar werd hij ook vernoemd in het proces tegen onderzoeksrechter Guy Jespers.

Volgens het Gents magazine Metro is het André-Pierre Sabbe die opduikt i.v.m.de zaak Jespers-De Cramer.

Bron: Metro nr. 10 | 17 Januari 1983

In deze Metro wordt de zaak Jespers en een aantal nevendossiers zoals o.a. de sleutelclub uit Eeklo besproken. Jespers had een dossier rond deze sleutelclub thuis liggen, vermoedelijk door de "hoge" namen die erin stonden, en beweerde in die zaak bedreigingen te hebben ontvangen en was gelinkt met drughandel. Vóór Metro nr.11 verschijnt wordt een brandbom gegooid in de redactie van Metro... Iets wat in Metro 10 stond moet aanleiding gegeven hebben tot deze aanslag.

22

(760 replies, posted in 1985)

Akkoord, maar een "zeer goed getrainde chauffeur" kan even goed een matige chauffeur zijn die zich een goed chauffeur waant en gewoon plankgas geeft en veel risico's neemt... Bijvoorbeeld onder invloed van adrenaline, drank, iets anders of een combinatie ervan.

23

(760 replies, posted in 1985)

retrophilips33 wrote:

Golf 1 GTI gaat van 0 naar 100 in 9,4 seconden, topsnelheid van 1981 is 182km/u volgens de boekjes. BMW E21 323 gaat van 0 naar 100 in 7 seconden en de topsnelheid is 200km/u volgens de boekjes.

De E21 BWM 323 is geen 2 seconden sneller dan de GTI (MK1) en trekt op in 8.7 sec. naar 100km/h, niet in 7 seconden. Bovendien meen ik mij te herinneren dat het geen 323 was maar een 2002 (vorige model, zo heb ik zelf verschillende gehad met verschillende motoren en verschillend vermogen (100; 130 en 170(!) pk).

De GTI (en de BMW) waren misschien opgedreven dus zolang we niet weten welke auto's en motoren het waren heeft het weinig zin om via allerhande berekeningen te maken om tot een deftige reconstructie te komen.

Een standaard 323 en standaard GTI zijn ongeveer even snel, de 323 zou niet zomaar die GTI kunnen bijbenen, het verschil in prestaties is echt klein.

kenza wrote:

Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar ik heb samen met 3 forumleden de reconstructie gedaan met een wagen dat bijna 4 keer zoveel pk heeft als een Golf GTI uit 1985.

Haha cool, nu maak je me nieuwsgierig want dan spreek je over 500 pk!

24

(108 replies, posted in Andere Personen)

coconut  wrote:

Ga ook op zoek naar weggepromoveerde, ontslagen of zelfs veroordeelde onderzoekrechters, procureurs, ... enfin iedereen die te maken heeft met justitie of rijkswacht etc. en vraag u af waarom. (Herinner u in dat verband onderzoeksrechter Guy Jespers en wat hem overkomen is.)

Coconut, wat is Jespers overkomen volgens jou?

25

(16 replies, posted in Politiek & Business)

Ruf, wil je zeggen dat PDB op de lijst van 1978 staat? Wat is het verband met Willy De Clercq?

26

(111 replies, posted in Prullenbak)

cobra wrote:

vzw: Vox Populi (stem van volk)

Ik dacht eerder aan VZW "was VDB een PD?"

Want, mijn vraag blijft of dit allemaal draait rond hooggeplaatsten in roze balletten. Dit wordt vaak beweerd en geïnsinueerd (Pinon, de zaak Jespers, ... zie ook Di Rupo) maar wie zal het zeggen?
Pinon zijn ex verklaart dit, Libert heeft de foto's gezien, sommigen laten uitschijnen dat het koppel Fourez-Dewit en zelfs de vermoorde concierge in Beersel DE tape hadden ...
Spectaculair allemaal maar tot nog toe niet hard gemaakt. La Royaume n'a toujours pas sauté. Maar ja, daar dienen net staatsveiligheid en rijkswacht net voor.

Hey Cathy Galle, er hebben een paar snotneuzen-amateurtjes vuurwapens en munitie uit het kanaal gevist. Schrijf je daar ook iets over morgen in HLN, euh pardon, De Morgen?

28

(79 replies, posted in Magistraten)

Merovinger wrote:

"Intussen wordt geopperd dat de 'reus' van de Bende een rijkswachter zou zijn van de gewezen Groep Dyane."

Merkwaardig om 22 jaar later hetzelfde te lezen. Zou graag eens aan de reporter van het toenmalige artikel vragen wie dat toen "opperde".

29

(151 replies, posted in Plaatsen)

Ben wrote:

Het heeft iets macaber. Voor de geïnteresseerden; het adres is Rue Paul Spaak 33 in Elsene.

Macaber? Ik kreeg koude rillingen toen ik dit zag. Hopelijk een flauwe grap van iemand. Is deze graffiti inmiddels weg?

30

(19 replies, posted in Westland New Post)

the end wrote:

Wat opvalt aan bovenstaande lijst zijn de toch wel vele personen uit Gent.

Ja, en wat vooral opvalt is dat 6 van de 8 adressen van Gentse WNP-contactpersonen op een zakdoek van elkaar lagen (cfr. adreslijst van Kausse hierboven) in de rustige volkswijk Strop. Drie adressen in dezelfde straat, drie anderen in een straal van 200m daar vandaan. De 6 adressen bevinden zich ook (toevallig?) op enkele honderden meters van de Gentse Leopoldskazerne. Ik weet niet welke de rol van “contactpersonen” van het WNP was maar daar waren er 6 geconcentreerd op dezelfde locatie.

Andere logistiek interessante omgevingsfactoren:

  • Op een steenworp van de oprit B401 naar E40 en E17 (‘het kruispunt van Europa’).

  • Handig aan de oever van de Schelde, mooie verbinding met de binnenwateren.

  • Ook vlakbij, tussen de kazerne en de stropwijk: Citadelpark waar een bunker is die tijdens de koude oorlog gebruikt werd als biologisch en nucleair crisiscentrum voor Oost-Vlaanderen.