51

(95 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik vind het onlogisch om met warme wapens zoveel kilometers te rijden. Gezien de kustregio al eerder in het bendeverhaal naar voor kwam, is de mogelijkheid om beenderen te vinden ook bestaande. En dan maar weer hopen op DNA.

52

(1 replies, posted in Nieuws)

Ben eens benieuwd welke persoon binnen de politie dit verklaard heeft aan een journalist. Misschien moet hij nu ook een andere identiteit krijgen, en laten we de inhoud met een korrel zout nemen. Mijn mening.

53

(344 replies, posted in Hypotheses)

Ik zie Kester ook als strategische antenne plaats, gezien de hoogte ten opzichte van de omgeving. Indien daar een zender stond, en er zou worden gecommuniceerd naar de bendewagens ten velde, dan moesten die auto's ook voorzien zijn van een mobiele antenne. Is er ergens melding van antennes op de gesignaleerde bendewagens in die omgeving op dat tijdstip?

54

(3 replies, posted in Bibliografie)

Ik lees met veel plezier zo'n boeken, maar wat eigenlijk altijd terug komt is - zouden kunnen geweest zijn -. Hypotheses en suggereren, vandaar dat ik steeds weer en ook nu pleit voor meer aandacht naar de vaststaande feiten in het onderzoek naar de bende van Nijvel en in het bijzonder de strijd naar meer mogelijkheden met DNA. 

Stilaan word ik nog een zeurkous, maar bekijk ook af en toe eens de nieuwsberichten in buurlanden, dna-verwantschapsonderzoek heeft daar reeds daders gevat, ook na decennialang vruchteloos speurwerk. DNA is en blijft de sterkste sleutel. Hopelijk komt het in België nog eens goed met die achterstand op dit vlak. Dit forum kan mee druk zetten, het is echt nodig om met z'n allen vragende partij te zijn om ALLE mogelijkheden via DNA onderzoek te benutten, en dat is nu nog altijd niet zo. In België is het symbolisch april vorige eeuw.

55

(140 replies, posted in Bibliografie)

the end, ja ik heb het boek van David in mijn bezit en gelezen. Het gaat vaak zoals het reeds met vele muziekgroepen is gebeurd; de platenfirma verplicht hen hun sound aan te passen zodat het wat commerciëler klinkt en beter verkoopt.

Ik hoop dat David de kracht bezit om zijn verhaal te behouden. Uiteraard zal ik de film gaan bekijken, ik ben benieuwd. Hopelijk krijgt de bende weer wat aandacht hierdoor en blijft de publieke opinie vragende partij naar de waarheid, zeker ook voor de nabestaanden niet onbelangrijk.

56

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een nu naar de praktijk:

Ben je familie (broer, zus, vader, moeder, kind) van een crimineel, zo ja, stap dan naar uw politie kantoor, laat een PV opstellen met vermelding dat je vrijwillig DNA afstaat ter bevordering van gerechtelijk onderzoek, en geef een speekselstaal, zodat uw DNA in de databank terecht komt. Bezorg een copy van uw PV aan een jurist. Wie weet ben je de winnaar dan van de 250.000 euro beloning die er te verdienen valt!

Het is niet om te lachen deze mooi verpakte nota hierboven, ik blijf bij mijn mening, enkel DNA kan het bende dossier openbreken. Uiteraard moet dit wettelijk mogelijk zijn, het blijft echter vaag.

57

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hier een belgische brochure over DNA analyse » nicc.fgov.be

Correctie op mijn vorige post, er is blijkbaar wel een parlementaire vraag gesteld over DNA-onderzoek ivbm de bende, maar dat is alweer 16 jaar geleden (20 okt 1999).

58

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mooi en duidelijk artikel.

59

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Inderdaad, een complexe wetgeving omtrent DNA-onderzoek is een grote hinder, zeker ook wat betreft internationale uitwisseling van gegevens hieromtrent. Probeer maar namen te verkrijgen van Libanese huurlingen, of liever nog hun DNA. Ik hoop dat er eens een parlementaire vraag hierover wordt gesteld. Hier ligt de sleutel!

60

(140 replies, posted in Bibliografie)

Een film brengt niet veel bij aan de zoektocht naar uitvoerders en opdrachtgevers, een documentaire kan dat wel zijn. In een documentaire kunnen echte foto's, beeldmateriaal en hypotheses worden voorgesteld. In een film wordt echter alles verfilmd en gemanipuleerd zodat het voor de kijker mooi overkomt. De kijker wordt hier de -veronderstelde waarheid - voorgeschoteld, men hoeft nog alleen te slikken. Mijn mening hier: geldgewin op kap van andermans miserie. Tenzij de opbrengst van de film naar de nabestaanden gaat.