141

(8 replies, posted in Bibliografie)

Koen wrote:

Voor geld danst den 'Duivel'.

Geen twijfel over, en eender welke stijl, de Samba, Cha-Cha of de Swing, betaal den "Duivel, en de danskoning doet zijn ding.

142

(20 replies, posted in Foto's)

Ben wrote:

De laatste (en enige) keer dat ik er ben geweest, was in 2004. Toen heb ik er een paar foto's genomen en toen zag het gebouw er exact hetzelfde uit als op de foto hierboven, namelijk even verlaten en vervallen.

Bedankt voor je repliek Ben. Zoals gezegd, ik meen dat de grond in 2005 als giftig werd verklaard en dat er saneringswerken zouden worden uitgevoerd. Ik hoop er toch sterk op dat het gebouw zich nog bevind zoals het er tijdens jouw bezoek uitzag, namelijk als een spook uit het verleden (althans zo komt het op mij toch over).

Tenzij ik van iemand verneem dat het er niet meer is(of helemaal gerenoveerd of wat dan ook), trek ik er in het kerstverlof vast eens naartoe, ik had het graag wel eens gezien, ik houd jullie dan uiteraard ook op de hoogte van zodra ik de locatie checkte (alvast niet voor het kerstverlof wegens te druk).

143

(20 replies, posted in Foto's)

Even een vraag over het gebouw zelf: ik weet dat de grond aldaar als vergiftigd werd bestempeld (omstreeks 2005?) en dat er saneringswerken zouden worden uitgevoerd. Heeft iemand er weet van of de gebouwen er nog zo uitzien vandaag de dag? Dank bij voorbaat voor enige repliek!

144

(8 replies, posted in Bibliografie)

Renne wrote:

Besluit: met veel geld is alles mogelijk

De meer dan trieste waarheid.

145

(94 replies, posted in Bende Haemers)

Opnieuw ben ik met veel akkoord van wat je schrijft Renne. Dat Haemers nog zou leven en een 2de leven begonnen is ergens, houd ik echter uitgesloten, niet dat het niet zou zijn mogelijk geweest van hem "te doen verdwijnen", wat is trouwens nog onmogelijk in dit gehele dossier? En bovendien heeft bv. de CIA al sterkere toeren uitgehaald, onmogelijk of onuitvoerbaar was het dus zeker niet. Echter zoals ik eerder aanhaalde geloof ik totaal niet dat dit van de kwestie is, ik beschrijf even mijn redenering:

Haemers wist zoals je aanhaalde, veel, hij achtte zich ook onschendbaar (hij was het quasi ook lange tijd) op zijn moment van arrestatie, maar al gauw moest hij ontdekken dat hij inderdaad de rug was toegedraaid door zijn beschermheren, en dat zal hem ongetwijfeld zwaar hebben verbitterd.  Volgens mij zou hij op het proces gaan wraak nemen door zijn verhaal te doen, de gehele feiten op tafel te gooien, met de gedachte, als ik kan barsten, kunnen jullie dat voor mijn part allemaal! Zoals je zelf aanhaalde, kondigde Haemers ook aan om te gaan praten op het proces. Iets wat uiteraard nooit mocht gebeuren, en dat deed het dan ook niet.

Haemers moest worden bijgeschreven (zoals al anderen eerder, en waarschijnlijk ook later) op het lijstje van diegenen waarvan men zeker was dat ze NOOIT zouden praten, namelijk de doden. Daarom heb ik de optie van een "herlocatie" van Haemers nooit kunnen aannemen, al was het indien ze het hadden gewild en onder andere omstandigheden, zeker geen probleem geweest indien je het mij vraagt. Niet dat ik je mening wil ontnemen hoor Renne, daar heb ik alle respect voor, ik wou enkel mijn redenering aan je duidelijk maken, en zo samen "de Bende" bediscussiëren.

146

(94 replies, posted in Bende Haemers)

Dat is zowat hetzelfde wat ikzelf ervan denk. Dat Haemers dacht dat hij onschendbaar was moet wel een feit zijn geweest, ik herinner me nog levendig de beelden van een van de media aandacht genietende Haemers terwijl hij terug werd gebracht vanuit Zuid Amerika.

In de zelfmoord van Haemers heb ik persoonlijk nooit kunnen geloven. Iemand die dronken een nachtje word opgepakt (of voor wat voor reden dan ook), word volgens het protocol van alles ontdaan waarmee hij zichzelf wat zou kunnen aandoen. Haemers echter zou er in slagen zich te verhangen aan zijn radiator met de kabel van zijn stereo, dit terwijl hij als ik me correct herinner op een speciale vleugel vertoefde (als enige 'ter dood' veroordeelde aldaar), met continu toezicht. Tja ...

147

(34 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Het gaat dus niet over een prijsaanduiding, maar gewoon over het kaliber van het wapen, een 3.25mm.

Geen prijsaanduiding inderdaad, maar ook niet het kaliber (in jachtwapens bv: kal 12, kal 16, ...), maar de diameter van de aanwezige hagel (elk hagelbolletje zo'n diameter is 3.25mm in deze patronen). Niet dat ik een muggezifter wil zijn Ben, enkel even verduidelijken. wink

148

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Eerst en vooral wil ik de makers van de website bedanken voor hun mooi initiatief! Er was al lang nood aan een website zoals deze, thumbs up dus! De "Bende" is (zeer helaas te noemen) bij velen al een lang vergeten item, mij zal het echter sterk blijven boeien hoe dit allemaal heeft kunnen plaatsvinden destijds.

Ben wrote:

'We hadden een lok blond haar van één van de daders van de moorddadige overval op de zeilmakerij in Temse. Die lok hebben we naar het lab gestuurd, maar toen ze terugkwam was ze totaal onbruikbaar geworden.'

Sjonge, jonge. Het is toch werkelijk niet te geloven (weer eens niet verdacht, hé). Ik neem ook aan dat ze in hun "onderzoek" naar de haren niet meer hebben kunnen presteren dan het bewijsmateriaal te vernietigen? En daar is dan ook weer maar geen verdere vraag meer bij gesteld? Onwerkelijk toch hé, de proporties van de gebeurtenissen van dit hele dossier.